Snapinsta.app_356958202_1257536174879161_7859141021609724885_n_1080

Ο Kayf, Dj και επιχειρηματίας μόδας σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Paramano.gr.

*Επιμέλεια συνέντευξης Μαριγώ Στελιάκη.

Κайф (Kayf) είναι ρωσική λέξη και σημαίνει υπερβολική ευφορία, ένα αίσθημα ενθουσιασμού και χαράς στην υπερβολή τους και το πιο τέλειο όνομα που θα μπορούσε να διαλέξει ο Ηλίας για να χαρακτηρίσει τον εαυτό του και αυτό που κάνει, τιμώντας την καταγωγή του. Νέος, γεμάτος ενέργεια και αναμφισβήτητα ταλαντούχος ο Kayf είναι από τους καλύτερους Dj ηλεκτρονικής μουσικής αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Τα dj sessions του δεν είναι ποτέ απλά – σε καμία περίπτωση βαρετά- αφού προσπαθεί να ενσωματώνει σε αυτά διάφορες μορφές τέχνης. Άλλες φορές graffiti σε ρούχα, άλλες τατουάζ, άλλες πίνακες και έργα τέχνης, πάντα κάτι διαφορετικό. Ας τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Πώς θα περιέγραφες αυτό που κάνεις;

Είμαι ένας ελεύθερος άνθρωπος περνάει καλά και κάνει και τους άλλους να διασκεδάζουν. Έχω βρει με τι θέλω να ασχοληθώ, την αποστολή μου σ’ αυτό τον κόσμο και νιώθω ευλογημένος, όταν βλέπω ανθρώπους γύρω μου να εξελίσσονται και να είναι χαρούμενοι. Επιλέγω να μην περιορίσω αυτό που κάνω σε κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι ,- μουσική, γκράφιτι, σχέδιο ρούχων-, αφού απλώς επικοινωνώ καλυτερα τα συναισθήματα μου μέσω της τέχνης και συνειδητά επιλέγω να μην περιορίζομαι σε μια συγκεκριμένη ιδιότητα παρά μόνο αυτή του καλλιτέχνη.

photo credits: instagram.com/ @kayffffffffffffff

Που μεγάλωσες; Σε έχει επηρεάσει ο τόπος και ο τρόπος με τον οποίο μεγάλωσες στη μουσική και στην άποψή σου για τη μόδα;

Μεγάλωσα στην Καβάλα, από μετανάστες γονείς, σπούδασα στη Θεσσαλονίκη και τα τελευταία χρόνια ζώ στην Αθήνα. Ο τόπος που μεγάλωσα με επηρέασε αρκετά σε απόψεις, ιδεώδη και τον κώδικα ηθικής μου, στοιχεία τα οποία συνθέτουν την προσωπικότητα μου.

Έχεις επηρεαστεί από ανθρώπους;

Σίγουρα. Έχω επηρεαστεί από αθλητές όπως ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς και ο Βασίλης Σπανούλης, από ζωγράφους όπως ο Σαλβαδόρ Νταλί, από συγγραφείς όπως ο Στέφανος Ξενάκης και ο Ρόμπερτ Κιγιοσάκι.

Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με τη μουσική και τη μόδα;

Όπως είπα και παραπάνω το βρήκα πιο εύκολο να εκφραστώ μέσα από αυτές τις μορφές τέχνης. Στην ηλεκτρονική μουσική βρήκα ένα μοτίβο συχνοτήτων το οποίο με αγγίζει τόσο συναισθηματικά, όσο και καλλιτεχνικά. Μέσω της μόδας, επιλέγω να οπτικοποιώ την αισθητική μου, τις απόψεις μου και ό,τι άλλο μου κατέβει στο κεφάλι.

Πως και από τι εμπνέεσαι; Τι κάνεις όταν χρειάζεσαι έμπνευση;

Την έμπνευση δεν την επιδιώκω αλλά την προσελκύω. Την παίρνω από οτιδήποτε και οπουδήποτε. Συνήθως αποκωδικοποιώ συναισθήματα μέσω εικόνας. Όταν χρειάζομαι έμπνευση κλείνομαι πολύ στον εαυτό μου και απλά κάθομαι σπίτι και βλέπω ταινίες. Με εμπνέουν οι ταινίες του Κουέντιν Ταραντίνο και είμαι πολύ μεγάλος θαυμαστής του Αλ Πατσίνο. Είναι περίεργο πράγμα η έμπνευση, όταν τη θέλεις δεν είναι εκεί, όταν σε θέλει αυτή είναι παντού.

photo credits: instagram.com/ @kayffffffffffffff

Και ποια είναι η δημιουργική σου πορεία;

Βλέπω ή αισθάνομαι κάτι και πρέπει να το εκφράσω οπωσδήποτε, σχεδόν εμμονικά. Και μετά βρισκω τον τρόπο να το κάνω.

