bc78f1f4237f2cfcd107f895b6d54bba

Τα “ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ” του χειμώνα!

*Γράφει η Όλια Λύκου.

Καθώς τα σύννεφα αλλά και το κρύο έρχονται όλο και πιο πολύ στην καθημερινότητα μας , νομίζω είναι πλέον η καλύτερη στιγμή να μιλήσουμε για τα πιο σημαντικά trends της σεζόν. Συγκεντρώσαμε για εσάς όλες εκείνες τις τάσεις, που θα σας κλέψουν την καρδιά φέτος το χειμώνα και που αξίζει να επενδύσετε σε αυτές. Σίγουρα κάποιες από αυτές τις έχετε ξαναδεί ενώ άλλες είναι νέες και έτοιμες να ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα σας, αλλά και το στυλ σας.

Sexy κοστούμι

Τα κοστούμια είναι κλασικά και πάντα στη μόδα, πόσο μάλλον φέτος που τα είδαμε να φιγουράρουν σε όλες τις εβδομάδες μόδας. Παρόλα αυτά μια ειδική κατηγορία θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα κοστούμια με sexy κόψιμο, όπως οι ανοιχτοί ώμοι, η ασύμμετρη λαιμόκοψη, τα funky μανίκια, αλλά και τα γιλέκα φορεμένα ως φούστες. Φυσικά τα sexy business σχέδια είναι πολύ πιο κατάλληλα για μια βραδινή έξοδο παρά για το γραφείο. Τα σχέδια που μας ιντρίγκαραν είναι εκείνα του οίκου Alexander Wang αλλά και του Jonathan Simkhai.

Κουβέρτα

Ένα άκρως ιδιαίτερο και πρωτότυπο trend έκανε την εμφάνιση του στις εβδομάδες μόδας και αυτό είναι η κουβέρτα φορεμένη ως ρούχο. Ναι, ναι , η κουβέρτα που σκεπαζόμαστε και ηρεμούμε σπίτι μας, τώρα σε κοινή θέα! Μην διστάσετε να το δοκιμάσετε, γιατί σίγουρα θα νιώσετε ζεστή, cozy αλλά και ασφαλής όπου και αν πάτε. Την τάση αυτή είδαμε στα show του οίκου Maison Margiela αλλά και στην Stella McCartney. Ο οίκος Alexander McQueen “φόρεσε” την κουβέρτα πάνω από τους ώμους σαν κάπα, ενώ οι οίκοι Off-White και Poiret τη “φόρεσαν” σαν φόρεμα γύρω από το σώμα.

Ωδή στην δεκαετία του ’80

Πολλές από τις τάσεις μόδας του Φθινοπώρου / Χειμώνα 2018-2019 μπορούν στην πραγματικότητα να εμπίπτουν σε αυτή τη μεγάλη κατηγορία δεκαετίας. Επηρεαζόμαστε πολύ από τη δεκαετία του 1980 φέτος, όπως και στο παρελθόν.  Οι τολμηροί ώμοι ,τα μαύρα δερμάτινα ρούχα αλλά και η glam και power silhouette είναι και πάλι στο προσκήνιο. Η δεκαετία του ’80 που συναντά το 2019 και μας αρέσει πολύ. Την δεκαετία του ’80 τίμησαν οι οίκοι Marc Jacobs, Saint Laurent, Miu Miu και Versace.

Τεράστιοι φιόγκοι

Οι φιόγκοι είναι υπέροχοι σε οτιδήποτε. Οι μεγάλοι φιόγκοι φαίνονται απλά απίστευτοι, όπως στα φουτουριστικά ασήμι φορέματα στο show του οίκου Christian Cowen. Οι φιόγκοι κάνουν τις κυρίες να μοιάζουν με δώρα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που απλά θέλουν όλοι να ξετυλίξουν. Οι φιόγκοι είναι σέξι αλλά παράλληλα αριστοκρατικοί. Τεράστιους φιόγκους είτε φορεμένους ως ζώνη είτε ως διακοσμητικούς πάνω σε φορέματα είδαμε στους οίκους Brandon Maxwell και Ulla Johnson.

