ξθ

Στην Αθήνα τo “Cruise 2022” show του oίκου Dior.

Στο προσκήνιο της μόδας θα βρίσκεται διεθνώς η χώρα μας φέτος, καθώς ο οίκος Dior με επίσημη ανακοίνωση που μόλις κυκλοφόρησε, θα παρουσιάσει την συλλογή Cruise 2022 στις 17 Ιουνίου και συγκεκριμένα στην Αθήνα. Με ιδιαίτερη σημασία για την χώρα μας αυτή η χρονιά, καθώς σηματοδοτεί 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, ο οίκος ως φόρο τιμής, θα παρουσιάσει τη συλλογή αυτή στην Ελλάδα και εννοείται υπό την επιμέλεια της καλλιτεχνικής διευθύντριας Maria Grazia Chiuri

Εκτός από την σημασία όμως που έχει η επιλογή αυτής της χώρας για αυτή την συλλογή, να σημειωθεί πως ο οίκος συνδέεται αρκετά με την Αθήνα και την Ακρόπολη, καθώς 70 χρόνια πίσω ο Christian Dior, παρουσίασε 8 Haute Couture δημιουργίες με τον εμβληματικό τότε φωτογράφο μόδας τον Jean-Pierre Pedrazzini, όπου συνεργαζόταν και με το Paris Match.

Jean-Pierre Pedrazzini, Paris-Match 1951

Ο οίκος Dior ανέφερε σχετικά:

«Ο οίκος επέλεξε την Αθήνα, έναν εξαιρετικό προορισμό, το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και της ευρωπαϊκής τέχνης για την Cruise 2022 συλλογή του».

Ακόμα δεν είναι γνωστό αν το show θα έχει κοινό ή θα είναι virtual, αλλά σίγουρα πρώτο μέλημα των συντελεστών είναι να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να μην γίνει εξάπλωση του ιού. Ο ακριβής χώρος και άλλες λεπτομέρειες θα κοινοποιηθούν αργότερα.Όπως και στο  Lecce της Ιταλίας αλλά και το Marrakech στο Μαρόκο, τα show που έγιναν  περιλάμβαναν και τη δουλειά των καλλιτεχνών και τεχνιτών της χώρας εκείνης, κάτι που μας χαροποιεί ακόμα περισσότερο για την ευκαιρία και προβολή που θα δοθεί.

Η Maria Grazia Chiuri, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου δήλωσε ακόμα:

“Εχοντας καταγωγή από τη Ρώμη, για μένα η Ελλάδα είναι ουσιαστικά και εξαιρετικά ένα λίκνο πολιτισμού, λογοτεχνίας και δημιουργίας σε όλες τις μορφές του, που εμπνέει. Από τη μυθολογία έως την «Οδύσσεια» και από την αρχιτεκτονική και τη φιλοσοφία έως τις ανεκτίμητες τέχνες, η Αθήνα για μένα αντιπροσωπεύει έναν προορισμό ονείρου για τη διοργάνωση ενός σόου και γιορτάζει τώρα περισσότερο από ποτέ, τη μαγεία και την όσμωση των πολιτισμών.”

 

 

Tags:
0 shares
Η Δανάη Σολωμού γεννημένη στην Πάτρα, είναι πτυχιούχος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών. Aσχολείται με την αρθρογραφία, την ζωγραφική-γραφιστική, την μουσική και το σχέδιο μόδας. Αγαπά τον χώρο της μόδας και όλα όσα αυτός πρεσβεύει.