Claudia-Schiffer-pays-tribute-to-Karl-Lagerfeld

Claudia Schiffer: το supermodel των ’90s με την μοναδική ομορφιά!

*Γράφει η Κωνσταντίνα Τάκου.

H Claudia Schiffer είναι ένα από τα σπουδαιότερα μοντέλα των 90’s, αφού με την μοναδική ομορφιά και τις σωματικές αναλογίες της έχει καταφέρει να κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στον χώρο του μόντελινγκ. Αρκετοί την σύγκριναν την γαλλίδα Brigitte Bardot, αφού τα χαρακτηριστικά τους μοιάζουν αρκετά. Ανήκει και αυτή στην ομάδα των ”Big Six” , των κορυφαίων μοντέλων της εποχής και περπάτησε στην πασαρέλα φορώντας δημιουργίες μεγάλων οίκων μόδας, όπως για παράδειγμα για τον οίκο Chanel όπου την είχε επιλέξει για τις καμπάνιες του για έναν ολόκληρο χρόνο .

Έχει εμφανιστεί σε περισσότερα από 1000 εξώφυλλα περιοδικών και έχει καταχωρηθεί στο Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες. Τα μεγάλα περιοδικά μόδας την έχουν φιλοξενήσει αρκετές φορές στα εξώφυλλα τους και φυσικά μέσω της διασημότητας της κατάφερε να κατοχυρωθεί στον χώρο και να ζει ως celebrity συμμετέχοντας σε party και events με σπουδαίες προσωπικότητες.

Η Claudia Maria Schiffer γεννήθηκε το 1970 στο Rheinberg της Γερμανίας, όπου και έζησε τα πρώτα της χρόνια με την οικογένεια της. Αρχικά η επιθυμία της ήταν να γίνει δικηγόρος και να εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα της αλλά τα σχέδια της στην πορεία άλλαξαν. Ένα πρακτορείο ανίχνευσης μοντέλων το Metropolitan Model Agency την συνάντησε σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης όπου βρισκόταν με τους φίλους της και κατευθείαν της πρότεινε συνεργασία. Σε ηλικία μόλις 16 χρονών μετακομίζει στο Παρίσι και εμφανίζεται στο εξώφυλλο του περιοδικού Εlle.

Το 1989 πρωταγωνιστεί σε καμπάνιες για το brand Guess και ο συνιδρυτής της εταιρίας ρούχων Paul Marciano αναφέρει ότι οι πωλήσεις των ρούχων αυξήθηκαν σημαντικά εκείνο το διάστημα. Μετά από πολλές άλλες εμφανίσεις σε περιοδικά το 1990 επιλέγεται από τον σχεδιαστή Karl Langerfeld να γίνει το πρόσωπο του οίκου Chanel και την ίδια χρονιά περπατά για πρώτη φορά στην πασαρέλα.

Στην συνέχεια έγινε εξώφυλλο σε αρκετά περιοδικά μόδας όπως το Elle, Vogue, Vanity Fair, Harper’s Bazaar, Rolling Stone και People. Σημαντικό γεγονός το οποίο θα πρέπει να αναφερθεί είναι ότι επιλέχθηκε για το εξώφυλλο της 100ης επετείου του περιοδικού Vogue. H καριέρα της στην δεκαετία των 90’s βρίσκεται στο απόγειο της και όλοι οι μεγάλοι οίκοι μόδας την διεκδικούν, ώστε να εμφανιστεί στα shows τους. Επίσης, θα πρέπει να αναφερθεί και η επί χρόνια συνεργασία της με την εταιρία ομορφιάς L’oreal όπου αποτελεί μια από τις μακροβιότερους ambassadors της.

Πρωταγωνίστησε επίσης σε αρκετές ταινίες όπως το ”Richie Rich” και το ”The Blackout” και πολλές άλλες και εκεί γνώρισε τον τωρινό την σύζυγο και Άγγλο σκηνοθέτη Matthew Vaughn με τον οποίο έχει δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια. Εκτός από τον χώρο του μόντελιγκ η Claudia έχει μια μακροχρόνια εθελοντική δράση, αφού αποτελεί Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του φιλανθρωπικού οργανισμού Unicef.

Πηγές: vogue.co.uk, modelfact.com, hellomagazine.com

*Φωτογραφία εξωφύλλου: fashion.ie

Tags:
0 shares
Η Κωνσταντίνα Τάκου είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πάτρας. Εργάζεται ως θεατρολόγος, αλλά λατρεύει τον χώρο της μόδας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας και ενημερώνεται καθημερινά για τις καινούριες τάσεις.