IMG_0585

Νάντια Ράπτη, μια από τις πιο πετυχημένες σχεδιάστριες της γενιάς της, μαζί μας στο www.paramano.gr

Σήμερα στη συνέντευξη της Πέμπτης είχα την ανάγκη να σας παρουσιάσω μια σχεδιάστρια, που ξεκίνησε το δικό της brand μέσα στην κρίση, κατορθώνοντας να είναι, χωρίς αμφιβολία, μια από τις καλύτερες σχεδιάστριες της γενιάς της. Ένα κορίτσι, που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και μέσα σε λίγα χρόνια να έχει ένα από τα πιο επιτυχημένα brands στο χώρο της ελληνικής μόδας. Χαίρομαι πολύ που σήμερα στο www.paramano.gr φιλοξενούμε , μια από τις αγαπημένες μου Ελληνίδες σχεδιάστριες, τη Νάντια Ράπτη!

https://www.facebook.com/byNadiaRapti/?fref=ts

Νάντια τι δε ξέρουμε για εσένα; Πες μας λίγα λόγια, για να σε γνωρίσουμε περισσότερο.

Νομίζω ότι μπορείτε να καταλάβετε πολλά για μένα από τα ρούχα μου. Είναι minimal, με αντιθέσεις, με έμφαση στις λεπτομέρειες, συνδυάζουν ρομαντικά και δυναμικά στοιχεία και πάντα σε εκπλήσσουν. Πολλά στοιχεία δικά μου εκφράζονται σε αυτά, το ποια είμαι, το πώς βλέπω τον κόσμο αλλά και πως εμπνέομαι από αυτόν, οι εικόνες μου, τα ταξίδια μου αλλά και η διαδρομή μου μέχρι σήμερα. Οπότε το αφήνω σε εσάς..

Πως πήρες την απόφαση να ασχοληθείς επαγγελματικά με τη μόδα;

Η μόδα για εμένα είναι έκφραση δημιουργικότητας και είναι κάτι που με τραβούσε πολύ από μικρή ηλικία. Στην αρχή πειραματιζόμουν πολύ με τα ρούχα μου, μετά άρχισα να εμπνέομαι από διάφορα ερεθίσματα στο δρόμο και να φαντάζομαι ρούχα και prints  και έτσι αποφάσισα να ακολουθήσω αυτό το δρόμο. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα που μπορώ να εκφράσω την δική μου προσωπική αντίληψη μέσα από τις δημιουργίες μου.

Είσαι μια από τις πιο πετυχημένες σχεδιάστριες της γενιάς σου. Πόσο εύκολη ή δύσκολη ήταν η πορεία μέχρι την επιτυχία σου αυτή;

Η πορεία μου από την απόφαση να γίνω σχεδιάστρια μόδας μέχρι τη δημιουργία και εξέλιξη του brand είχε πάρα πολλά στάδια με ξεχωριστό βαθμό δυσκολίας το καθένα. Σίγουρα η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σήμερα αλλά και των συχνών θεσμικών αλλαγών καθιστά δύσκολο το επιχειρείν και δημιουργεί την ανάγκη για σταθερά βήματα και προσεκτικό προγραμματισμό. Όμως πιστεύω πολύ σε αυτό που κάνω και δημιουργώ όπως και στην εξέλιξη που έχω σαν σχεδιάστρια και αυτό μου δίνει το κίνητρο που χρειάζομαι για να συνεχίσω να εξελίσσομαι και να μεγαλώσω το brand.

Dare to be different…

Πόσο δύσκολο είναι, για ένα νέο παιδί, να ξεκινήσει το δικό του brand;

Αυτό για εμένα έχει να κάνει με το πόσο πολύ το θέλει και το πιστεύει κάποιος. Είναι ρίσκο να αποφασίσεις να κάνεις ένα start up στην Ελλάδα του σήμερα και στην πορεία προκύπτουν πολλά πράγματα που δεν μπορούσες να έχεις προβλέψεις και το κάνουν ακόμα πιο δύσκολο. Το πόσο θα ασχοληθείς για να βρεις την καλύτερη δυνατή λύση αλλά και το πόσο είσαι διατεθειμένος να «ζοριστείς» για αυτό που πιστεύεις και χτίζεις είναι και αυτό που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις και μακροπρόθεσμα να επιτύχεις. Επίσης θεωρώ ότι χρειάζεται πολύ έρευνα, επιμονή και προσαρμοστικότητα.

Τι όνειρα έχεις για το brand σου;

Το επόμενο βήμα-όνειρο είναι να προσεγγίσω ξένες αγορές.

Ήταν δύσκολο να στήσεις τη δική σου ομάδα και να παράγεις τα ρούχα σου στην Ελλάδα;

Είναι ακόμα πολύ δύσκολο να παράγεις ρούχα στην Ελλάδα λόγω υψηλού κόστους παραγωγής. Όμως τουλάχιστον έχω εξασφαλίσει την ποιότητα της παραγωγής μου και αυτό είναι πιο σημαντικό.

Τα social media τι ρόλο έχουν διαδραματίσει στην ανάδειξη της δουλειάς σου; Σε έχουν βοηθήσει;

Τα social media παίζουν πια πολύ σημαντικό ρόλο στην προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών και νομίζω ότι έχει ακόμα πολύ μέλλον αυτό. Παίζει σημαντικό ρόλο στη δουλεία μου και έχει βοηθήσει πολύ και στις πωλήσεις αλλά και στην δημιουργία μιας συγκεκριμένης εικόνας για το brand.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο “μάθημα”, που έχεις διδαχθεί, από την μέχρι τώρα πορεία σου;

Ότι δεν μπορείς να μένεις στάσιμος, πρέπει να εξελίσσεσαι αλλά την ίδια στιγμή να διατηρείς την αυθεντικότητα σου.

Έχεις κάποιο motto;

Dare to be different…

Λόγω του συμβουλευτικού χαρακτήρα του site δεν μπορώ να μη σου ζητήσω να δώσεις μια συμβουλή, σε όλα τα νέα παιδιά, που θέλουν να ασχοληθούν με τη μόδα.

Go for it…!!!

 

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.