70868277-wool-backgrounds-texture-closeup-of-natural-soft-pink-animal-fluffy-fur-background-texture-for-luxur

Οι καλύτερες faux γούνες του φετινού χειμώνα.

*Γράφει η Όλια Λύκου.

Ο καιρός αλλάζει και γίνεται όλο και πιο κρύος με αποτέλεσμα να έχουμε ανάγκη από κάτι ζεστό σε πανωφόρι για τις εμφανίσεις μας. Κατευθείαν, λοιπόν, στο μυαλό μας έρχονται γούνες και σίγουρα… faux.

Φωτογραφία του Kourken Pakchanian, για τεύχος του περιοδικού Vogue το 1972.

Σίγουρα δεν είμαστε επιστήμονες εδώ επομένως δεν μπορούμε να σας εξηγήσουμε γιατί η faux γούνα ήταν μέχρι πρόσφατα ένα παλτό από φθηνό υλικό που έμοιαζε σαν παραγεμισμένο λούτρινο αρκουδάκι κατασκευασμένο από μια ογκώδης ίνα και ξαφνικά έγινε ελαφριά και χνουδωτή σαν τη σαντιγύ. (Σίγουρα προτιμότερο είναι να μοιάζετε με επιδόρπιο παρά με λούτρινο ελεφαντάκι). Όποια βαθιά έρευνα οδήγησε τα εργαστήρια υφασμάτων του κόσμου σε αυτή τη θαυμαστή εξέλιξη, έφτασε σίγουρα στον τέλειο χρόνο, καθώς στις μέρες μας όλο και περισσότεροι τόσο οίκοι μόδας όσο και καταναλωτές επιλέγουν να μην φορούν γούνες και στρέφονται σε υφάσματα φιλικά προς τα ζώα και το περιβάλλον.

Φυσικά από αυτή την αλλαγή όχι μόνο δεν τραυματίζονται τα ζώα κατά την κατασκευή, αλλά και οι τιμές των προϊόντων είναι πολύ πιο χαμηλές και προσιτές σε όλους γεγονός που μας κάνει ιδιαιτέρως χαρούμενες γιατί μπορούμε να φοράμε γούνες όλο και περισσότερο και να τις εντάξουμε στην καθημερινή μας γκαρνταρόμπα.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τις αγαπημένες μας faux γούνες έτσι όπως τις επιλέξαμε για εσάς.

TOPSHOP Γούνα από συνθετικό υλικό 55€
FARFETCH Γούνα από συνθετικό υλικό 354€
FARFETCH Γούνα από συνθετικό υλικό 466€

 

Apparis Sophie Γούνα από συνθετικό υλικό 306€ βρείτε τη στο modaoperandi.com
House of Harlow 1960 Perry Γούνα από συνθετικό υλικό 254,02€ βρείτε τη στο revolve.com

 

 

Zadig & Voltaire Γούνα από συνθετικό υλικό 434€ βρείτε τη στο farfetch.com
Boohoo boutique oversize γούνα από συνθετικό υλικό 112€ βρείτε τη στο boohoo.com
Η&Μ Γούνα από συνθετικό υλικό 68,99€
ZARA Γούνα από συνθετικό υλικό 39,95€
Majorelle amora Γούνα από συνθετικό υλικό 218,58€ βρείτε τη στο revolve.com

Μέχρι την επόμενη φορά… Think pink!

Με στοιχεία από το vogue.com

Tags:
0 shares
Η Όλια Λύκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993 όπου και ζει. Σπούδασε "Κοινωνιολογία" στο Πάντειo Πανεπιστήμιο και "Fashion Styling" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di moda, με πλήρη υποτροφία. Έχει εργαστεί σαν "freelancer fashion stylist" σε περιοδικά, διαφημιστικά, σε καμπάνιες Ελλήνων σχεδιαστών και brands, καθώς και στην τηλεόραση. Τέλος έχει εργαστεί σαν "fashion editor" στο e-shop Bags icon, για τρία χρόνια, ενώ παράλληλα απασχολήθηκε στον εμπορικό τομέα.