142083887_241636450787203_6636631063238016168_n

Η Καρολίνα Παπαγεωργίου παρουσιάζει το brand χειροποίητων κοσμημάτων “Αrt of π”!

*Γράφει ο σχεδιαστής μόδας και founder του Paramano.gr, Νίκος Αλιάζης.  

“Έχει καταφέρει μέσα σε πολύ λίγα χρόνια να δημιουργήσει ένα πολύ επιτυχημένο brand χειροποίητων κοσμημάτων, ενώ μάλιστα έχει ως έδρα, το τελευταίο διάστημα, το νησί της Ζακύνθου. Απόψε, με μεγάλη μου χαρά, φιλοξενούμε την Καρολίνα Παπαγεωργίου και θα μιλήσουμε για την αγάπη της για την αργυροχρυσοχοΐα, τα κοσμήματα που δημιουργεί και το brand της Αrt of π.”

-Νίκος Αλιάζης @Paramanos

Website: www.artofp.gr
Instagram: artofp
Facebook: Art of π

Πώς ξεκίνησες την ενασχόληση σου με τα κοσμήματα και γενικότερα με τη μόδα; 

Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου όλο κάτι να φτιάχνει, είτε βραχιολάκια για εμένα και τις φίλες μου, είτε κατασκευές από διάφορα υλικά που έβρισκα παντού! Το 2009 έμαθα από μια γνωστή για κάποια σεμινάρια αργυροχρυσοχοΐας, που διεξάγονταν από τον δήμο Πατρέων, ε και αυτό ήταν! Κόλλησα… Ξεκίνησα στην αρχή με λίγα σχέδια, που μου άρεσαν εμένα να φοράω και σιγά – σιγά εξελίχθηκαν συνδυάζοντας τις τάσεις της μόδας με την φινέτσα του χειροποίητου κοσμήματος.

Τι σημαίνουν για σένα τα κοσμήματα που δημιουργείς και πως καταλήγεις στα τελικά σχέδια σου;   

Τα κοσμήματα που δημιουργώ τα βλέπω πάντα σαν μικρά ‘’ έργα τέχνης’’. Ο σχεδιασμός είναι πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία, καθώς πολλές φορές ξεκινάς με ένα συγκεκριμένο σχέδιο που έχεις στο μυαλό σου και τεχνικά μπορεί να μην βγαίνει και δημιουργείται κάτι άλλο ακόμα πιο όμορφο από αυτό, που αρχικά είχες σκεφτεί! Αυτό για εμένα είναι η μαγεία του χειροποίητου.

Περιέγραψε μου μια μέρα στο εργαστήρι. Πρέπει να είναι πολύ ενδιαφέρουσα η διαδικασία παραγωγής.

Μια τυπική ημέρα στον πάγκο εργασίας έχει πολύ μουτζούρα! Αρχικά οργανώνω τις παραγγελίες μου και ξεκινάω την κατασκευή. Κόβω ή προσαρμόζω το σχέδιο με την σέγα, έπειτα λειαίνω τις ακμές του, κολλάω εάν είναι απαραίτητο (π.χ. τις βάσεις των δαχτυλιδιών) με φλόγιστρο και ασημοκόλληση και τέλος γυαλίζω το κάθε κομμάτι ξεχωριστά.

Κατονόμασε μου τρία αγαπημένα σου υλικά, που χρησιμοποιείς για την κατασκευή των κοσμημάτων σου.  

Ασήμι, διαχρονικό και πολύτιμο. Μαργαριτάρι, ο θησαυρός της θάλασσας. Σμάλτο, πολύχρωμο και παιχνιδιάρικο.

Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει ένα brand, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης; 

Γενικά το κράτος θεωρώ δεν βοηθάει όσο θα έπρεπε, ειδικά εν μέσω οικονομικής κρίσης, τις μικρές επιχειρήσεις. Όμως δεν το βάζουμε κάτω και είμαστε εδώ να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που προκύπτουν!

Το brand έχει τη βάση του στη Ζάκυνθο. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να δραστηριοποιείσαι σε αυτό το χώρο και να έχεις την έδρα σου στο νησί;

Το brand μας μεταφέρθηκε στην Ζάκυνθο τον Σεπτέμβρη, μέχρι ώρας η μόνη δυσκολία που έχουμε αντιμετωπίσει είναι οι μεταφορές κυρίως στο κομμάτι των παραλαβών των πρώτων υλών από τους προμηθευτές μας, αλλά γι’
αυτό ευθύνεται η κατάσταση, που όλοι βιώνουμε με το lockdown. Το θετικό όμως σίγουρα είναι ότι το νησί έχει πολλά όμορφα μέρη, που σου δίνουν έμπνευση για δημιουργία!

Λόγω του συμβουλευτικού χαρακτήρα του site δε μπορώ να μη σου ζητήσω να δώσεις μια συμβουλή σε όλα τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τη μόδα.  

Κλισέ αλλά αληθινό, ακολούθησε τα όνειρα σου όσο και αν σου φαίνεται ακατόρθωτο στην αρχή με πίστη, υπομονή (πολύ υπομονή) και επιμονή θα τα καταφέρεις.
Επιτυχία άλλωστε είναι να μην σε απομακρύνει τίποτα από το όνειρο σου!!

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.