white pumps

Χειμώνας και λευκό πάνε μαζί!

*Γράφει η Νάταλι Χαρπαντίδη.

Παλιότερα, σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες της μόδας, δεν θα μπορούσαμε καν να διανοηθούμε ότι τον χειμώνα η γκαρνταρόμπα μας θα περιλάμβανε άλλες αποχρώσεις εκτός από σκούρες. Μαύρο, σκούρο μπλε, μπορντό, κυπαρισσί και καφέ ήταν λίγο πολύ τα χρώματα που είχαν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στις χειμερινές μας εμφανίσεις.

Τα τελευταία χρόνια όμως, η μόδα επιτάσσει χρώμα και τον χειμώνα. Πέρα από το κόκκινο της φωτιάς, το κίτρινο αλλά και τα παστέλ -που η αλήθεια είναι ότι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι- άλλο ένα αγαπημένο χρώμα θα φορεθεί με πολλούς και διάφορους συνδυασμούς, το λευκό.

Street Style

 Σε γενικές γραμμές, οι περισσότερες γυναίκες «φοβούνται» το λευκό. Είτε διότι νιώθουν ανασφάλεια με το σώμα τους φορώντας κάποιο λευκό ρούχο είτε λόγω της δυσκολίας του στην καθημερινότητά τους. Γι’ αυτούς τους λόγους είναι δυστυχώς ένα πολύ «αδικημένο» χρώμα καθώς όχι μόνο μας φωτίζει και κάνει την εμφάνισή μας αυτομάτως να δείχνει πιο λαμπερή, φρέσκια και κομψή αλλά ακόμα συνδυάζεται με όλα τα χρώματα απογειώνοντας ένα look και κάνοντάς το έτσι να δείχνει μοναδικό!

Fendi –Fall RTW 17

Altuzarra- Fall RTW 17

Φέτος, εκτός από τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι, το λευκό μας ακολουθεί στις εμφανίσεις μας τόσο το φθινόπωρο όσο και τον χειμώνα! Πουλόβερ, biker jackets ,σακάκια,  παντελόνες αλλά και πανωφόρια συμπληρώνουν την γκαρνταρόμπα μας δίνοντας μια μαγική φρεσκάδα στις καθημερινές μας εμφανίσεις.
Εκτός όμως από τα ρούχα τόσο και τα αξεσουάρ σε λευκό θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα αυτή τη σεζόν. Μια λευκή cross body τσάντα ή ένα ζευγάρι pumps θα δώσουν στο look μας μια διαφορετική, vintage χροιά μιας και όχι μόνο ξεφεύγει από τα συνηθισμένα χρώματα αλλά και επειδή μας θυμίζει περασμένες δεκαετίες (βλέπε 60’s), όπου ήταν το κυρίαρχο χρώμα.

Street Style

Σαν χρώμα, έχει την ικανότητα να ταιριάζει με όλα τα υπόλοιπα. Επομένως μπορείτε να το συνδυάσετε με πολλές αποχρώσεις αλλά και να τολμήσετε να παίξετε με τις υφές. Για παράδειγμα, ένα ασημί μεταλλικό jacket συνδυασμένο με λευκό τοπ αλλά και λευκή φαρδιά παντελόνα αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας. Ισχυρός και διαχρονικός συνδυασμός είναι επίσης το άσπρο-μαύρο που ποτέ δεν μας απογοητεύει. Μια μαύρη pencil δερμάτινη φούστα με ένα λευκό πουκάμισο είναι ένας safe συνδυασμός για εκείνες που προτιμούν το κλασικό ντύσιμο. Ακόμα, ένα total white look με λεπτομέρειες ή  αξεσουάρ σε άλλο χρώμα (π.χ. κόκκινο) είναι τρομερά εντυπωσιακό και κερδίζει τις εντυπώσεις.

Dice Kayek Resort 2018

Μην φοβάστε λοιπόν το χρώμα της αγνότητας, όπως το χαρακτηρίζουν πολλοί. Τολμήστε να δώσετε έναν φωτεινό τόνο στα look σας και όχι μόνο θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα αλλά θα αλλάξει έτσι η ψυχολογία και η διάθεσή σας μιας και είναι αντιπροσωπευτικό της ηρεμίας αλλά και της αρμονίας!

«Το καλύτερο χρώμα στον κόσμο είναι εκείνο που σου πάει» Coco Chanel

Street Style
Tags:
0 shares
Η Νάταλι Χαρπαντίδη ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Λατρεύει τον χώρο της μόδας και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με το "Fashion Styling& Image Making", καθώς και σεμινάρια για "Fashion Design". Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αρθρογραφεί σε fashion blogs και sites (Ozon Magazine, Faysbook.gr κ.ά)