IMG_1359-1440x960

Τα αγαπημένα φορέματα του καλοκαιριού!

*Γράφει η Νάταλι Χαρπαντίδη.

Φόρεμα. Απόλυτα συνυφασμένο με την περίοδο του καλοκαιριού, την εποχή της ανεμελιάς και των ατέλειωτων party! Το φόρεμα είναι ένα από τα βασικά κομμάτια της ντουλάπας μας και ειδικά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Έτσι, αέρινα και εντυπωσιακά floral, διαχρονικό λευκό, retro style αλλά και εξωτικές πινελιές συνθέτουν επιτυχημένα outfits γεμάτα χάρη, κομψότητα και διάθεση για ζωή!

Διανύοντας την ομορφότερη εποχή του χρόνου κι ετοιμάζοντας τα πλάνα μας για τα look των διακοπών σε κάποιο από τα δεκάδες ελληνικά νησιά, το μυαλό μας δεν φεύγει από τα βολάν, τις ασυμμετρίες, τα μοναδικά μανίκια αλλά και τα έντονα χρώματα και μοτίβα. Σούρες, διαφάνειες, θηλυκά σεμιζιέ και παραμυθένια παστέλ συμπληρώνουν μια ευρεία γκάμα επιλογών, ιδανικών για να απογειώσουν την εμφάνισή μας. Οι ισχυρότερες, λοιπόν, τάσεις της σεζόν, σε μήκη που ποικίλουν από κοριτσίστικα mini έως πριγκιπικά maxi είναι οι εξής:

Δυναμικό λευκό. Απόλυτα stylish και λαμπερό, δεν μπορεί να λείπει από την γκαρνταρόμπα μας. Συνδυασμένο με χρυσά αξεσουάρ, λεπτεπίλεπτα αρχαιοελληνικά σανδάλια ή mules, θα τραβήξει όλα τα βλέμματα χάρη στην απλότητα που το χαρακτηρίζει. Δεν είναι τυχαία, εξάλλου, στο προσκήνιο όχι μόνο το φετινό αλλά και κάθε προηγούμενο καλοκαίρι.

Jonathan Simkai | Spring/Summer 2018 ready-to-wear

Vintage χαρακτήρας. Κλασικό πουά, διακριτικές ρίγες και επιρροές από τον κινηματογράφο της δεκαετίας του ’50 μας μεταφέρουν σε παλιότερες εποχές, που έμειναν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου.

Johanna Ortiz | Resort 2018

Tropicana! Ζωντανά χρώματα,  καρτουνίστικα φρούτα και φολκλόρ στοιχεία, θυμίζουν τους εξωτικούς προορισμούς στους οποίους ονειρευόμαστε να βρεθούμε. Ογκώδη και χρωματιστά ψάθινα καπέλα, boho σανδάλια και αξεσουάρ με πομ πον και φούντες ολοκληρώνουν την εμφάνισή μας και μας προετοιμάζουν για ένα ατέλειωτο καλοκαίρι με ξέφρενους ρυθμούς!

Dolce & Gabbana | Spring/Summer 2018 ready-to-wear

Φυσικά τα floral, με μεγάλα ή μικρά λουλούδια, δεν μπορούν να λείπουν από τη λίστα των πιο χαρακτηριστικών φορεμάτων της σεζόν. Ζωηρά κόκκινα που θυμίζουν παλιότερες διαφημιστικές καμπάνιες των Dolce & Gabbana, αισιόδοξο κίτρινο αλλά και μπλε σε κάθε πιθανή απόχρωση κλέβουν την παράσταση, δίνοντας girly πινελιές στα look μας. Μια ψάθινη ή ξύλινη τσάντα απογειώνει το μοτίβο, που είναι συνώνυμο της αθωότητας, και ένα ζευγάρι flat ή heel slingbacks σε παστέλ απόχρωση θα δώσει retro χαρακτήρα στην εμφάνισή μας.

Blumarine |Spring/Summer 2018 ready-to-wear

Επιλέξτε αέρινα, δροσερά φορέματα που κολακεύουν τη γραμμή και τον σωματότυπό σας και κεντρίζουν το ενδιαφέρον κάθε ώρα της ημέρας. Μεγάλη προσοχή όμως στα αξεσουάρ! Στόχος δεν είναι το αποτέλεσμα να βγει «φορτωμένο» και υπερβολικό, αλλά αντιθέτως ανάλογο της αίσθησης της εποχής.

Tags:
0 shares
Η Νάταλι Χαρπαντίδη ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Λατρεύει τον χώρο της μόδας και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με το "Fashion Styling& Image Making", καθώς και σεμινάρια για "Fashion Design". Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αρθρογραφεί σε fashion blogs και sites (Ozon Magazine, Faysbook.gr κ.ά)