dd

Νυφικά που άφησαν εποχή (Part 2)

*Γράφει η Όλια Λύκου.

Μερικά από αυτά είναι μακριά , άλλα κοντά , άλλα πάλι υπερβολικά όλα όμως έχουν στυλ και αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα των γυναικών που τα φόρεσαν στην πιο παραμυθένια μέρα της ζωής τους. Μετά το άρθρο Say ”yes ” to the dress” , το οποίο λατρέψατε αποφάσισα να αφιερώσω άλλη μια Παρασκευή μας στα νυφικά εκείνα φορέματα που έμειναν στην ιστορία και αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για πολλές νύφες ανά το κόσμο.

Miranda Kerr

Εμπνευσμένο από το διαχρονικό νυφικό φόρεμα το οποίο φόρεσε η Grace Kelly στο γάμο της με το πρίγκηπα Rainier του Μονακό , ο άγγελος της Victoria Secret επέλεξε ένα νυφικό του οίκου Dior για το γάμο της με τον ιδρυτή του Snapchat Evan Spiegel στο Λος Άντζελες, σχεδιασμένο από τη creative director του οίκου Maria Grazia Chiuri. Διακοσμημένο με κρίνους το σατέν νυφικό της Kerr ήταν στο σύνολο του μια σεμνή δημιουργία:  ένα φόρεμα που δημιουργούσε την αίσθηση της αγνότητας και του μυστηρίου είπε αναφερόμενη στο ψηλό λαιμό και στα μακριά μανίκια του νυφικού της.  ”Διασκέδασα πολύ στη μόδα και συνήθιζα να είναι ανήσυχο πνεύμα, πιο ελεύθερη , πιο μποέμ. Αυτή τη περίοδο της ζωής μου όμως το στυλ μου είναι περισσότερο κλασικό.” Μιλώντας για τη δημιουργία της η Chiuri είπε : Ήθελε κάτι παραμυθένιο, έτσι μου έδωσε την ιδέα να φτιάξω ένα φόρεμα που να αποπνέει συναίσθημα και απλότητα την ίδια στιγμή.

 

Pippa Middleton

Υπήρξαν αμέτρητες εικασίες σχετικά με το σχεδιαστή του νυφικού φορέματος της Pippa, αλλά την ημέρα του γάμου αποκαλύφτηκε ότι ο Βρετανός σχεδιαστής Giles Deacon ήταν αυτός πίσω από το σχέδιο. Ο Deacon δημιούργησε ένα κομψό, μεγαλοπρεπές φόρεμα αλλά όχι αδιάφορο , ένα κλασικό αλλά όχι άχρωμο νυφικό . Κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από δαντέλα και τούλι , συνδυασμένο με ένα πέπλο διακοσμημένο με πέρλα από το Steven Jones, με τιάρα του οίκου Maidenhair Fern και παπούτσια από το Manolo Blahnik, η Middleton απασχόλησε για πολύ καιρό τα μέσα με τις επιλογές της.

Elizabeth Taylor

Ο πρώτος από τους εφτά συζύγους της Elizabeth Taylor ήταν ο Conrad “Nicky” Hilton. Παντρεύτηκαν τον Μάιο του 1950 στο Beverly Hills και η Liz φορούσε ένα φόρεμα της Helen Rose – του οίκου MGM που σχεδίασε και το νυφικό της Grace Kelly. Το φόρεμα είχε αναφορές σε εκείνο που φορούσε στην ταινία Father of the Bride, τα κοστούμια της οποίας ήταν σχέδια της Rose. Ο γάμος έληξε εννέα μήνες μετά.

Kim Kardashian

Για το γάμο της με το Kanye West η Kim κάλεσε το Ricardo Tisci για να σχεδιάσει το ολόλευκο δαντελένιο Givenchy φόρεμα της. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στο Forte di Belvedere στη Φλωρεντία της Ιταλίας.

Yoko Ono

Για το γάμο της με το John Lennon,  η Yoko Ono φόρεσε ένα λευκό μίνι φόρεμα που το συνδύασε με ένα καπέλο και oversized γυαλιά. Η Zsa Zsa Gabor στη κοφτερή περιγραφή της μίλησε για ένα αντισυμβατικό ντύσιμο ακριβώς όπως η προσωπικότητα και των δύο.

