hp-paris-fashion-week-trends-spring-2019

Στο μικροσκόπιο οι top ανοιξιάτικες τάσεις από το “Paris Fashion Week”.

*Γράφει η Όλια Λύκου.

Ο εννιαήμερος μαραθώνιος, όπως όλοι αποκαλούν την εβδομάδα μόδας του Παρισιού, έφτασε στο τέλος του. Οι ντουλάπες μας λοιπόν είναι πραγματικά έτοιμες να απολαύσουν τα ολόφρεσκα σχέδια και τάσεις. Σίγουρα κάποιες από τις εμπνεύσεις των σχεδιαστών να ήταν η συνέχεια των όσων είδαμε στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Μιλάνου, όμως κάποιες παρουσιάστηκαν μόνο στο Παρίσι και πραγματικά αξίζει να μελετήσουμε.

Ανάμεσα στις πανάκριβες παραγωγές των show παρουσιάστηκαν σύνολα τα οποία σίγουρα δεν μπορούν να φορεθούν στην καθημερινότητα μας, αλλά έκλεψαν την παράσταση. Αξιοσημείωτο συμβάν της εβδομάδας ήταν πως ο οίκος Gucci έκανε το ντεμπούτο του παρουσιάζοντας τη συλλογή του στη πόλη του φωτός. Ποιος το περίμενε; Ας δούμε λοιπόν μερικές από τις πιο in τάσεις της σεζόν σύμφωνα με όσα προστάζουν οι σχεδιαστές του Παρισιού.

“Το μαύρο Σακάκι”

Ένα από τα βασικά θέματα της εβδομάδας ήταν το μαύρο χρώμα σε κάθε είδους ρούχο. Το μαύρο σακάκι είναι και πάλι in όπως είναι αναμενόμενο. Μπορείτε, λοιπόν, να το φορέσετε και πάλι στο γραφείο και έχετε να διαλέξετε από μια μεγάλη ποικιλία. Αυτό φυσικά αποτελεί μια τεράστια ανακούφιση σε όλους όσους αγαπούν το κλασικό στυλ και τη retro αισθητική. Σε ένα αντρόγυνο στυλ με loose fit γραμμές κινήθηκε ο οίκος Haider Ackermann ενώ η Acne Studios πρότεινε μακριά σακάκια με glitter λεπτομέρειες γεμάτες λάμψη. Ο οίκος Akris κινήθηκε σε πιο sexy σιλουέτες, ενώ ο Balenciaga σχεδίασε σακάκια στο αυστηρό αντρόγυνο στιλ με τετράγωνους ώμους.

Acne studios

“Φορέματα σε σχήμα κοχύλι”

Αν θέλατε κάτι πολύ παριζιάνικο από τη φετινή εβδομάδα μόδας μην πάτε πολύ μακριά.  Τα φορέματα σε σχήμα κοχυλιού με τις πλισέ υφάνσεις και τους έντονους εκκεντρικούς ώμους έκλεψαν την παράσταση φορεμένα ακόμα και με ποδηλατικά κολάν. Τα συγκεκριμένα φορέματα εμφανίστηκαν σε πολλά διαφορετικά χρώματα αλλά και υφάσματα. Σχεδόν κάθε οίκος είχε στο lineup του ένα τέτοιο φόρεμα αλλά ξεχώρισαν του οίκου Balmain, Valentino κ.α. Ποια είναι η γνώμη σας για τη συγκεκριμένη τάση; θα την υιοθετούσατε στις καθημερινές σας εμφανίσεις;
Το look του ταξιδευτή

Ένα πράγμα στο οποίο επικεντρώθηκαν τα φετινά show του Παρισιού ήταν τα ταξίδια καθώς το καλοκαίρι είναι στο μυαλό όλων μας. Τα show μας ταξίδεψαν σε νέα μέρη αλλά και σε μέρη που θύμιζαν την Άπω Ανατολή,την Ίμπιζα, την Αίγυπτο και την Ασία. Ο οίκος Balmain μας έδωσε διαγαλαξιακά ιερογλυφικά κομμάτια, ο Thom Browne μας παρουσίασε cartoon με τροπικές εκτυπώσεις, ο οίκος Chloe μας πήγε στην Καραϊβική, ο Loewe στο Μαρόκο και ο Paco Rabanne στους πληθυσμούς των τσιγγάνων. Οι σχεδιαστές μας ταξίδεψαν σίγουρα το μυαλό με τις δημιουργίες τους.

