teen vogue

AbsoluteBeginners: Οι ταινίες μικρού μήκους του οίκου Gucci.

*Γράφει η Δήμητρα Μαλαπάνη.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Alessandro Michele, που ανέλαβε τα ηνία το 2015, ζήτησε από εννέα φίλους του οίκου Gucci να καθίσουν στην καρέκλα του σκηνοθέτη για πρώτη φορά και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, με κοινό στοιχείο την τσάντα Gucci Jackie1961. Στόχος αυτού του εγχειρήματος, σύμφωνα με τον γνωστό οίκο είναι να «γιορτάσει τη δύναμη της pop κουλτούρας και της αθωότητας, την ομορφιά του ερασιτεχνισμού και να παρουσιάσει τη δύναμη και την ευαισθησία της δημιουργικής παρόρμησης».

Piwox

Οι πέντε πρώτες ταινίες παρουσιάστηκαν στις 28 Οκτωβρίου με σκηνοθέτες τους Elle Fanning, Kelvin Harrison Jr., Jodie TurnerSmith, Benedetta Porcaroli και Emma Corrin. Εγινε και μία δεύτερη παρουσίαση, στις 6 Νοεμβρίου αυτή τη φορά υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια των Lily Gavin, Barry Keoghan, Yoshi και ArloParks.

WWD

“GucciAlwaysWins”

Η Elle Fanning ονόμασε την ιδέα της, “GucciAlwaysWins”. Τα γυρίσματα έλαβαν χώρα στον κήπο του σπιτιού της με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο της σκύλο που αναμετράται στα ίσια με την Jackie! Aσφαλώς θα κερδίσει η τσάντα – άλλωστε η Jackie 1961 μεσουρανεί στη μόδα για πολλές δεκαετίες. Μέσα από τη συγκεκριμένη ταινία υπογραμμίζεται η glamorous πλευρά του οίκου. Έντονα χρώματα, λαμπερά κοσμήματα και ένα σκηνικό που θυμίζει glam poolparty είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν στην ταινία της Elle Fanning, για την οποία δήλωσε: «Η ταινία μου αναδεικνύει τη γοητεία του οίκου Gucci, ειδικά της τσάντας Jackie 1961, η οποία μπορεί να υπνωτίσει με την ομορφιά της ακόμη και έναν σκύλο. Ένα βράδυ που έπεσα για ύπνο, ονειρεύτηκα την αναμέτρηση μεταξύ ενός σκύλου και του ιδιοκτήτη του και τον πίνακα αποτελεσμάτων όπου θα αναγραφόταν ο GUCCI ΠΑΝΤΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ (GucciAlwaysWins)».

“UnityCall” 

Η ταινία μικρού μήκους του Kelvin Harrison Jr.,UnityCall” μας αφηγείται την αγωνιώδη προσπάθεια ενός άνδρα και μιας γυναίκας να βρεθούν κοντά ο ένας στον άλλον σε ένα αγωνιώδες κυνηγητό στην έρημο της Καλιφόρνια. Η αγάπη τους θα θριαμβεύσει, καταφέρνοντας να τους φέρει κοντά. « Η ταινία ουσιαστικά είναι μια ιστορία για τον φαινομενικά παρόντα φόβο της αγάπης. Η ιδέα προήλθε, όταν κάποιος μου είπε ότι ο κίνδυνος να ερωτευτείς είναι μεγαλύτερος από την ανταμοιβή», λέει ο Kelvin.

“Red Rendezvous”

Κάθε ταινία είναι τελείως ξεχωριστήμε τη δική της ιδιαίτερη ιστορία να τιμά τον οίκο με τον τρόπο της. Η Emma Corrin, δημιούργησε ένα film εμφανώς επηρεασμένο από τα κλασσικά westerns,

 “Jackie”

Eνώ η JodieTurnerSmith παρουσιάζει την Jackie, ως μια γυναίκα μοναχική, αλλά ποτέ μόνη που απολαμβάνει τη ζωή στην πολυτελή της βίλα.

«Animal»

Ο Barry Keoghan μέσα από την μαυρόασπρη ταινία του με τίτλο «Animal», παρουσίασε την ιστορία ενός νεαρού boxer, ο οποίος  προσπαθεί να βρει τον εαυτό του και να πετύχει σε αυτό που κάνει.

The Companion

Η Lily Gavin στην ταινία της “The Companion”, δείχνει πώς η τσάντα Jackie, η οποία αποτελεί την μόνη συντροφιά ενός μικρού αγοριού, μπορεί να μεταμορφωθεί ως ένας μαγικός κόσμος με φυτά και ζώα.

Ο Alessandro Michele, ξέρει πολύ καλά πώς να μας ταξιδεύει στον κόσμο της μόδας, ακόμα και αυτές τις δύσκολες ημέρες, μέσα από την τέχνη του κινηματογράφου. Κάθε ιστορία είναι ξεχωριστή, κάθε αφήγηση έχει το δικό της μήνυμα και ο κάθε σκηνοθέτης τη δική του οπτική γωνία για να μας το μεταδώσει.

*Όλες οι ταινίες είναι διαθέσιμες στο www.dazeddigital.com

Πηγές: www.dazedigital.com, www.gucci.com, www.teenvogue.com, www.wwd.com

Φωτογραφία Εξωφύλλου: www.teenvogue.com

Tags:
0 shares
Η Δήμητρα Μαλαπάνη γεννήθηκε το 1993 και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Τεχνολογία Τροφίμων στο ΤΕΙ Αθήνας, όμως αποφάσισε να ασχοληθεί με την μεγάλη της αγάπη, τη μόδα και συγκεκριμένα το styling. Σπουδάζει fashion styling στη σχολή PANSIK Scuola di Moda και εργάζεται στο χώρο της μόδας.