Queen Elizabeth II

H Βασίλισσα Ελισάβετ ήταν μόλις 21 ετών όταν παντρεύτηκε τον πρίγκηπα Φίλιππο το Νοέμβριο του 1946. Το ζευγάρι είχε γνωριστεί όταν εκείνη ήταν μόλις 13 ετών, στο γάμο της ξαδέρφης του πριγκίπισσας Μαρίνα της Ελλάδος. Το νυφικό δημιουργήθηκε από ντουσέζ ιβουάρ σατέν ύφασμα και είχε διακοσμηθεί από 10.000 λευκές πέρλες, ασημένιες κλωστές και τούλι, Το σύνολο της νυφικής δημιουργίας αποτελούνταν από μια ουρά 15 μέτρων που ξεκινούσε από τους ώμους, ένα μεταξωτό πέπλο που συγκρατούνταν από μια τιάρα που είχε δανειστεί η πριγκίπισσα από τη μητέρα της.

Gwen Stefani 

Ο John Galliano δημιούργησε το ροζ νυφικό που φόρεσε η Gwen στο γάμο της με τον Gavin Rossdale το Σεπτέμβριο του 2002 στο Covent Garden. Μετά τη γάμο η Stefani δώρισε το νυφικό της στο μουσείο Victoria & Albert δηλώνοντας πως αποτελεί έργο τέχνης, το οποίο εκτέθηκε το 2014 στην έκθεση νυφικών του μουσείου. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει τρεις γιους.

Diana, Princess of Wales

Η Diana φόρεσε ένα νυφικό σχεδιασμένο από τον David και την Elizabeth Emanuel  για το γάμο της με το πρίγκιπα  Κάρολο τον Ιούλιο του 1981. Η 25 μέτρα ουρά του νυφικού είναι η πιο μακριά ουρά στην ιστορία των βασιλικών γάμων. Ο Κάρολος και η Νταϊάνα χώρισαν το 1996.

 

Keira Knightley

Η Keira Knightley παντρεύτηκε τον James Righton μουσικό των Klaxons στη νότια Γαλλία. Η νύφη φόρεσε δημιουργία του οίκου Chanel από τη συλλογή S/S 2006 με απαλό γκρι τούλι στο μπούστο και μήκος μέχρι το γόνατο. Συνδύασε το φόρεμα με λευκό τουίντ τζάκετ ειδική δημιουργία του Karl Lagerfeld, γκρι ροζ μπαλαρίνες καθώς και ένα λουλουδάτο στεφάνι το οποίο διακοσμούσε τα λιτά μαλλιά της. Η απλή τελετή με μόλις 11 καλεσμένους τελέστηκε στο δημαρχείο του Mazan 12 μίλι από τη Marseille. Η δεξίωση τελέστηκε στον κήπο του σπιτιού ιδιοκτησία της μητέρας της στην περιοχή.

Princess Charlene of Monaco

Όταν η Charlene Wittstock, πρωταθλήτρια κολύμβησης Ολυμπιακών αγώνων έγινε πριγκίπισσα του Μονακό φόρεσε ένα νυφικό κατά παραγγελία του Giorgio Armani. Ο Armani δήλωσε στη Vogue: η ιδέα ήταν να φτιάξουμε ένα σύγχρονο look χωρίς αίσθηση νοσταλγίας. Αισθάνθηκα ότι έπρεπε να δοθεί κατάλληλα έτσι ώστε αναπόφευκτα να μην γίνει σύγκριση με αυτό της πριγκίπισσας Grace, αν και τέτοιες συγκρίσεις δηλώνουν θαυμασμό. Κάθε πρόσωπο έχει το δικό του μοναδικό στυλ και το στυλ είναι σίγουρα μια έκφραση των καιρών. Χρειάστηκαν 2.500 ώρες για να ραφτεί συμπεριλαμβανομένων 700 ωρών μόνο για το κέντημα των 40.000 κρυστάλλων Swarovski , των 20.000 περλών σε σχήμα δάκρυ και των 30.000 πετραδιών χρυσού. Χρειάστηκαν 50 μέτρα ντουσέζ μετάξι , 80 μέτρα οργάντζας. Ακόμα και το πέπλο ήταν ένα έργο τέχνης αποτελούμενο από 20 μέτρα τούλι και 100 ώρες εργασίας.

Μέχρι την επόμενη φορά… think pink!

Special thanks to Eleni Grivas.

Με πηγές από το Vogue.co.uk

Tags:
0 shares
Η Όλια Λύκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993 όπου και ζει. Σπούδασε "Κοινωνιολογία" στο Πάντειo Πανεπιστήμιο και "Fashion Styling" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di moda, με πλήρη υποτροφία. Έχει εργαστεί σαν "freelancer fashion stylist" σε περιοδικά, διαφημιστικά, σε καμπάνιες Ελλήνων σχεδιαστών και brands, καθώς και στην τηλεόραση. Τέλος έχει εργαστεί σαν "fashion editor" στο e-shop Bags icon, για τρία χρόνια, ενώ παράλληλα απασχολήθηκε στον εμπορικό τομέα.