dadadada

Τι συμβαίνει με τo brand Celine και τη Vogue;

Η πολυτελής μάρκα Celine και η Vogue δεν φαίνεται να είναι οι καλύτεροι φίλοι μετά την αποχώρηση της Emmanuelle Alt από τη Vogue France, παλαιότερα γνωστή ως Vogue Paris.

Ο καλλιτεχνικός, δημιουργικός και διευθυντής εικόνας του brand, Hedi Slimane, θεωρείται ότι είναι αναστατωμένος από την αποχώρηση της Alt, που η Vogue Runway δεν προσκλήθηκε να καλύψει το εικονικό σόου της Celine για την άνοιξη του 2022.

«Δεν ήταν δική μας απόφαση να μην καλύψουμε την άνοιξη του 2022, αλλά ανυπομονούμε να καλύψουμε την επόμενη έκθεση της Celine», είπε μια πηγή της Vogue.

Το WWD ανέφερε ότι σύμφωνα με πηγές ο Slimane εξέφρασε την απογοήτευσή του στην παγκόσμια διευθύντρια της Vogue και διευθύντρια περιεχομένου της Condé Nast, Anna Wintour και έβαλε φρένο σε κάποιες διαφημίσεις με τη Vogue.

Μια εκπρόσωπος της Celine είπε ότι αυτό ήταν ανακριβές, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας, η Condé Nast έκανε σαρωτικές αλλαγές στην οργανωτική της δομή, καθώς προσπαθεί να εξορθολογήσει τις παγκόσμιες εκδόσεις και να εξοικονομήσει κόστος. Ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο όταν τα στελέχη ανακοίνωσαν ότι η Wintour θα αποκτούσε ακόμη περισσότερο έλεγχο κάνοντας την επικεφαλής περιεχομένου της και παγκόσμια διευθύντρια σύνταξης της Vogue, ενώ συνεχίζει να επιβλέπει τη Vogue USA, προήχθη σε ευρωπαϊκή διευθύντρια σύνταξης της Vogue για τις αγορές που ανήκουν και διαχειρίζεται η Condé Nast, οι οποίες περιλαμβάνουν το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ισπανία.

Η Alt παρέμεινε, αλλά τον Μάιο, φήμες την ήθελαν να αποχωρεί μαζί με τον Olivier Lalanne ( GQ ) και τον Joseph Ghosn ( διευθυντή σύνταξης του Vanity Fair France ). Έκανε μια επίσημη ανακοίνωση τον Σεπτέμβριο σε μια ανάρτηση στο Instagram, δηλώνοντας: «Είμαι πολύ περήφανη που ανακοινώνω ότι αυτό θα είναι το τελευταίο μου τεύχος της Paris Vogue και τα 100 χρόνια ύπαρξής της με ένα ειδικό επετειακό τεύχος. Ήταν τεράστιο προνόμιο για μένα να μπορώ να βοηθήσω στη δημιουργία του. Δεν θα μπορούσα να το κάνω χωρίς το ταλέντο μιας υπέροχης ομάδας και ενός λαμπρού αναγνωστικού κοινού, για να υποστηρίξει τη δουλειά μας».

Η Alt ήταν στη Vogue Paris για περισσότερες από δύο δεκαετίες και ξεκίνησε την καριέρα της εκεί δουλεύοντας δίπλα στην προκάτοχό της Carine Roitfeld. Διορίστηκε αρχισυντάκτρια το 2011.

Η Eugénie Trochu ονομάστηκε διάδοχός της, αλλά ως επικεφαλής του εκδοτικού περιεχομένου. Τον Οκτώβριο ανακοίνωσε ότι η Vogue Paris θα γίνει Vogue France.

Πηγές: WWD, Vogue, ideservecouture

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.