Στιγμιότυπο οθόνης 2022-07-27 233905

Emmanuelle Alt: η επιτομή του parisian chic!

*Γράφει η Κωνσταντίνα Τάκου.

Όταν αναφερόμαστε στο parisian chic και τον τρόπο που οι γαλλίδες αντιλαμβάνονται την μόδα και αντίστοιχα επιλέγουν να δημιουργήσουν τα καθημερινά τους outfit, σίγουρα έχουμε στο μυαλό μας και το ζωντανό παράδειγμα ορισμένων φινετσάτων γυναικών, που ξεχωρίζουν με το στυλ τους και φυσικά με την προσωπικότητα τους. Ένα φωτεινό παράδειγμα όλων όσων προαναφέραμε είναι και η Emmanuelle Alt! Mε τα καθαρά μινιμαλιστικά σύνολα της, το προσωπικό της στυλ ενσαρκώνει με πολλούς τρόπους αυτό που ονομάζουμε parisian chic!

@pinterest
@whowhatwear
@whowhatwear

H Εmmanuele Alt είναι γνήσια Παριζιάνα, αφού γεννήθηκε στην Πόλη του Φωτός το 1967. H μητέρα της υπήρξε μοντέλο του οίκου Lanvin και της Nina Ricci τις δεκαετίες 1960-70s. Aφού αποφοίτησε από το σχολείο, αποφάσισε να σπουδάσει στο Institut de l’ Assoption. Άρχισε να αρθρογραφεί σε αρκετά νεανικά περιοδικά ξεκινώντας από το 1984 σε ηλικία μόλις 17 χρονών, περιοδικά όπως το Mixte, Εlle και 20 Αns όπου έγινε αρχισυντάκτρια το 1993.

@pinterest
@glow
@pinterest

Η καριέρα της όμως κορυφώνεται όταν το 2000 γίνεται fashion director της γαλλικής Vogue κατά την διάρκεια της θητείας της Caroline Roitfeld, η οποία την διεκδίκησε από το περιοδικό Mixte. Kατά την διάρκεια των πρώτων χρόνων εργασίας της στην Vogue, η κυκλοφορία των εκδόσεων εν μέσω οικονομικής κρίσης το 2010 κατάφερε να αυξηθεί και να ανέβει από 100.000 σε 140.000. Η αύξηση πιθανότατα οφείλονταν στην αναβάθμιση του περιεχομένου του περιοδικού, χάρη στην νέα ματιά που έφερε η Emmanuelle Alt εκείνη την χρονιά. Όπως ανέφερε και η ίδια σε συνέντευξη της στην New York Times εκείνη την χρονιά ”Νομίζω ότι μπορείς να δημιουργήσεις πολύ δυνατές φωτογραφίες μόδας χωρίς να σοκάρεις”.  

”Θα προσπαθήσω ακόμη περισσότερο να υποστηρίξω νέους σχεδιαστές. Μου αρέσει να διατηρώ την περιέργεια μου. Η βιομηχανία πάντα περιμένει, ζητάει ένα νέο όνομα, αλλά είναι πολύ δύσκολο να ανακαλύψεις ένα μεγάλο διαμάντι, γι’αυτό και συνεχίζεις να ψάχνεις”. Η ίδια φροντίζει να υποστηρίζει πάντοτε τους νέους σχεδιαστές και αναδεικνύει με οποιοδήποτε τρόπο την δουλειά τους.

@vogue
@pinterest
@pinterest

Αν θέλουμε να αναλύσουμε λίγο βαθύτερα το προσωπικό της στυλ, θα λέγαμε ότι το προσωπικό της στυλ αποτελείται από key-items, που η ίδια φροντίζει να εναλλάσσει σύμφωνα με τις ανάγκες και τα πρότυπα της εποχής. Τα κομμάτια που σίγουρα δεν αποχωρίζεται ποτέ είναι ένα καλό blazer, που της προσδίδει ένα επαγγελματικό στυλ και κατευθείαν κάνει το ύφος της πιο σοβαρό, τα μαύρα ιδιαίτερα παπούτσια της από πέδιλα μέχρι και μπότες που ολοκληρώνουν το σύνολο της, τα leather pants ή  jeans της που ποτέ δεν αποχωρίζεται και προσφέρουν ένα statement χαρακτήρα και τέλος οι ζώνες, που πάντοτε περιλαμβάνονται στα look της και κατευθείαν τα αναβαθμίζουν προσδίδοντας ύψος και φινέτσα.

@whowhatwear

Η Emmanuelle Alt έχει μια υπέροχη οικογένεια με τον Franck Durand, artistic director του οίκου Isabel Marant, που αποτελείται από δύο παιδιά και αποδεικνύει περίτρανα ότι μια γυναίκα μπορεί να τα καταφέρει στα προσωπικά και στα επαγγελματικά εξίσου!

Πηγές: vogue,co.uk, glow.gr, whowhatwear.com, businessoffashion.com

*Φωτογραφία εξωφύλλου: vogue.com

Tags:
0 shares
Η Κωνσταντίνα Τάκου είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πάτρας. Εργάζεται ως θεατρολόγος, αλλά λατρεύει τον χώρο της μόδας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας και ενημερώνεται καθημερινά για τις καινούριες τάσεις.