Hats-e1375301685765

Τα πιο “must” καπέλα της σεζόν!

*Γράφει η Όλια Λύκου.

Τα καπέλα είναι τα πιο πρακτικά και όμορφα αξεσουάρ που μπορούμε να έχουμε στην ντουλάπα μας. Μιας και ο καιρός έχει ζεστάνει για τα καλά και ο ήλιος πια είναι σύντροφος μας όλες τις ημέρες, νομίζω είναι η κατάλληλη στιγμή να ρίξουμε μια ματιά στα νέα ενδιαφέροντα σχέδια από καπέλα για τη σεζόν S/S 2018 που έχουν να προτείνουν οι σχεδιαστές. Η ποικιλία και οι επιλογές σε σχέδια και υλικά φυσικά είναι τεράστια.

THE BOATER HAT
Πέρα από το γνωστό ψάθινο καπέλο, ένα τέλειο και άκρως sophisticated καπέλο είναι το boated (σε απλά ελληνικά το καπέλο του βαρκάρη)το οποίο μπορεί να φορεθεί σε καθημερινή βάση. Το boated καπέλο έχει έναν αυστηρό σχεδιασμό τον οποίο φυσικά απογείωσαν σε μια πιο μοντέρνα αισθητική οι designers. Στον οίκο Yves Saint Laurent τα καπέλα διακοσμήθηκαν με μαύρη ματ κορδέλα. Ο οίκος Emporio Armani επέλεξε να διακοσμήσει τα boated hat του με καρφίτσες δίνοντας τους μια πιο retro αισθητική.

OVERSIZED HATS
Φέτος το καλοκαίρι μαζί με τις τσάντες μεγαλώνουν και τα καπέλα. Φυσικά τα oversized καπέλα μπορεί να μην είναι πολύ πρακτικά αλλά σίγουρα θα σας κάνουν να ξεχωρίζετε από το πλήθος αλλά και θα προστατεύσουν όχι μόνο το κεφάλι σας αλλά ολόκληρο το σώμα σας από τον ήλιο.Υπερμεγέθη καπέλα είδαμε στους οίκους Missoni, Jacquemus και Yves Saint Laurent.

COWBOY HAT
Οι καουμπόικες μπότες είναι μια από τις πιο κορυφαίες τάσεις για την καλοκαιρινή σεζόν. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην τις συμπληρώνει ένα cowboy καπέλο. Τα Cowboy hats της Elisabetta Franchi ήταν διακοσμημένα με μαργαριτάρια ακτινοβολώντας μια έντονη αίσθηση θηλυκότητας. Διακοσμημένα ήταν επίσης τα καπέλα του οίκου Versace, με χρυσά μετάλλια αλλά και με το σύμβολο του οίκου.

ΨΑΘΙΝΑ ΚΑΠΕΛΑ
Τα ψάθινα καπέλα κατηγοριοποιούνται ανάλογα με το υλικό ψάθας από το οποίο είναι κατασκευασμένα και χωρίζονται σε πολλές κατηγορίες και στυλ. Η ψάθα είναι το κατεξοχήν υλικό του φετινού καλοκαιριού τόσο σε τσάντες (Μάθε περισσότερα για τις ψάθινες τσάντες εδώ) όσο και σε καπέλα. Είναι ελαφρύ, άνετο και εύκολο στη φροντίδα. Ψάθινα καπέλα επέλεξαν να παρουσιάσουν για τις καλοκαιρινές συλλογές τους οι οίκοι Missoni, Elie Saab η οποία επέλεξε χρωματιστά άκαμπτα καπέλα φορεμένα τόσο στο κεφάλι όσο και στη πλάτη. Την ψάθα επίσης τίμησαν οι οίκοι Sonia Rykiel, Dolce & Gabbana,Loewe, House of Holland.

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΥΛΙΚΑ
Στο show του οίκου Chanel είδαμε καταρράκτες και σπηλιές ένα καθόλα υγρό τοπίο στο όποιο ιδανικά ταίριαζαν τα Perspex καπέλα.Ιδανική επιλογή για το καλοκαίρι τα perspex καπέλα μπορούν να αναδείξουν το χρώμα των μαλλιών που έχετε κάνει και να μην το κρατήσουν κρυφό. Ο οίκος Maison Margiela επέλεξε κάτι άκρως απρόσμενο να μας παρουσιάσει. Το σκουφάκι του κολυμβητηρίου σε φοβερά χρώματα ήταν η πρόταση του οίκου. Αλλά γιατί να μας φαίνεται παράξενο ο κόσμος το καλοκαίρι κολυμπάει , γιατί λοιπόν να μην το κάνει με στυλ?

DAD HATS & MILITARY HATS
Άλλη μια πιο ιδιαίτερη πρόταση για τα καλοκαιρινά καπέλα ήταν εκείνη του οίκου Nina Ricci ο όποιος παρουσίασε στρατιωτικά πηλήκια. Φυσικά από τις συλλογές καπέλων δεν θα έλειπαν τα dad hats (γνωστά και ως jockey). Τα είδαμε στους οίκους Emilio Pucci, Versace.

VISORS
Τα καπέλα visor είναι τα κατάλληλα για να προστατεύουν τα μάτια σας από τον ήλιο και προφανώς οι σχεδιαστές μόδας το γνωρίζουν πολύ καλά καθώς τα κατέταξαν στη λίστα των κορυφαίων τάσεων του καλοκαιριού, προσφέροντας τόσο αθλητικές όσο και πιο minimal επιλογές. Είδαμε μια μυριάδα sport chic visor καπέλων στα catwalks αυτής της σεζόν, όπως οι πλαστικές εκδόσεις από τον οίκο Christian Dior και τον οίκο Alexstorm που είχαν σχεδόν την ίδια αισθητική. Επίσης σε μια πιο chic μορφή από ψάθα παρουσιάστηκε από τον οίκο Akris. Ο οίκος Creatures of Comfort παρουσίασε δύο ερμηνείες αυτής της τάσης – ένα λαμπερό κίτρινο σατινέ καπέλο με γείσο και ένα ψάθινο καπέλο στερεωμένο πάνω από μια μαντίλα. Ωστόσο, η πιο δημιουργική έκδοση ήταν εκείνη του οίκου Yohji Yamamoto.

Μέχρι την επόμενη φορά… think pink!
Με στοιχεία και φωτογραφίες από το glowsly.com

 

Tags:
0 shares
Η Όλια Λύκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993 όπου και ζει. Σπούδασε "Κοινωνιολογία" στο Πάντειo Πανεπιστήμιο και "Fashion Styling" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di moda, με πλήρη υποτροφία. Έχει εργαστεί σαν "freelancer fashion stylist" σε περιοδικά, διαφημιστικά, σε καμπάνιες Ελλήνων σχεδιαστών και brands, καθώς και στην τηλεόραση. Τέλος έχει εργαστεί σαν "fashion editor" στο e-shop Bags icon, για τρία χρόνια, ενώ παράλληλα απασχολήθηκε στον εμπορικό τομέα.