02_maxmara-046

Πως να φορέσετε το καφέ, το απόλυτο χρώμα της σεζόν.

*Γράφει η Όλια Λύκου.

Από το χρώμα του καφέ έως το καμηλό, το καφέ για φέτος κυριαρχεί και υπάρχει σε αφθονία. Εμείς, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε τρόπους, για να το φορέσετε και να απογειώσετε τις εμφανίσεις σας. Αν οι συλλογές για την Άνοιξη/Καλοκαίρι του 2019 θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν από ένα χρώμα αυτό θα ήταν σίγουρα το καφέ σε οποιαδήποτε απόχρωση του. Το impact των αποχρώσεων, είτε αυτές ήταν το milky μπεζ, είτε της άμμου, είτε του εσπρέσο, ήταν τεράστιο και η αφθονία μεγάλη. Το καφέ αποτελεί πλέον μια καθόλα σύγχρονη απόχρωση και δεν παραμένει πια ριζωμένη στη δεκαετία του ’70, οπότε σας καλούμε να το βάλετε στη γκαρνταρόμπα σας και να τολμήσετε να ντυθείτε από την κορφή ως τα νύχια με το απόλυτο χρώμα της σεζόν.

Το update της δεκαετίας του ’70

Είχε ποτέ ξανά η δεκαετία του ’70 ”αισθανθεί” τόσο φρέσκια, όπως τώρα που παρουσιάζεται μέσα από το τύπωμα print του οίκου Valentino; Πιθανώς όχι. Αυτό το φόρεμα έχει μια vintage έμπνευση και ένα ζεστό πνεύμα νοσταλγίας, αλλά ταυτόχρονα συνδυάζεται με μια καθαρή αισθητική του σήμερα. Ένα μεταξωτό μίνι φόρεμα που μπορεί να φορεθεί με ένα ζευγάρι μπότες πάνω από το γόνατο και με ένα nude κραγιόν. Τέλειο.

Από τα αριστερά προς τα δεξιά: Δερμάτινες μπότες The Row 1.670€ Net-a-porter.com, Δερμάτινη τσάντα STAUD 391€ Farfetch.com, κραγιόν 35€  Patmcgrath.com, Φόρεμα από μετάξι και μαλλί Valentino 2.490€ Matchesfashion.com.

Το απόλυτο look για το γραφείο

Το tailoring έχει επανέρθει πίσω στη μόδα με όλες τις δυνάμεις του, έτσι όποια και αν είναι η προτίμηση σας για το συγκεκριμένο look η ποικιλία είναι τεράστια. Ολοκληρώστε την εμφάνιση σας με τολμηρά και ιδιαίτερα αξεσουάρ.

Από τα αριστερά προς τα δεξιά: Σακάκι Connolly 1.344€ Matchesfashion.com, Δερμάτινα aviator μποτάκια Givenchy 995€ Matchesfashion.com , Βαμβακερό πουκάμισο Raey 245€ Matchesfashion.com, δερμάτινη τσάντα ώμου Chloé 1.590€ Matchesfashion.com, ψηλόμεσο παντελόνι 675€  Matchesfashion.com.

Μινιμαλισμός των 90’s

Όταν η κυρία Prada επανέφερε τους βασικούς κώδικες από τα catwalk του οίκου της δεκαετίας του ’90 στη συλλογή της Resort για το 2019, κατέστη σαφές ότι η εποχή σύντομα θα αναβιώσει σε όλο το φάσμα. Η αναβίωση αποδείχθηκε τόσο μαγευτική τόσο σήμερα όσο και εκείνη την εποχή.

Από τα αριστερά προς τα δεξιά: Φούστα Prada 1.250€ Prada.com, Mules Sergio Rossi 550€  Sergiorossi.com, Ζιβάγκο με Print 211€ Farfetch.com , τσάντα Wai Wai 941€ Matchesfashion.com

Preppy chic

Όταν ο Riccardo Tisci παρουσίασε τη ντεμπούτο του συλλογή για τον οίκο Burberry, την χώρισε σε τρεις υποκατηγορίες: Refined, Relaxed και Evening. Ο πρώτη κατηγορία η εξευγενισμένη είναι γεμάτη με τη μοναδική ανατρεπτική ακεραιότητα και ευπρέπεια και αποδείχθηκε ιδιαίτερα αγαπητή στο κοινό. Έτσι, λοιπόν, το dress code της μπουρζουαζίας έγινε τόσο ελκυστικό.

Από τα αριστερά προς τα δεξιά: Μπλούζα από Κασμίρ Allude 421€ Matchesfashon.com , Κορμάκι Wolford 168€ Matchesfashon.com , Δερμάτινη γόβα Valentino 720€ Matchesfashion.com, πλισέ φούστα Burberry 1.050€ Farfetch.com.

Για εκείνους που δεν αποχωρίζονται το μαύρο

Το μαύρο και καφέ είναι ένας από εκείνους τους συνδυασμούς χρωμάτων που οι άνθρωποι θέλουν να ταιριάζουν (υπάρχει κάποιο είδος αρχαϊκού κώδικα που εμποδίζει την αλληλεπίδρασή τους, όπως του μαύρο και του navy) – και το εγκρίνουμε ολόψυχα. Για όσους αναζητούν ένα τρόπο να εντάξουν στο σύνολο τους πιο ήσυχες αποχρώσεις, το δίχρωμο παλτό του οίκου Balenciaga είναι μια καλή περίπτωση, καθώς και τα print του οίκου Marine Serre, τα οποία εμφανίζονται παντού από τσάντες μέχρι σύγχρονα, βραδινά ρούχα.

Από τα αριστερά προς τα δεξιά: Δερμάτινο και υφασμάτινο παλτό Balenciaga 5.184€ Matchesfashion.com, τσάντα από μεταξένιο φουλάρι Marine Serre 582€ Matchesfashion.com, Δερμάτινα μποτάκια Prada 850€ Net-a-porter.com , Φόρεμα Loewe 1.607€ Farfetch.com .

Μέχρι την επόμενη φορά… think pink!

Πηγή: vogue.co.uk

*Instagram: https://www.instagram.com/olia_likou/?hl=el

Tags:
0 shares
Η Όλια Λύκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993 όπου και ζει. Σπούδασε "Κοινωνιολογία" στο Πάντειo Πανεπιστήμιο και "Fashion Styling" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di moda, με πλήρη υποτροφία. Έχει εργαστεί σαν "freelancer fashion stylist" σε περιοδικά, διαφημιστικά, σε καμπάνιες Ελλήνων σχεδιαστών και brands, καθώς και στην τηλεόραση. Τέλος έχει εργαστεί σαν "fashion editor" στο e-shop Bags icon, για τρία χρόνια, ενώ παράλληλα απασχολήθηκε στον εμπορικό τομέα.