Boots-Trends-Fall-2018

Οι αγαπημένες μας μπότες υπό νέους όρους!

*Γράφει η Νάταλι Χαρπαντίδη.

Όσο πλησιάζει ο χειμώνας, ανυπομονούμε να φορέσουμε το key item της εποχής που φυσικά δεν είναι άλλο από τις μπότες! Over the knee, ιππασίας, cowboy boots, μέχρι τη μέση της γάμπας ακόμα και ιδιαίτερες γαλότσες, οι μπότες κυριαρχούν στα διάφορα χειμερινά outfits, γίνονται πηγή έμπνευσης και βασικό κομμάτι του style μας. Φέτος, ξεφεύγουν εντελώς από τα κλασικά και καθιερωμένα χρώματα και μοτίβα, αποκτούν ένταση, λάμψη και “βουτούν” στα ισχυρότερα trends της σεζόν, προκαλώντας φρενίτιδα στις απανταχού fashionistas.

Παρακολουθώντας τις επιδείξεις διάσημων οίκων και σχεδιαστών για τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2018-2019, βεβαιωθήκαμε ότι η εποχή που διανύουμε θα είναι τρομερά ενδιαφέρουσα όσον αφορά στις μπότες, μιας και μονοπώλησαν το ενδιαφέρον και τράβηξαν όλα τα βλέμματα. Και όχι άδικα! Έχοντας συνηθίσει να βλέπουμε κλασικές μαύρες δερμάτινες, suede ακόμα και λουστρίνι, ταμπά, μπεζ, καφέ αλλά και στο χρώμα του πούρου, ο φετινός χειμώνας θα μας αποδείξει ότι είναι καιρός να τολμήσουμε, να εμπνευστούμε και να πειραματιστούμε, δημιουργώντας ολοκληρωμένα και stylish σύνολα που θα συζητηθούν.

Το πιο πολυφορεμένο trend του φετινού φθινοπώρου αλλά και του χειμώνα που θα ακολουθήσει, το λεοπάρ, “ντύνει” over the knee μπότες τόσο στην κλασική του απόχρωση όσο και σε πιο έντονες, όπως είναι το κόκκινο. Ωστόσο, εξίσου δυναμικό και πολύ πιο κομψό όπως απέδειξαν οι Rochas και Dries van Noten, εάν πετύχουμε σωστές υφές και αποχρώσεις, είναι και το snakeskin που το βλέπουμε τόσο σε ψηλές μπότες πάνω από το γόνατο όσο και σε κλασικές μπότες που φτάνουν λίγο πάνω από τη γάμπα. Μια τάση που σίγουρα θα απασχολήσει είναι και τα metallics! Έτσι, βλέπουμε τόσο ασημένιες μπότες με σούρες στη μέση, που μοιάζουν να είναι βγαλμένες από το διάστημα, όσο και χρυσές αποχρώσεις που τραβούν τα βλέμματα και δημιουργούν εντυπωσιακά σύνολα. Παγιέτες, πολύτιμες πέτρες ακόμα και ιριδίζοντα υλικά από πάνω έως κάτω, θα δώσουν την απαραίτητη λάμψη σε συνδυασμό με το αγαπημένο σας little black dress.

Rochas || Fall/Winter 2018-2019 
Dries van Noten || Fall/Winter 2018-2019
Christian Cowan || Fall/Winter 2018-2019
Altuzarra || Fall/Winter 2018-2019

Όπως μας απέδειξε περίτρανα, ο ιταλικός οίκος Fendi, τα logos και το branding έχουν μια ξεχωριστή θέση στα φετινά trends. Έτσι, θα τα δούμε να στολίζουν εξολοκλήρου μπότες αλλά και μποτάκια, στοχεύοντας να μείνουν αξέχαστα. Έπειτα, μπορεί να έχουμε δει πολλές έντονες αποχρώσεις , όπως το πράσινο, το βεραμάν, το κίτρινο, το ροζ ακόμα και το κόκκινο, όμως το κύριο χρώμα που θα μας απασχολήσει φέτος, όσον αφορά σε μονόχρωμες μπότες είναι το λευκό! Μια ιδιαίτερη τάση που επιστρέφει από τα late ’70s αλλά και τα χαρακτηριστικά ’80s, φέτος κάνει δυναμικό comeback. Από την άλλη, το καρό είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό και διαχρονικό trend που δε θα λείψει από τις τάσεις στις μπότες για τον χειμώνα που ακολουθεί. Balenciaga και Marques Almeida τόλμησαν το κίτρινο χρώμα και έδειξαν μια ακόμα πιο stylish πλευρά της συγκεκριμένης τάσης.

Fendi || Fall/Winter 2018-2019
Marques Almeida || Fall/Winter 2018-2019
Tibi || Fall/Winter 2018-2019
Isabel Marant || Fall/Winter 2018-2019

Επιπλέον, ιδιαίτερα, artistic τακούνια, ξύλινα ή από πλαστικό, λεπτομέρειες από γούνα (πάντα οικολογική!), κρόσσια, διαφάνειες και έντονα, μεγάλα φερμουάρ σκοτώνουν τη μονοτονία και δίνουν λύσεις και προτάσεις ώστε να ξεφύγουμε από βαρετές επιλογές. Balmain, Prabal Gurung και Chloe έδειξαν μερικά από τα ωραιότερα και πιο αντιπροσωπευτικά σχέδια. Από την άλλη, μεγάλοι όγκοι και έντονες σούρες, όπως μας έδειξαν οι οίκοι Y Project και Tod’s, έρχονται να προκαλέσουν και να φορεθούν από τις πιο τολμηρές.

Y/Project || Fall/Winter 2018-2019

Όπως συμπεραίνει κανείς, οι επιλογές είναι πολλές και υπάρχει μια τεράστια ποικιλία για κάθε γούστο. Ιδιαίτερα μοτίβα, λάμψη, διαφορετικές υφές και υλικά που μαγνητίζουν χαρακτηρίζουν το κομμάτι-κλειδί της εποχής. Οι μπότες, πιο εντυπωσιακές και stylish από ποτέ είναι δικαιωματικά στο επίκεντρο, υπακούοντας στις μεγαλύτερες τάσεις της χρονιάς. Επιλέξτε εκείνες που αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητά σας, ανταποκρίνονται στο style σας και αναδεικνύουν με τον καλύτερο και κομψότερο τρόπο τη σιλουέτα και τα δυνατά χαρακτηριστικά σας. Παραδειγματιστείτε από τα μοναδικά σχέδια των αγαπημένων μόδιστρων και βρείτε εκείνο το ζευγάρι με το οποίο θα δημιουργήσετε σύγχρονες εικόνες που θα σας αποζημιώσουν!

Tags:
0 shares
Η Νάταλι Χαρπαντίδη ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Λατρεύει τον χώρο της μόδας και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με το "Fashion Styling& Image Making", καθώς και σεμινάρια για "Fashion Design". Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αρθρογραφεί σε fashion blogs και sites (Ozon Magazine, Faysbook.gr κ.ά)