Οριστικοποιήθηκε η απόφαση της ASA για την καμπάνια της Calvin Klein με την FKA Twig.

*Γράφει η Μαίρη Δεμέτη.

Η Αρχή Προτύπων Διαφήμισης (ASA) απαγόρευσε το launch της καμπάνιας της Calvin Klein με πρωταγωνίστρια την FKA Twig.  Στην αρχική απόφαση, η διαφήμιση της Calvin Klein, απαγορεύτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο με τον ισχυρισμό ότι ήταν «ανεύθυνη» και θα μπορούσε να θεωρηθεί τόσο προσβλητική, όσο φαινομενικά ότι αντικειμενοποιεί τις γυναίκες. Η απόφαση να αντιστραφεί ήρθε μετά τη viral ανάρτηση της FKA Twig στο Instagram. Διαβάστε εδώ περισσότερα!

 

 

Η καλλιτέχνιδα δήλωσε στο post της στο instagram: “Δεν βλέπω το στερεοτυπικό σεξουαλικό αντικείμενο που με έχουν χαρακτηρίσει. Βλέπω μια όμορφη ισχυρή έγχρωμη γυναίκα της οποίας, το απίστευτο σώμα έχει ξεπεράσει περισσότερους πόνους από όσο φαντάζεσαι…”  Δηλώνει επίσης ότι  “…Ευχαριστώ τον CK, τον Mert και τον Marcas που μου έδωσε χώρο να εκφραστώ ακριβώς όπως ήθελα – δεν θα αλλάξω την αφήγησή μου.” 

Ως αποτέλεσμα, η ASA επανεξέτασε την απόφαση της και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εικόνα δεν ήταν προσβλητική ή με έντονο σεξουαλικό στοιχείο. Ωστόσο, την έχουν απαγορεύσει να εμφανίζεται, όπου μπορούν να την δουν παιδιά. Δήλωσαν επίσης, ότι αυτή η αναδημοσιευμένη απόφαση ήταν οριστική.

Tags:
0 shares
Η Μαίρη Δεμέτη γεννήθηκε στην Ζάκυνθο. Εργάζεται στην boutique του σχεδιαστή Νίκου Αλιάζη στην Ζάκυνθο. Παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα fashion styling στην Pansik Scuola di Moda. Αγαπά τη μόδα, τον κινηματογράφο και τα ταξίδια!