image11

Χρυσό: το αναπόσπαστο κομμάτι των εορταστικών outfits!

*Γράφει η Νάταλι Χαρπαντίδη.

Μιας κι αύριο είναι η ωραιότερη και πιο λαμπερή γιορτή του χρόνου, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο βασικότερο στοιχείο που χαρακτηρίζει τα look μας μετά το αξεπέραστο κόκκινο. Το χρυσό, δικαιωματικά έχει κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση τόσο στην καρδιά όσο και στην γκαρνταρόμπα μας κι γι’ αυτό ” αποτίουμε φόρο τιμής” στη μοναδικότητά του.

Η γιορτινή διάθεση μας εμπνέει και φροντίζουμε να το δείχνουμε στα σύνολα που επιλέγουμε τόσο για τα οικογενειακά τραπέζια όσο και για τις εκδηλώσεις στις οποίες παρευρισκόμαστε, κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών. Το κόκκινο και το πράσινο έχουν φυσικά την τιμητική τους όμως το χρυσό δεν λείπει από τα outfits που δημιουργούμε, τόσο στα αξεσουάρ, όπως οι ζώνες, τα κοσμήματα και τα clutches που συνήθως μας συντροφεύουν όσο βέβαια και στα βραδινά ρούχα. Mini φορέματα, ολόσωμες φόρμες, πλισέ midi φούστες και maxi τουαλέτες- για τις πιο επίσημες εμφανίσεις- γεμίζουν την ντουλάπα μας και κάνουν αυτόματα την γκαρνταρόμπα μας πιο παιχνιδιάρικη, λαμπερή κι ενδιαφέρουσα. Τα metallics και οι παγιέτες έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας, καθώς τα βλέπουμε ακόμα και σε πιο απλές, street style εμφανίσεις. Έτσι, τα στοιχεία αυτά ενώ παλιότερα συνηθίζονταν αποκλειστικά και μόνο σε επίσημες εκδηλώσεις και ιδιαίτερες εμφανίσεις, πλέον θα λέγαμε ότι έχουν απενοχοποιηθεί απόλυτα και αποκτούν ολοένα και περισσότερες λάτρεις.

Οι γιορτές, λοιπόν, είναι η κατάλληλη περίοδος προκειμένου να εντάξετε το χρυσό σε οποιαδήποτε μορφή ή και υφή επιλέξετε στα σύνολα σας. Μην φοβηθείτε να το τολμήσετε και φέτος. Οι επιλογές είναι ουκ ολίγες φυσικά για άλλη μια χρονιά. Μπορείτε να επιλέξετε μια κομψή, πλισέ φούστα σε χρυσαφί απόχρωση ή μια φαρδιά παντελόνα, συνδυάζοντάς τα με ένα μαύρο πουκάμισο από δαντέλα ή μια see through μακρυμάνικη μπλούζα με ένα ιδιαίτερο top από μέσα. Ένα μεταλλικό φόρεμα σε μήκος της επιλογής σας είναι μια εξίσου καλή επιλογή προσέχοντας όμως πολύ τα αξεσουάρ και το πανωφόρι σας. Εφόσον επιλέξετε το χρυσό σε τόσο μεγάλη επιφάνεια, διατηρήστε τα αξεσουάρ, τα παπούτσια και το πανωφόρι σε πιο ήσυχους τόνους και αλλά και υφές ώστε να μην είναι υπερβολικό το αποτέλεσμα. Ένα βελούδινο σακάκι σε χρυσή απόχρωση είναι ιδανικός μπαλαντέρ για τα εορταστικά looks σας καθώς συνδυάζεται τόσο με pencil φούστες όσο και με το παντελόνι της επιλογής σας. Τέλος, επενδύστε σε μια μεταλλική, ολόσωμη φόρμα ή σε ένα ιδιαίτερο jumpsuit, κομμάτια-κλειδιά που θα κλέψουν τις εντυπώσεις! Επιλέξτε αναπάντεχους και μη αναμενόμενους χρωματικούς συνδυασμούς, ξεφεύγοντας από τα κλασικά. Το μωβ, το πράσινο και το μπλε ηλεκτρίκ είναι μερικές προτάσεις προκειμένου να δώσετε μια έξτρα stylish νότα στο σύνολό σας.

Alberta Ferretti || Fall/Winter 2018 ready-to-wear
Tadashi Shoji || Fall/Winter 2018 ready-to-wear

Τις φετινές γιορτές τολμήστε, παίξτε με τις υφές και τα αξεσουάρ και δημιουργήστε outfits βασισμένα στο χρυσό, μέσα στα οποία θα νιώθετε πάνω από όλα ο εαυτός σας! Το αποτέλεσμα είναι βέβαιο ότι θα σας ανταμείψει.
Καλά Χριστούγεννα 🙂

Tags:
0 shares
Η Νάταλι Χαρπαντίδη ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Λατρεύει τον χώρο της μόδας και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με το "Fashion Styling& Image Making", καθώς και σεμινάρια για "Fashion Design". Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αρθρογραφεί σε fashion blogs και sites (Ozon Magazine, Faysbook.gr κ.ά)