Tosca-Dekker-Costume-Stenild-Fashion-Editorial-Oracle-Fox

Μια ανάσα πριν το καλοκαίρι: Μαγιό trends!

*Γράφει η Όλια Λύκου.

Αν θέλετε να μάθετε τα πάντα για τις τάσεις των μαγιό για το καλοκαίρι του 2018 τότε πρέπει σίγουρα να παρακολουθήσετε την εβδομάδα Miami Swim. Σε περίπτωση που επισκεφτείτε το Μαϊάμι εκείνες τις ημέρες θα μάθετε ποιες είναι οι πιο hot fashion τάσεις για τα μαγιό που θα μας συντροφεύουν τις καλοκαιρινές ημέρες. Οι φετινές λοιπόν προτάσεις καλύπτουν κάθε πιθανή πτυχή και γούστο. Άλλωστε η επιλογή του μαγιό είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση που αφορά το σώμα και την προσωπικότητα αυτού που το φοράει. Ευτυχώς οι επιλογές για φέτος το καλοκαίρι είναι πολλές και υπόσχονται να κολακεύουν κάθε σώμα και επιδερμίδα. Μέχρι την πρώτη σας βουτιά ενημερωθείτε και απολαύστε το τραγούδι.

Βελούδινα Μαγιό

Συνήθως όταν ακούμε βελούδο σκεφτόμαστε πως η επιλογή αυτού του υφάσματος δεν είναι μια καλή ιδέα. Το βελούδο δεν είναι ένα πρακτικό ύφασμα που το συνδυάζει κανείς εύκολα με την άμμο , τον ήλιο και το αλάτι. Επίσης είναι ένα ύφασμα που πλένεται δύσκολα. Παρόλα αυτά οι σχεδιαστές για φέτος το καλοκαίρι μας παρουσίασαν βελούδινα μαγιό σε κάθε πιθανή εκδοχή και χρώμα. Τα αποτελέσματα φυσικά είναι άκρως εντυπωσιακά και πανέμορφα. Βελούδινα μαγιό είδαμε στα show των οίκων ASOS, Triangl, Frankies Bikinis , Albertine Santiago ( άψογος συνδυασμός βελούδου με lycra) και Emiliano Rinaldi.

Αστεία prints

Αντίστοιχα print, με εκείνα που είδαμε στις τάσεις των ρούχων από τις εβδομάδες μόδας, αποτυπώθηκαν και στα μαγιό. Έξυπνα print , αστεία και σαρκαστικά παρουσιάστηκα είτε σε μπικίνι είτε σε ολόσωμα μαγιό. Εταιρείες όπως οι Off Duty Mermaid και Bae Watch αποτύπωσαν στα μαγιό τους τριχωτά στήθη αντρών, καρχαρίες, αλλά και φρούτα στα επίμαχα σημεία.

Λαμπερά υφάσματα

Οτιδήποτε αντανακλά το φως πάνω σε ένα μαγιό μπορεί να είναι είτε μια μεγάλη επιτυχία είτε ένας εφιάλτης για τους θεατές, αλλά χάρη στα νέα υφάσματα και τις τεχνολογίες , τα αποτελέσματα φαίνονται τέλεια και σέξι .Λαμπερά μαγιό είδαμε στα show των οίκων Rocky Gathercole ,Elie Madi και Montce.

Activewear

Τα αθλητικά μαγιό στην εβδομάδα Miami Swim είχαν την τιμητική τους . Τα ίσως πιο άνετα μαγιό παρουσιάστηκαν από πολλούς οίκους αλλά τις περισσότερες επιλογές μας έδωσαν οι Body Glove ,Seafolly ,Issa De Mar. Το μαγιό των αθλητών είναι το απόλυτο total 90s trend της σεζόν και θα κλέψει σίγουρα τις εντυπώσεις.

Μαγιό με έναν ώμο

Τα μαγιό με έναν ώμο προφανώς και δεν είναι κάτι καινούριο σαν ιδέα, αλλά η μόδα κάνει κύκλους και πάντα παρουσιάζεται με μια νέα πιο φρέσκια ματιά. Κάποιοι σχεδιαστές όπως η Luli Fama αποφάσισαν να καλύψουν με ολόκληρο μανίκι τον ώμο ενώ άλλοι με μια ή πολλές λεπτές τιράντες, όπως οι οίκοι Lybethras και For Love & Lemons.

Μαγιό με έντονο High-cut

Τα ολόσωμα μαγιό με έντονο κόψιμο κάνουν και πάλι την εμφάνιση τους για φέτος το καλοκαίρι. Μια απόλυτη τάση των 90s έντονα επηρεασμένη από τη σειρά Baywatch και πάλι στις παραλίες. Φυσικά το έντονο κόψιμο είδαμε τόσο σε ολόσωμα όσο και σε μαγιό μπικίνι σε οίκους όπως οι Lolli Swim, For Love & Lemons, Beach Bunny κ.α

Pastels

Τα pastel χρώματα είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη τάση της σεζόν τόσο στα ρούχα όσο και στα μαγιό φυσικά. Ιδανικά χρώματα όπως το baby blue και pink θα κάνουν φανταστική αντίθεση με την ηλιοκαμένη επιδερμίδα σας και θα μετατρέψουν το καλοκαίρι σας σε ότι πιο ”γλυκό” έχετε ζήσει. Pastel μαγιό μας παρουσίασαν οι Hot As Hell, Sports Illustrated, Luli Fama κ.α

Μέχρι την επόμενη φορά… Think pink
Με εικόνες και στοιχεία από το Glowsly.com

Tags:
0 shares
Η Όλια Λύκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993 όπου και ζει. Σπούδασε "Κοινωνιολογία" στο Πάντειo Πανεπιστήμιο και "Fashion Styling" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di moda, με πλήρη υποτροφία. Έχει εργαστεί σαν "freelancer fashion stylist" σε περιοδικά, διαφημιστικά, σε καμπάνιες Ελλήνων σχεδιαστών και brands, καθώς και στην τηλεόραση. Τέλος έχει εργαστεί σαν "fashion editor" στο e-shop Bags icon, για τρία χρόνια, ενώ παράλληλα απασχολήθηκε στον εμπορικό τομέα.