Mary Katrantzou RTW Fall 2019

Τα τέσσερα στοιχεία της φύσης συνθέτουν τη νέα κολεξιόν της Μαίρης Κατράντζου.

*Γράφει η Κωνσταντίνα Τάκου

Πριν από λίγες μέρες η αγαπημένη Ελληνίδα σχεδιάστρια Mary Katrantzou παρουσίασε στο London Fashion Week την νέα της κολεξιόν για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2019. H αγαπημένη μας Mary κατάφερε, για ακόμη μία φορά, να κάνει κοινό και κριτικούς της μόδας να ενθουσιαστούν με τις νέες της δημιουργίες. H θεματική του fashion show ήταν μια ωδή στα τέσσερα στοιχεία της φύσης: νερό, γη, φωτιά και αέρας, έτσι όπως αυτά διατυπώθηκαν κατά την αρχαιότητα από τους Έλληνες φιλοσόφους. Η επίδειξη έλαβε χώρα στο κτήριο της Coutts Bank και το show άνοιξε το γνωστό μοντέλο Natalia Vodianova, που πλέον κάνει σπάνιες εμφανίσεις, φορώντας ένα υπέροχο έντονο κίτρινο φόρεμα με ιδιαίτερες πτυχώσεις ”ντυμένο” με βολάν και πούπουλα που κάλυπτε όλο της το σώμα.

          Φωτιά

Φωτιά όπως πάθος, ένταση, ενέργεια. Έτσι και οι δημιουργίες της Mary Katrantzou δημιουργούν στο κοινό μια αστείρευτη φωτεινότητα και θερμότητα με τα χρώματα που η σχεδιάστρια έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει. Το κίτρινο, το ”ζωηρό” πορτοκαλί, καθώς και το έντονο μωβ είναι μερικές από τις αποχρώσεις που είδαμε να κυριαρχούν. Οι ασύμμετρες πτυχώσεις, τα βολάν και τα φτερά είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τα σύνολα, δημιουργώντας την αίσθηση μιας φωτιάς που καίει.

          Νερό

To νερό είναι αναπόσπαστο μέρος της φύσης διότι αποτελεί πηγή ζωής για τον άνθρωπο. Σαν στοιχείο το διακατέχει η κίνηση, έτσι λοιπόν και τα κομμάτια της κολεξιόν διακατέχονται από μια έντονη κινητικότητα και φωτεινότητα σε έντονες μπλε και γαλάζιες αποχρώσεις. Εντύπωση προκαλεί το ιδιαίτερο off-shoulder φόρεμα με mermaid λεπτομέρειες, όπως sequins και λάμψεις, που μας μεταφέρει κατευθείαν σε ocean vibes. Επίσης τα ιδιαίτερα φορέματα με βολάν και πούπουλα που πρωταγωνιστούν σε όλη την συλλογή προσφέρουν στους θεατές ένα ψυχεδελικό θέαμα βγαλμένο μέσα από τη φύση. Τα φορέματα συνοδεύονται από tie die καλσόν στις ίδιες αποχρώσεις τελειοποιώντας έτσι το outfit. Eνα ακόμη στοιχείο που μονοπώλησε το ενδιαφέρον μας στο show, ήταν το extravagant και oversized παλτό με τεράστιο γιακά και μεταλλικές υφάνσεις, που θύμιζε κινούμενο πορτρέτο.

          Γη

Η Mary Katrantzou γνωστή για τα υπέροχα 3D prints και τα ιδιαίτερα μοτίβο με τα οποία κοσμεί τα ρούχα της, για ακόμη μια φορά εκπλήσσει τους θαυμαστές της με την γεωμετρικότητα που χρησιμοποιεί, αυτή την φορά για να δημιουργήσει την αίσθηση του εδάφους. Φυσικά από το στοιχείο της γης δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι γήινες, οι χρυσές, μπεζ και λευκές αποχρώσεις. Τα φορέματα είναι σχεδιασμένα με έντονα layers που στενεύουν στην μέση με την βοήθεια μιας μαύρης δερμάτινης ζώνης.

          Αέρας

Μια πανδαισία χρωμάτων, υφών και υλικών συνθέτουν τα τελευταία κομμάτια της συλλογής, έτσι ώστε να προσδιορίσουν τον αέρα και να κλείσει με αυτόν τον τρόπο ο κύκλος των τεσσάρων στοιχείων της φύσης. Τα βολάν και τα πούπουλα πρωταγωνιστούν και εδώ δίνοντας την αίσθηση πολύχρωμων ιπτάμενων πτηνών. Τα υποδήματα που συναντήσαμε να συνοδεύουν τις δημιουργίες ήταν ψηλές snakeskin μπότες, strappy πέδιλα καθώς και Mary Jane τύπου ψηλοτάκουνα με ιδιαίτερα κοψίματα.

To make up κινήθηκε σε φυσικούς τόνους και στα μαλλιά των μοντέλων, όπου επιμελήθηκε ο hair colorist Josh Wood, δημιουργήθηκαν ανταύγειες καθώς και ombre τεχνική σε pastel αποχρώσεις στις άκρες των μαλλιών τους.

Ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά την υπέροχη Mary Katrantzou, που μας ”ταξιδεύει” με τις μαγικές δημιουργίες της…

Tags:
0 shares
Η Κωνσταντίνα Τάκου είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πάτρας. Εργάζεται ως θεατρολόγος, αλλά λατρεύει τον χώρο της μόδας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας και ενημερώνεται καθημερινά για τις καινούριες τάσεις.