ooooo

Το “φαινόμενο” Chiara Ferragni.

*Γράφει η Όλια Λύκου.

Σίγουρα ζούμε στην εποχή όπου οι fashion bloggers κυριαρχούν στο κόσμο της μόδας. Έχουν εκατομμύρια ακόλουθους στο instagram, λανσάρουν δικές τους συλλογές ρούχων, παπουτσιών κ.α , φιγουράρουν στα εξώφυλλα των μεγαλύτερων περιοδικών και φυσικά πάντα κάθονται front row στα πιο γνωστά show κατά τη διάρκεια των εβδομάδων μόδας .

Το πρώτο όνομα που έρχεται στο μυαλό σου όταν ακούς τη λέξη fashion blogger είναι φυσικά Chiara Ferragni! Γεννήθηκε στην Κρεμόνα της Ιταλίας στις 27 Μαΐου το 1987. Η ίδια δηλώνει πως μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης της είναι η μητέρα της, Marina Di Guardo, ”πάντα χάζευα τα ρούχα στο δωμάτιο της μητέρας μου και σκεφτόμουν τον εαυτό μου πως θα ντύνομαι και θα βάφομαι όταν μεγαλώσω. Στα μάτια μου η μητέρα μου έμοιαζε πάντα με πριγκίπισσα”. Στα 16 της επιλέγεται από το πρακτορείο μοντέλων Beatrice Models agency και δουλεύει εκεί για κάποια χρόνια. Σύντομα θα εγκαταλείψει το συγκεκριμένο χώρο.

Το 2006 ποστάρει τις πρώτες τις φωτογραφίες στο Flickr και το Lookbook.nu έχοντας τεράστια απήχηση.Έτσι λοιπόν το 2009 ξεκινάει μαζί με τον πρώην σύντροφο της Riccardo Pozzoli το πλέον γνωστό blog της ”The Blonde Salad” ποστάροντας φωτογραφίες της με το προσωπικό της στυλ , ενώ παράλληλα σπουδάζει νομική στο πανεπιστήμιο Bocconi. Το blog της γίνεται σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα παγκόσμιο φαινόμενο συγκεντρώνοντας όλο και περισσότερο κόσμο. ” Το μυστικό μου είναι ότι ποτέ δεν προσπαθούσα πολύ και πάντα ήμουν αληθινή” , δηλώνει η ίδια.

Μέσα σε δυο χρόνια το περιοδικό «New York» τη χαρακτήρισε ως «οne of the biggest breakout street-style stars of the year» ενώ η «Teen Vogue» ως η «blogger του σήμερα». Την ίδια χρονιά κερδίζει το πρώτο βραβείο της στα ” Blogloving Awards” ως η καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη της χρονιάς. Το 2014 στα ίδια βραβεία θα κερδίσει εκείνο του ”Best Personal Style Blog”.
Έτσι λοιπόν η Ferragni ξεκινάει να χτίζει τη δική της αυτοκρατορία στο κόσμο της μόδας και το blog της μετατρέπεται σε διαδικτυακή πλατφόρμα ποικίλης ύλης. Σημαντικό συστατικό της επιτυχίας της είναι για την ίδια η ομάδα της το γνωστό TBS crew το οποίο πλαισιώνεται από νέους ταλαντούχους ανθρώπους, που κάνουν κάθε μέρα το ”The Blonde Salad” πραγματικότητα .

The TBS Crew

Κατά τη διάρκεια όλων των χρόνων μέχρι και σήμερα, η Ferragni έχει συνεργαστεί με όλους τους μεγάλους οίκους μόδας και brands (Chanel, Louis Vuitton ,Christian Dior, Superga, Tods, Calvin Klein κ.α). Όλες οι επώνυμες μάρκες επιθυμούν να φορέσει ένα από τα ρούχα τους καθώς ότι πιάνει στα χέρια της μετατρέπεται σε χρυσό. Επίσης έχει κερδίσει μια θέση στη πρώτη σειρά κατά τη διάρκεια των εβδομάδων μόδας. Τα look της απογειώνουν. ”Μπορείς να δουλέψεις με brands, οι άνθρωποι αγαπούν να το βλέπουν, αλλά πρέπει να φτιάξεις ιστορίες για να τα παρουσιάσεις, πρέπει να οικοδομήσεις αξιοπιστία και να εμπνεύσεις ”.

Παράλληλα έχει γίνει εξώφυλλο στους μεγαλύτερους τίτλους περιοδικών ανά το κόσμο. Είναι η πρώτη fashion blogger που έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό Vogue. Στα social media συναγωνίζεται stars του Hollywood καθώς οι followers της ξεπερνούν τα 11 εκατομμύρια.

Το δαιμόνιο Ferragni λανσάρει από το 2012 τη δική της σειρά παπουτσιών και αξεσουάρ τα οποία κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στη γενέτειρα της την Ιταλία με το όνομα ” The Chiara Ferragni Collection” η οποία είναι και η μεγαλύτερη πηγή εσόδων της που όλο και αναπτύσσεται με αρκετά pop-up stores ανά το κόσμο. Το 2015 η Ferragni κερδίζει μόνο από τη συγκεκριμένη σειρά 8 εκατομμύρια δολάρια και το 2016 συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του ForbesTop Influencers people” κάτω των 30 ετών.

To 2013 το ”The Blonde Salad” γίνεται βιβλίο.

Παρόλο που δεν την κέρδισε η νομική η επιτυχία του site της μελετήθηκε από το πανεπιστήμιο του Harvard το 2015, στο οποίο η ίδια και ο συνεργάτης της Riccardo Pozzoli παρευρέθησαν και έδωσαν διάλεξη.

Το 2015 αποτέλεσε το πρόσωπο της εταιρείας Pantene.

Τα πιο φρέσκα νέα της είναι πως φέτος αποτελεί το πρόσωπο της εταιρείας Intimissimi ενώ επίσης φωτογραφήθηκε από το θρύλο Peter Lindbergh για την καμπάνια του οίκου κοσμημάτων Pomellato.

Chiara Ferragni for Pomellato Photo by Peter Lindbergh

Ανάμεσα στο πολυάσχολο πρόγραμμα της η Chiara διανύει τη καλύτερη περίοδο της ζωής της καθώς είναι έγκυος στον 6 μήνα και περιμένει με ανυπομονησία το γιο της Leo. Εκείνη και ο σύντροφος της , Ιταλός rapper Fedez ,ο οποίος της έκανε πρόταση γάμου την ημέρα των γενεθλίων της σε ένα κατάμεστο στάδιο διανύουν το χρόνο τους ανάμεσα στο Milano και το Los Angeles.

Το ζευγάρι ανακοίνωσε το νέο της εγκυμοσύνης μέσω του instagram

Μεγάλη της αδυναμία η οικογένεια της και οι αδερφές της Valentina και Fra καθώς επίσης και το σκυλάκι της Matilda.

Με πηγές από το theblondesalad.com, popsugar, pinterest

Μέχρι την επόμενη φορά think… pink!

Tags:
0 shares
Η Όλια Λύκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993 όπου και ζει. Σπούδασε "Κοινωνιολογία" στο Πάντειo Πανεπιστήμιο και "Fashion Styling" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di moda, με πλήρη υποτροφία. Έχει εργαστεί σαν "freelancer fashion stylist" σε περιοδικά, διαφημιστικά, σε καμπάνιες Ελλήνων σχεδιαστών και brands, καθώς και στην τηλεόραση. Τέλος έχει εργαστεί σαν "fashion editor" στο e-shop Bags icon, για τρία χρόνια, ενώ παράλληλα απασχολήθηκε στον εμπορικό τομέα.