Αν έπρεπε να διαλέξεις μόνο ένα τι θα ήταν; Η μουσική ή η μόδα;

Ποιος βασανιστής θα με ανάγκαζε να διαλέξω;

photo credits: instagram.com/ @kayffffffffffffff

Τι μουσική ακούς;

Σχεδόν όλα τα είδη της ηλεκτρονικής μουσικής, κλασσική μουσική, ραπ (όχι τραπ).

Πώς θα ήθελες να εξελιχθεί αυτό που κάνεις; Τι σχέδια έχεις για το μέλλον;

Δεν θέλω να περιορίζομαι στο τι θα κάνω. Θα μπορούσα να πω ότι τα σχέδια που έχω για το μέλλον είναι να διασκεδάζω – ψυχαγωγώ ακόμα περισσοτέρους ανθρώπους μέσω των ιδεών μου για καινούρια events, που θα γίνουν κυρίως στην Αθήνα. Οι στόχοι που έχω γενικά δεν είναι τόσο ποσοτικοί αλλά κυρίως ποιοτικοί, δηλαδή να κάνω αυτό που κάνω ήδη, ακόμα καλυτέρα, και αυτό θα γίνει με το να εξελίξω περισσότερο τα πράγματα με τα οποία ασχολούμαι ήδη.

photo credits: instagram.com/ @kayffffffffffffff

Ποιους καλλιτέχνες θαυμάζεις από το χώρο της μουσικής και της μόδας, και με ποιους θα ήθελες να συνεργαστείς;

Από το χώρο της μόδας θαυμάζω πολύ το έργο του Virgil Abloh και από μουσικούς τον Λεξ. Στο κομμάτι της συνεργασίας προσωπικά δεν αποτελεί κριτήριο για εμένα το μέγεθος του καλλιτέχνη, αλλά η ουσία που βρίσκεται πίσω από τα έργα του.

Σε τι δουλεύεις αυτή τη στιγμή;

Στο πρώτο μου άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει σύντομα, στα τελευταία ρούχα για το e-shop μου, που επίσης θα ανέβει άμεσα, και κάποια καινούρια site projects τα οποία τα βλέπω λίγο σαν χόμπι, αλλά τα χόμπι μου είναι εξίσου σημαντικά με τις κύριες δραστηριότητές μου.

Ποια είναι τα επερχόμενα events;

Στις 26 Ιανουαρίου, κλείσαμε ένα χρόνο με το Kayf graffiti show, στο Lit στο Θησείο στο οποίο είμαι και resident dj. Είμαι πολύ χαρούμενος γι΄αυτό το πάρτι, καθώς έχουμε ζωγραφίσει ρούχα για περισσότερους από 2500 ανθρώπους μέσα σε αυτό το χρόνο, και κάναμε ένα πάρτι με πολλές διαφορετικές εκπλήξεις. Αργότερα, στα τέλη Φεβρουαρίου, έχουμε το Imatium ένα κράμα fashion show και clubbing, επίσης στην Αθήνα. Επίσης θα κυκλοφορήσει και το πρώτο μου άλμπουμ. Τέλος, στα μέσα Μαρτίου είμαι μέρος ενός Βερολινέζικου φεστιβάλ, το Snow Control, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις γαλλικές Άλπεις αλλά γενικά ανυπομονώ το ίδιο για όλα τα events μου.  

*Μπορείτε να βλέπετε όλα τα επερχόμενα events αλλά και να έρθετε σε επαφή με το brand Kayf στο Instagram. @kayffffffffffffff

*Φωτογραφία εξωφύλλου: @kayffffffffffffff/ instagram.com

Tags:
0 shares
Η Μαριγώ σπουδάζει Αρχιτεκτονική. Αγαπά τον κινηματογράφο. Θεωρεί τη μόδα τρόπο έκφρασης προσωπικότητας και μορφή τέχνης. Ψάχνει τη μόδα και την ιστορία της μέσα στις υπόλοιπες μορφές τέχνης.