maxresdefault

Ο ταλαντούχος Peter Dundas παρουσίασε την πρώτη του προσωπική συλλογή, όμως κάτι πήγε στραβά…

O Peter Dundas είναι ένας, από τους πιο ταλαντούχους σχεδιαστές, της γενιάς του. Απόφοιτος της σχολής μόδας “Parsons”, στη Νέα Υόρκη, από νωρίς απασχολήθηκε σε μεγάλους οίκους ( Jean Paul Gaultier, Christian Lacroix, Emanuel Ungaro κ.α.) Ώσπου τον Οκτώβριο του 2008 γίνεται καλλιτεχνικός διευθυντής, του οίκου Emilio Pucci. Μετά από την εκπληκτική του πορεία στον οίκο Emilio Pucci, αποφασίζει να μετακομίσει στον οίκο Roberto Cavalli. Επιτυχημένος και αποδεκτός, από σύσσωμο το χώρο της μόδας, το 2016 αποφασίζει να αποχωρήσει, από τον Cavalli και να προβεί στη δημιουργία του δικού του οίκου.

Ο ενθουσιασμός του, για τη δημιουργία του δικού του οίκου και η προσπάθεια του να δείξει το ταλέντο του, τον οδήγησαν στο να παρουσιάσει μια συλλογή, που η συνοχή και η ομοιογένεια της κάπου χάθηκε.

Όλοι ανυπομονούσαν, για να δουν ποιο θα είναι το ύφος, που θα ακολουθήσει στο δικό του brand. Έτσι λοιπόν το σόου του, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εβδομάδας μόδας του Παρισιού, προσέλκυσε πολλά βλέμματα. Οι προσδοκίες πολλές, το αποτέλεσμα εκπληκτικό, όσον αφορά τα ενδύματα ως μονάδες, με ένα βασικό πρόβλημα. Τα ενδύματα ήταν στο ύφος, που όλοι έχουμε συνηθίσει και περιμέναμε να δούμε από τον Dundas, αλλά η συλλογή δεν είχε καμία ομοιογένεια. Δυστυχώς, και λέμε δυστυχώς, γιατί κάποια σύνολα ήταν εκπληκτικά, ο Dundas προσπάθησε να χωρέσει ότι καλή ιδέα είχε, σε αυτή του τη συλλογή. Το αποτέλεσμα ήταν να κουράσει και κυρίως να μπερδέψει τον κόσμο, ο κόσμος, μάλιστα, σχολίαζε οτι ένιωθε σαν να είδε τρεις συλλογές μαζί, από τρεις διαφορετικούς σχεδιαστές. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε οτι οι περισσότεροι αναφέρουν, πως τους άρεσαν πολύ τα ενδύματα και η δουλειά του, απλά δεν είδαν μια ολοκληρωμένη συλλογή.

Σχόλια που διαβάσαμε σε blogs και περιοδικά μόδας του εξωτερικού:
“… Overall, it’s not a strong collection and it’s kinda messy…”
“… There are some really great pieces here…”
“… There is no continuity to the clothes. They look like they came from totally different collections….”

Ο ενθουσιασμός του, για τη δημιουργία του δικού του οίκου και η προσπάθεια του να δείξει το ταλέντο του, τον οδήγησαν στο να παρουσιάσει μια συλλογή, που η συνοχή και η ομοιογένεια της σειρά κάπου χάθηκε. Αυτό δεν αναιρεί το ταλέντο και τη δουλειά του σχεδιαστή και για αυτό όλοι περιμένουν να δουν, πως θα τα πάει στην επόμενη συλλογή του, που αν ρωτάτε τη γνώμη μας, ο Dundas είναι ένας έξυπνος και χαρισματικός σχεδιαστής, οπότε θα είναι πολύ πιο προσεκτικός και θα αναδείξει στο 100% τη δουλειά του.

Καλή αρχή Peter Dundas, στο νέο σου ξεκίνημα!

*Φωτογραφίες από τη Resort συλλογή του Peter Dundas για το 2017/18.

 

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.