how-to-buy-a-chanel-bag-121423-1503576033645-main.700x0c

Οι τσάντες του οίκου Chanel που άφησαν εποχή!

Ένα κομμάτι που κάθε γυναίκα θα ήθελε να έχει στην ντουλάπα της σίγουρα είναι μια τσάντα Chanel. Πολλοί έχουν προσπαθήσει να φτάσουν την αίγλη των πιο περιζήτητων τσαντών της αγοράς, αλλά κανείς δεν έχει καταφέρει να αγγίξει την λιτή και διαχρονική κομψότητα, που αποπνέουν έως και σήμερα οι τσάντες Chanel. Από την ίδρυση του οίκου έως και σήμερα έχουν δημιουργηθεί αναρίθμητα σχέδια, παρόλα αυτά, κάποιες τσάντες κατάφεραν να ξεχωρίσουν και σήμερα αποτελούν fashion statement.

“Chanel 2.55”

Όταν η Gabrielle Chanel δημιούργησε τη τσάντα 2,55 τον Φεβρουάριο του 1955,  θεωρήθηκε πολύ πρωτοποριακή, δεδομένου ότι πιο πριν δεν είχε ξανά υπάρξει τσάντα που να έχει δημιουργηθεί καθαρά για  τις καθημερινές ανάγκες των γυναικών. Αυτό που ενθουσίασε και κέρδισε τις γυναίκες ήταν το ότι η τσάντα 2,55 ήταν γεμάτη με πρακτικές λεπτομέρειες. Ο ιμάντας της αλυσίδας θα μπορούσε να διπλασιαστεί και να μετακινηθεί από έναν ώμο, ενώ η κρυφή τσέπη φερμουάρ ήταν ιδανική για την κρυφή αποθήκευση ερωτικών γραμμάτων, όπως είχε δηλώσει η σχεδιάστρια. Η πίσω τσέπη προοριζόταν για να τοποθετούνται χρήματα και το κεντρικό σημείο ήταν τέλεια διαμορφωμένο για ένα κραγιόν.

Σημαντική πληροφορία είναι πως η τσάντα 2.55 σηματοδότησε, επίσης, τα δύο χαρακτηριστικά στοιχεία της Chanel. Πρώτο στοιχείο είναι η βαθιά μπορντό απόχρωση του εσωτερικού, που ήταν εμπνευσμένη από την παιδική στολή που φορούσε η σχεδιάστρια όταν βρισκόταν στο ορφανοτροφείο του Aubazine Abbey, δεύτερο στοιχείο είναι το γεωμετρικό μοτίβο, που σχηματίζεται στο εξωτερικό της τσάντας.

“Chanel Classic”

Ο Karl Lagerfeld παραμένοντας στο αρχικό σχέδιο της  2.55 και κάνοντας κάποιες αλλαγές, διαμορφώνει την Chanel Classic, η οποία αναφέρεται και ως  11.12. Η τσάντα αυτή ενώ μοιάζει με την 2.55, o ιμάντας της αλυσίδας της εδώ συνδέεται με μαύρο δέρμα και το αρχικό κούμπωμα κλειδαριάς “Mademoiselle” έχει αντικατασταθεί με την πλέον αναγνωρίσιμη κλειδαριά “CC” – κάτι που πήγε ένα βήμα μπροστά την τάση των logos, που κυριαρχούσε εκείνη την εποχή.

 

“Chanel Boy”

To 2011 ,o Karl Lagerfeld δημιούργησε μια τσάντα αφιερωμένη στην πρώτη αγάπη της Chanel, τον Boy Capel. Εδώ βλέπουμε μια πιο ανθεκτική κατασκευή, με πιο τραχιά υφή και η αλυσίδα που διακοσμούσε την τσάντα, ήταν από οξειδωμένο μεταλλικό υλικό. Αυτό το επαναστατικό “μέλος” της Chanel έγινε από τότε σύμβολο της ανδρογενούς κληρονομιάς της. Είναι γεγονός πως κάθε εποχή βλέπουμε την “Chanel Boy” να αναδημιουργείται σε διάφορα χρώματα και σε πλήθος μεγεθών.

“Chanel Grand Shopping Tote”

Η “Grand Shopping Tote” ,ή το GST για συντομία, είναι μια από τις πιο ευρύχωρες και πολυπόθητες τσάντες στην ιστορία της Chanel. Αν και όταν κυκλοφόρησε το 2015 , απογοήτευσε πολλούς λάτρεις της Chanel, λόγω της πιο casual εκδοχής της , είναι πλέον ένα από τα πιο περιζήτητα vintage κομμάτια στην αγορά, αφού σίγουρα μπορεί να αποτελέσει ένα κομψό και ταυτόχρονα πρακτικό κομμάτι στην καθημερινότητα πολλών γυναικών.

“Chanel Gabrielle”

Η τσάντα “Gabrielle” χαρακτηρίστηκε ως μία από τις πιο χρηστικές τσάντες του οίκου, αφού η άκαμπτη βάση της εξασφαλίζει την ευκολία να εντοπίσει κανείς ακόμα και τα μικρότερα υπάρχοντά, που μπορεί να υπάρχουν στα βαθύτερα σημεία της τσάντας. Η πρακτική της σιλουέτα και ο μακρύς ιμάντας, που επιτρέπει μια εξαιρετικά ευέλικτη μεταφορά, άνοιξαν το δρόμο στον οίκο Chanel και για ένα νεότερο κοινό.

“Chanel perfume bottle”

Σίγουρα μια τσάντα που συζητήθηκε πολύ και αποτελέσει το must have κομμάτι της χρονιάς, είναι και η τσάντα Chanel σχεδιασμένη σύμφωνα με το σχήμα της διάσημης και διαχρονικής φιάλης του αρώματος Chanel No5. Όταν το 2013 ο Karl Lagerfeld δημιούργησε από γυαλί και πλέξιγκλας αυτή τη συλλεκτική τσάντα, κατάφερε να κάνει αυτή την καινοτόμο ιδέα, fashion statement της εποχής.

“Chanel milk carton”

Ο Karl Lagerfeld με μια δόση ειρωνείας σχεδίασε και μια τσάντα Chanel σε σχήμα χάρτινης συσκευασίας γάλατος. Μια τσάντα κατασκευασμένη από ασημένιο δέρμα και στολισμένη με μαργαριτάρια, η οποία παρουσιάστηκε σε ένα από τα πιο φανταστικά runway, στους διαδρόμους ενός “κοσμικού” super market, το 2014.

“Η τσάντα Chanel Oh My Boy Graffiti.”

Το 2014, ο Lagerfeld έφτιαξε ότι ακριβώς θα ζωγράφιζε ένας μικρός έφηβος στο σακίδιο που κουβαλάει καθημερινά στο σχολείο. Ένα σακίδιο διακοσμημένο με graffiti και εμπνευσμένο από το street style, που σίγουρα κάθε επαναστάτης με καρδιά εφήβου θα ήθελε να κρατάει.

Το μόνο σίγουρο είναι πως μπαίνοντας σε μια boutique του οίκου Chanel, κάθε γυναίκα θα βρει την τσάντα που της ταιριάζει.

Πηγή: Vogue.uk

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.