earrings8

Ταρταρούγα: η απόλυτη επιστροφή!

*Γράφει η Νάταλι Χαρπαντίδη.

Oversized στρογγυλά ή τετραγωνισμένα γυαλιά ηλίου με κοκάλινο σκελετό, κουμπιά, αξέχαστα και ογκώδη βραχιόλια και κομψά σκουλαρίκια συνδυασμένα με χρυσές, μεταλλικές λεπτομέρειες εμφανίζονται και πάλι στο προσκήνιο. Η ταρταρούγα είναι εκείνη η τάση που χάρη στο vintage χαρακτήρα της μας μεταφέρει σε άλλες, παλιές μεν αλλά απόλυτα stylish εποχές!

Alexander McQueen | Spring/Summer 2013

Εδώ και μερικές σεζόν, η ταρταρούγα δειλά δειλά κάνει και πάλι την εμφάνισή της . Το φετινό καλοκαίρι όμως, ήρθε η στιγμή να κάνει και επίσημα το απόλυτο comeback δίνοντας retro πινελιές στα look μας. Δεν είναι μια απλή διχρωμία ή ένα ακόμα εντυπωσιακό print. Κανονικά, προέρχεται από το καβούκι της  χελώνας, από το οποίο -με ειδική επεξεργασία φυσικά- και δημιουργούνται όλα τα αξεσουάρ που μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Όμως, υπάρχει και η faux ταρταρούγα, την οποία και πρέπει να επιλέγουμε από σεβασμό προς το ζώο, δίνοντας έτσι  καλό παράδειγμα και υποστηρίζοντας την παγκόσμια προσπάθεια cruelty free προϊόντων!

Όπως είδαμε στην παρουσίαση των Spring/Summer συλλογών για το 2018, οι σχεδιαστές έδειξαν για ακόμα μια φορά την λατρεία αλλά και την εμπιστοσύνη τους στην τάση  ισορροπώντας μεταξύ vintage και σύγχρονης οπτικής, συνδυάζοντας νεότερα στοιχεία με μια διαχρονική πινελιά που ποτέ δεν απογοήτευσε τους λάτρεις της. Μαύρη, καφέ, μπλε ή ακόμα και λευκή, η ταρταρούγα προσδίδει κομψότητα, style και ενδιαφέρον σε οποιοδήποτε σύνολο και φυσικά οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Σήμερα, οι επιλογές είναι αμέτρητες καθώς δεν είδαμε μόνο αξεσουάρ και γυαλιά ηλίου ή και οράσεως. Τσάντες και παπούτσια έρχονται να ενισχύσουν την γκαρνταρόμπα μας και να δείξουν πόσο καλά ενημερωμένες fashionistas είμαστε! Κομψοί, λεπτεπίλεπτοι κρίκοι αλλά και ογκώδη, γεωμετρικά κρεμαστά σκουλαρίκια κλέβουν την παράσταση χάρη στον σύγχρονο σχεδιασμό τους αλλά και την ταυτόχρονη αναφορά τους στο παρελθόν. Επιπλέον, αλυσίδες που στολίζουν τσάντες και λειτουργούν ακόμα και σαν χερούλια, κοκάλινες αλυσίδες γυαλιών  και μοναδικά μακριά κολιέ δεν θα μας απασχολήσουν μόνο  τη σεζόν που διανύουμε, αλλά και το φθινόπωρο που θα ακολουθήσει, εξιτάροντας τη φαντασία μας.

Elie Saab | Spring/Summer 2018 ready-to-wear
Balenciaga | Spring/Summer 2018 ready-to-wear

Αναδείξτε την τάση επιλέγοντας λευκά σύνολα. Ένα κομψό πουκάμισο, μια ολόσωμη φόρμα ή ένα αέρινο λευκό φόρεμα αποτελούν τον κατάλληλο καμβά προκειμένου η επιλογή σας να κεντρίσει το ενδιαφέρον. Αν η επιλογή σας έχει περισσότερο λευκό ή μπεζ, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα σύνολο σε έντονες αποχρώσεις, όπως κόκκινο, πράσινο ή κίτρινο, είτε πιο σκούρες αποχρώσεις του μπλε. Ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με μεταλλικά χρυσά στοιχεία εκσυγχρονίζει την τάση, ενισχύοντας τη δυναμικότητα του χαρακτήρα της χωρίς όμως να αναιρεί τη διαχρονικότητά της. Τέλος, το jean είναι μια κλασική, καθημερινή και ευκολότερη σίγουρα επιλογή για εκείνες που προτιμούν ασφαλέστερους συνδυασμούς. Ωστόσο, δίνει νότες ανεμελιάς και ελευθερίας που ταιριάζουν απόλυτα στην εποχή.

Tags:
0 shares
Η Νάταλι Χαρπαντίδη ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Λατρεύει τον χώρο της μόδας και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με το "Fashion Styling& Image Making", καθώς και σεμινάρια για "Fashion Design". Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αρθρογραφεί σε fashion blogs και sites (Ozon Magazine, Faysbook.gr κ.ά)