49691UNILAD-imageoptim-Kanye-West-Getty

Όλοι οι οίκοι και οι εταιρείες που διέκοψαν τη συνεργασία τους με τον Kanye West/Υe (μέχρι τώρα).

Οι επωνυμίες συνεχίζουν να κόβουν τους δεσμούς με τον ράπερ λόγω της προβληματικής συμπεριφοράς και των απόψεων του.

Ο Ye, παλαιότερα γνωστός ως Kanye West, δεν είναι πλέον δισεκατομμυριούχος αφού τον εγκατέλειψαν σημαντικοί συνεργάτες, όπως η adidas. Επωνυμίες και εταιρείες συνεχίζουν να διακόπτουν τους δεσμούς με τον ιδρυτή του YEEZY μετά την προβληματική συμπεριφορά και τις απόψεις του, συμπεριλαμβανομένων των αντισημιτικών σχολίων και της μπλούζας «White Lives Matter» που φόρεσε σε πρόσφατη επίδειξη του στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Photo Credits: hypebae

Τα προϊόντα YEEZY του ράπερ, που προηγουμένως ήταν πολύ περιζήτητα και μεταπωλούνταν σε τιμές πολύ υψηλότερες από τις λιανικές, τώρα έρχονται σε πλατφόρμες μεταπώλησης, καθώς οι καταναλωτές θέλουν να απαλλαγούν από τα κομμάτια από τις ντουλάπες τους. Εταιρείες όπως η RealReal και η Rebag έχουν εκφράσει ότι δεν θα δέχονται πλέον προϊόντα που σχετίζονται με το Ye, ενώ άλλοι ιστότοποι όπως το eBay και η Vestiaire Collective φαίνεται να δέχονται καταχωρίσεις από ιδιοκτήτες YEEZY.

Όσοι παρακολουθούν την ιστορία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πιθανότατα γνωρίζουν ήδη ότι η adidas – ο κύριος συνεργάτης των υποδημάτων του Ye – έχει εγκαταλείψει τον μουσικό. Το ίδιο ισχύει και για τους Balenciaga και Demna, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί με τον Ye στο “Engineered by Balenciaga”, καθώς και την Gap, η οποία υπέγραψε αρχικά 10ετές συμβόλαιο με τον καλλιτέχνη.

Οι μάρκες μόδας δεν είναι οι μόνες που ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τους δεσμούς τους με τον Ye. Δισκογραφικές, δικηγορικά γραφεία, εταιρείες ψυχαγωγίας, περιοδικά και τράπεζες έχουν μοιραστεί ότι θα σταματήσουν να συνεργάζονται μαζί του.

adidas
Photo Credits: @adidas

Η adidas και ο Ye συνεργάζονται πολλά χρόνια. Ο ράπερ έκανε το ντεμπούτο του για πρώτη φορά το σχέδιό του για τη μάρκα υποδημάτων — το YEEZY 750 — το 2015 στα Grammys. Στη συνέχεια παρουσίασε την πρώτη του παρουσίαση για το YEEZY που περιελάμβανε το adidas YEEZY BOOST 350, σηματοδοτώντας την αρχή μιας μακροχρόνιας συνεργασίας. Κατά τη διάρκεια των ετών, ο Ye συνέχισε να συνεργάζεται με την adidas για να κυκλοφορήσει πολυπόθητες κυκλοφορίες αθλητικών παπουτσιών, δημιουργώντας πρωτοποριακά σχέδια όπως το FOAM RNNR.

Επτά χρόνια μετά, μετά την προβληματική συμπεριφορά του Ye, η adidas ανακοίνωσε τελικά ότι θα σταματήσει να συνεργάζεται με τον καλλιτέχνη. «Μετά από ενδελεχή επανεξέταση, η εταιρεία έλαβε την απόφαση να τερματίσει αμέσως τη συνεργασία με τoν Ye, να τερματίσει την παραγωγή προϊόντων  Yeezy και να σταματήσει όλες τις πληρωμές προς τον Ye και τις εταιρείες του», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση. «Η adidas θα σταματήσει την συνεργασία της adidas Yeezy με άμεση ισχύ. Η adidas είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης όλων των δικαιωμάτων σχεδίασης για τα υπάρχοντα προϊόντα, καθώς και των προηγούμενων και νέων χρωματισμών στο πλαίσιο της συνεργασίας.” Η τελική απόφαση αποκαλύφθηκε αφού ένας υπάλληλος της adidas κάλεσε την εταιρεία να σιωπήσει σχετικά με τα αντισημιτικά tweets του Ye.

Balenciaga
Photo Credits: Pinterest

Ο Balenciaga ήταν ένας ακόμη από τους μεγαλύτερους συνεργάτες του Ye στον χώρο της μόδας. Ο ράπερ συνεργάστηκε στενά με την Demna στα πλαίσια του Yeezy Gap Engineered By Balenciaga και μάλιστα άνοιξε την πιο πρόσφατη επίδειξη μόδας του οίκου.

Η μάρκα ήταν ένα από τα πρώτα ονόματα της μόδας που διέκοψαν τη συνεργασία με το Ye. Μετά τις ασυγχώρητες ενέργειές του, ο Balenciaga αφαίρεσε διακριτικά την εικόνα του Ye που περπατά στην πασαρέλα της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού, ενώ αφαίρεσε και τη συλλογή «Engineered by Balenciaga» από τον ιστότοπό του. Ο όμιλος Kering αργότερα επιβεβαίωσε με μια δήλωση στο WWD, «Ο Balenciaga δεν έχει πλέον καμία σχέση ούτε σχέδια για μελλοντικά projects που σχετίζονται με αυτόν τον καλλιτέχνη»

Photo Credits: Candace Owens @twitter

Οι δυο αυτές συνεργασίες απέφεραν μεγάλα οικονομικά οφέλη για τον Ye και τις εταιρείες και προκάλεσαν μεγάλη εντύπωση στο χώρο της μόδας, όμως δεν είναι οι μόνοι που διέκοψαν κάθε είδους συνεργασία μαζί του. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε όλες τις εταιρείες (μέχρι τώρα), που ανακοίνωσαν ότι παύουν να συνεργάζονται μαζί του. Cohen Clair Lans Greifer Thorpe & Rottenstreich, Creative Artists Agency, Foot Locker, Gap, JPMorgan Chace, MRC Entertainment, TheRealReal, Rebag, Skechers, United Talent Agency.

Πηγές: Twitter, Adidas, Balenciaga, Elle, Hypebae, ID.

*Φωτογραφία εξωφύλλου: UNILAD

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.