Thom Browne

“Το ξεθωριασμένο denim”

Όταν σκεφτόμαστε denim λογικά στο μυαλό μας έρχεται το jean παντελόνι και σακάκι. Η φετινή εβδομάδα μόδας του Παρισιού παρουσίασε το denim σε κάθε μορφή και το τίμησε δεόντως.Ο οίκος Dior χρησιμοποίησε το denim σε φούστες και φορέματα, ενώ ο Isabel Marant σε άκρως ψηλόμεσα σορτς συνδυασμένα με jackets. Αυτός όμως που πραγματικά τίμησε και αφιέρωσε όλη του τη συλλογή στο denim είναι ο οίκος Balmain. Συνεπώς ξεθάψτε από τη ντουλάπα της μαμάς όλα εκείνα τα ξεθωριασμένα jeans και συνδυάστε τα μεταξύ τους για ένα άκρως μοδάτο αποτέλεσμα.

Celine

“Εντυπωσιακοί ώμοι”

Οι κλασσικοί υπερβολικά τεράστιοι τετράγωνοι ώμοι αναμένονταν ως μια τάση της άνοιξης του 2019 στο Παρίσι. Οι διαγαλαξιακές φουτουριστικές ιερογλυφικές εμφανίσεις του οίκου Balmain ήταν μη αναμενόμενες αλλά έκλεψαν την παράσταση. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχουμε σίγουρα στην ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα μας ρούχα με έντονους ώμους γιατί προβλέπεται το συγκεκριμένο trend να μη φεύγει γρήγορα από τη μόδα. Για παράδειγμα ένα κομμάτι το οποίο θα μπορούσατε να προσθέσετε στη λίστα είναι το παλτό με τους oversized ώμους του οίκου Balenciaga. Τα φουτουριστικά ρούχα του οίκου Balmain θα μπορούσαν να φορεθούν σε ένα ιδιαίτερο πάρτι. Οι οίκοι Celine και Elie Saab έδωσαν στο μικρό μαύρο φόρεμα μια διαφορετική αισθητική με τους έντονους ώμους.

Balmain

Δίχτυ παντού

Φούστες, tops και σακάκια, όλα ντύθηκαν με δίχτυ και έγιναν μια από τις κορυφαίες ανοιξιάτικες τάσεις του 2019 από το Παρίσι. Φυσικά το δίχτυ εμφανίστηκε σε όλα τα catwalks στις εβδομάδες μόδας σε όλο τον κόσμο. Αυτό που ξεχώρισε στο Παρίσι είναι πως δεν είδαμε μόνο το κλασικό δίχτυ αλλά και διαφορετικές ιδέες και υφές. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι τα κομμάτια με δίχτυ έχουν ένα αρκετά ελκυστικό αποτέλεσμα για τη σιλουέτα, όπως φαίνεται ιδιαίτερα από στον οίκο Akris. Αν θέλετε beachy στυλ δίχτυ επιλέξτε τον οίκο Altuzarra, αν πάλι θέλετε πανκ στυλ επιλέξτε Dior. Το δίχτυ του οίκου Chloe θα γίνει σίγουρα ένα τεράστιο trend για τους παραγωγούς με χειροποίητα ενδύματα σε όλο τον κόσμο καθώς είναι πρωτότυπο , περίτεχνο και ιδιαίτερο.

Dior

“Ποδηλατικό σορτς”

Μια από τις top τάσεις για την ανοιξιάτικη σεζόν του 2019 αλλά και γενικά όλης της σεζόν είναι το ποδηλατικό σορτς.Καθώς η άνοιξη του 2019 επικεντρώθηκε στην τάση όπου το καθημερινό street στιλ συναντά το sport στιλ αλλά και το professional παράλληλα τέτοιου είδους κομμάτια μπορούν να συμπληρώσουν σχεδόν κάθε εμφάνιση. Οι οίκοι Chanel και Mugler συνδύασαν το ποδηλατικό σορτς με αυστηρά σακάκια, ενώ ο οίκος Acne το παρουσίασε με με δερμάτινα σακάκια μετατρέποντας το στο κομμάτι κλειδί για μια νυχτερινή έξοδο. Αν προτιμάτε κάτι πιο αθλητικό η Marine Serre μετέτρεψε το ποδηλατικό σορτς στο απόλυτο ρούχο για την παραλία.

Marine Serre

Μέχρι την επόμενη φορά….. think pink

Πηγή glowsly.com

 

 

Tags:
0 shares
Η Όλια Λύκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993 όπου και ζει. Σπούδασε "Κοινωνιολογία" στο Πάντειo Πανεπιστήμιο και "Fashion Styling" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di moda, με πλήρη υποτροφία. Έχει εργαστεί σαν "freelancer fashion stylist" σε περιοδικά, διαφημιστικά, σε καμπάνιες Ελλήνων σχεδιαστών και brands, καθώς και στην τηλεόραση. Τέλος έχει εργαστεί σαν "fashion editor" στο e-shop Bags icon, για τρία χρόνια, ενώ παράλληλα απασχολήθηκε στον εμπορικό τομέα.