wrap-life-hand-print-head-wrap-Jurnee_1024x1024-e1491633219553

Μαντήλι: το απόλυτο αξεσουάρ του καλοκαιριού!

*Γράφει η Νάταλι Χαρπαντίδη.

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που τα μαντήλια μας απασχολούν με πολλούς και ποικίλους τρόπους. Αδιαμφισβήτητα, όμως, το φετινό καλοκαίρι αποτελούν την πιο stylish must have επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας, από το πρωί σε μια κοσμοπολίτικη παραλία, μέχρι και το βράδυ σε ένα γραφικό beach bar.

Τα προηγούμενα χρόνια, τα είδαμε να κοσμούν χερούλια τσαντών , oversized και μη, δίνοντας την απαραίτητη, χρωματιστή πινελιά ακόμα και στις πιο απλές ή και αδιάφορες, δίνοντάς τους κομψότητα και φινέτσα. Άλλες φορές, πέρα από τη βασική τους ιδιότητα, να στολίζουν με μοναδικό τρόπο το λαιμό, λειτουργούν ως βραχιόλια καρπού δίνοντας αέρινο, νησιώτικο ύφος στα look μας. Τις τελευταίες σεζόν τα μαντήλια μας εξάπτουν τη φαντασία, δεν φεύγουν στιγμή από το κεφάλι, κάνοντάς μας να πειραματιστούμε με διάφορα looks από το πρωί ως το βράδυ. Τυλίγονται γύρω από το κεφάλι, σε έντονες αποχρώσεις όπως το βαθύ κόκκινο, δίνοντας επαναστατικό χαρακτήρα στο outfit που θα επιλέξουμε. Αποπνέουν ρομαντισμό,  τυλιγμένα γύρω από λιτές ψηλές ή και χαμηλές κοτσίδες ή στολίζοντας messy buns. Έτσι, προσδίδουν girly στοιχεία, νότες ανεμελιάς και φρεσκάδας στο σύνολό μας.

Tropicana mood και African style: τυλίγοντας ολόκληρο το κεφάλι, σαν turban, με ένα χρωματιστό μαντήλι με λαχούρια, εντυπωσιακά floral ή φολκλόρ στοιχεία. Μη διστάσετε να τυλίξετε με ένα μοναδικό μαντίλι το κεφάλι σας μετά την βουτιά σας στη θάλασσα, ολοκληρώνοντας το beachwear με το απόλυτο trend του καλοκαιριού!  Θυμίζοντας τις όμορφες Αφρικανικές, με τις πολύχρωμες φορεσιές τους, τις οποίες συνδυάζουν με αντίστοιχων αποχρώσεων μαντίλια στο κεφάλι, τολμήστε να εντάξετε την τάση και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, όπως το απόγευμα ή και νωρίς το βράδυ. Συμπληρώστε το outfit με αντίστοιχα, ethnic αξεσουάρ, κοκάλινα βραχιόλια ή ακόμα και σκουλαρίκια  ταρταρούγα ,κρατήστε όμως το υπόλοιπο σύνολο πιο λιτό ώστε να δώσετε την έμφαση που χρειάζεται στο κεφάλι! Εάν δεν τολμάτε τα έντονα χρώματα, επιλέξτε ένα μεταξωτό μαντίλι σε γήινους τόνους, που συνδυάζεται εύκολα και υπόσχεται εξαιρετικές street style εμφανίσεις.

Marc Jacobs || Spring/Summer 2018 ready-to-wear

Οι σχεδιαστές λατρεύουν μαντήλια και μακριά, φαρδιά φουλάρια στο κεφάλι κι αυτό αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά από τις συλλογές τους για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018. Ο Marc Jacobs παρουσίασε όλα τα μοντέλα με υπέροχα μονόχρωμα αλλά και πολύχρωμα turban με μοναδικά prints. Στις επιδείξεις πολλών διάσημων οίκων ακόμα είδαμε εξαιρετικές επιλογές, τόσο για τη σεζόν που διανύουμε όσο και  στις resort συλλογές για το 2018 αλλά και το 2019. Versace, Valentino, Christian Dior, Cynthia Rowley και Antonio Marras είναι μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Marc Jacobs || Spring/Summer 2018 ready-to-wear
Antonio Marras || Spring/Summer 2018 ready-to-wear

Εάν είστε λάτρεις του vintage, τυλίξτε ελαφρώς το κεφάλι με ένα πουά ή μονόχρωμο μαντήλι, γυρνώντας τις άκρες του από τον λαιμό και καταλήγοντας σε χαλαρό κόμπο ή και φιόγκο. Όπως συνέβαινε με τις ντίβες του παλιού κινηματογράφου, η θηλυκότητα και η ανεπιτήδευτη κομψότητα θα είναι κύρια χαρακτηριστικά του look σας. Επενδύστε σε κομψά σχέδια και καλοκαιρινές αποχρώσεις που θα κάνουν τα outfits σας ξεχωριστά!

Antonio Marras || Spring/Summer 2018 ready-to-wear

Μεταξωτά και σατέν, κομψά υφάσματα που ταιριάζουν απόλυτα στο mood του καλοκαιριού, κλέβουν την παράσταση και υπόσχονται αξέχαστα looks! Εσείς θα το τολμήσετε;

Tags:
0 shares
Η Νάταλι Χαρπαντίδη ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Λατρεύει τον χώρο της μόδας και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με το "Fashion Styling& Image Making", καθώς και σεμινάρια για "Fashion Design". Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αρθρογραφεί σε fashion blogs και sites (Ozon Magazine, Faysbook.gr κ.ά)