Εντυπωσιακά μανίκια

Φέτος εκτός από τις ιδιαίτερες μανσέτες και τους ώμους την τιμητική τους έχουν και τα μανίκια. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη στις τάσεις της μόδας του Φθινόπωρου / Χειμώνα 2018-2019, η οποία προσελκύει την προσοχή με τις διαφορετικές υφές, τα χρώματα τα σχέδια αλλά και με τις αναλογίες των μανικιών. Την τάση παρουσίασαν στις συλλογές τους οι οίκοι Noon by Noor,Son Jung Wan και Eckhaus Latta

Λουστρίνι παλτό

Οι τάσεις της μόδας για το φθινόπωρο του 2018 φαίνονται να τοποθετούν αρκετά στο επίκεντρο ένα γυαλιστερό φινίρισμα, από λατέξ και δέρμα. Ο οίκος Fendi επέλεξε και για τα παπούτσια του μια επίστρωση υψηλής γυαλάδας, ενώ ο οίκος Moncler πραγματικά μας άφησε με ανοιχτό το στόμα με τα δημιουργικά του σχέδια. Η ακραία λάμψη μπορεί να βρεθεί σχεδόν σε όλα τα ρούχα της σεζόν, τα παλτό όμως είναι εκείνα που τραβούν την προσοχή μας. Ακόμη και η Simone Rocha υιοθέτησε αυτήν την τάση για το φθινόπωρο / χειμώνα 2018-2019, ενώ η Mary Katrantzou μας παρουσίασε μερικά παστέλ άκρως εντυπωσιακά λουστρίνι παλτό.

Μεταλλικά υφάσματα που θυμίζουν αλουμινόχαρτο.

Το μέλλον είναι εδώ, και οι τάσεις της μόδας του Φθινόπωρου / Χειμώνα 2018-2019 είναι γεμάτες από ενδιαφέροντα σχέδια φτιαγμένα από μεταλλικά υφάσματα που μοιάζουν με αλουμινόχαρτο. Τα μεταλλικά ιριδίζοντα υφάσματα έκαναν τα μοντέλα να μοιάζουν σαν να ήρθαν από ένα άλλο πλανήτη. Στον Calvin Klein συναντήσαμε ιδιαίτερα φορέματα και μπλούζες φτιαγμένες από ύφασμα, που θυμίζει αλουμινόχαρτο ή ακόμα και μαργαριτάρι. Ο οίκος Sies Marjan αποτύπωσε την τάση ακόμα και στις τσάντες του.

Velvet

Ο χειμώνας και το βελούδο ταιριάζουν σαν ένα άλογο και μια άμαξα. Το βελούδο αποτελούσε κορυφαία τάση για χρόνια και παρά τις κάποιες απόψεις για την υπερχρέωση του, φέτος είναι μια βασική τάση της μόδας που μπορεί κανείς εύκολα να αγοράσει και να ερωτευτεί ξανά. Ο Jeremy Scott συνδύασε το βελούδο με crop tops και έδωσε μια ιδιαίτερη έμφαση κάτω από το στήθος με ιδιαίτερα κοψίματα, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή σιλουέτα.

Μέχρι την επόμενη φορά think pink!

Με στοιχεία από το glowsly.com, pinterest

Tags:
0 shares
Η Όλια Λύκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993 όπου και ζει. Σπούδασε "Κοινωνιολογία" στο Πάντειo Πανεπιστήμιο και "Fashion Styling" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di moda, με πλήρη υποτροφία. Έχει εργαστεί σαν "freelancer fashion stylist" σε περιοδικά, διαφημιστικά, σε καμπάνιες Ελλήνων σχεδιαστών και brands, καθώς και στην τηλεόραση. Τέλος έχει εργαστεί σαν "fashion editor" στο e-shop Bags icon, για τρία χρόνια, ενώ παράλληλα απασχολήθηκε στον εμπορικό τομέα.