Jess-Ann-Kirby-cuyana-silk-slip-dress-levis-denim-jacket

Τερακότα: το χρώμα του φετινού καλοκαιριού!

*Γράφει η Νάταλι Χαρπαντίδη!

Μιλήσαμε για το χρώμα του χειμώνα του 2018, που σύμφωνα με την Pantone δεν ήταν άλλο από το εντυπωσιακό ultra violet! Ποιο είναι όμως το “it” χρώμα που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας και θα κυριαρχήσει στα outfits του φετινού καλοκαιριού;

Κύρια χαρακτηριστικά της σεζόν που διανύουμε, ως γνωστόν, είναι οι ανοιχτές αποχρώσεις, όπως  τα γλυκά παστέλ, το λευκό αλλά και το πάντοτε επίκαιρο navy blue. Τα τελευταία καλοκαίρια, διαπιστώνουμε μια τάση προς τις γήινες αλλά και nude αποχρώσεις που συνδυάζονται απόλυτα με λευκό και χρυσό, δημιουργώντας τα πιο κομψά looks. Το φετινό καλοκαίρι δεν έχουν απλά την τιμητική τους αλλά μια από αυτές τις αποχρώσεις γίνεται η πιο πολυσυζητημένη της σεζόν. Φυσικά δεν είναι άλλη από την λατρεμένη τερακότα και τις παραπλήσιες αποχρώσεις της. Σκούρο πορτοκαλί, κανελί και ώχρα είναι επίσης μερικές από τις επιλογές που θα απογειώσουν χρωματικά το outfit σου και θα ταιριάξουν απόλυτα στο mood του καλοκαιριού.

Οι σχεδιαστές ανέδειξαν την τάση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παρουσιάζοντας maxi φορέματα, θηλυκά αμάνικα tops, αέρινες, φαρδιές παντελόνες και safari style σανδάλια που έκλεψαν την παράσταση. Διάσημες fashionistas αλλά και celebrities ανά τον κόσμο εμπιστεύτηκαν τους αγαπημένους οίκους τους και υιοθέτησαν τη χρωματική παλέτα του φετινού καλοκαιριού. Συνδυάστε το με λευκό, για σίγουρα επιτυχημένη και άκρως καλοκαιρινή εμφάνιση. Δοκιμάστε total looks με  αποχρώσεις της ίδιας χρωματικής παλέτας και παίξτε με τους συνδυασμούς αλλά και τα αξεσουάρ, ακολουθώντας δύο από τις δυνατότερες τάσεις της μόδας. Επιλέξτε ένα minimal, άνετο midi φόρεμα για τις πρωινές και απογευματινές ώρες. Συνδυάστε το με λιτά, flat σανδάλια, στρογγυλή ψάθινη τσάντα (hot trend!)  και κομψά, διακριτικά αξεσουάρ. Μια mini φούστα ή μια zip culotte, θα σας συντροφεύουν από το πρωί έως και το βράδυ κάνοντας μικρές αλλά εύστοχες αλλαγές κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως επιλέγοντας ένα ζευγάρι ψηλά πέδιλα αντί για τα ίσια σανδάλια ή τα sneakers σας.

Valentino || Spring Haute Couture 2018

Jason Wu Grey || Pre-Fall 2018

Ωστόσο, η τάση δεν θα μας απασχολήσει μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Όπως φάνηκε από τις PreFall συλλογές για το 2018, πολλοί σχεδιαστές εξακολούθησαν να εμπιστεύονται τη συγκεκριμένη χρωματική παλέτα για τις δημιουργίες τους. Έτσι, το διάστημα που θα ακολουθήσει μέχρι και το φθινόπωρο δεν θα αποχωριστούμε το “it” χρώμα του καλοκαιριού. Δοκιμάστε συνδυασμούς που θα αναδείξουν τα χαρακτηριστικά σας και θα συντροφεύσουν τις ωραιότερες στιγμές του φετινού καλοκαιριού!

Tags:
0 shares
Η Νάταλι Χαρπαντίδη ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Λατρεύει τον χώρο της μόδας και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με το "Fashion Styling& Image Making", καθώς και σεμινάρια για "Fashion Design". Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αρθρογραφεί σε fashion blogs και sites (Ozon Magazine, Faysbook.gr κ.ά)