ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Μίλα μου για τσάντες!

*Γράφει η Όλια Λύκου.

Σίγουρα ένα από τα πια βασικά αγαπημένα αξεσουάρ της γυναικείας γκαρνταρόμπας, η γυναικεία τσάντα, εξασφαλίζει ένα επιτυχημένο σύνολο και σίγουρα μια stylish εμφάνιση. Τις κρατάμε στα χέρια μας από το πρωί έως το βράδυ, δεν τις αποχωριζόμαστε καμία εποχή και κρύβουμε σε αυτές σχεδόν όλο μας το ”σπίτι”. Έχοντας στις πλάτες μου 3 χρόνια στο χώρο σε σχέση με τις γυναικείες τσάντες, δεν θα μπορούσα να μην αφιερώσω ένα άρθρο στο αντικείμενο του πόθου χιλιάδων γυναικών.

Τι προτείνουν οι designers για το χειμώνα του 2018?Από τις τσάντες καπελιέρες του οίκου Mulberry μέχρι τα σχέδια της Victoria Beckham, που εμπνέονται από το κουτί μακιγιάζ (η συνεργασία της με την Estée Lauder φαίνεται να είναι συνέχεια στο μυαλό της) οι τσάντες είναι συντριπτικά θηλυκές για το χειμώνα του 2018.

Victoria Beckham Fall/Winter 2018
Mulberry Fall/Winter 2018

Multi bags

Γιατί να έχετε μόνο μία τσάντα, όταν μπορείτε να κρατήσετε δύο ή τρεις; Οι οίκοι Gucci, Fendi και Versace μας παρουσιάζουμε φέτος την τάση ”χτίσε τη τσάντα σου”. Μικρές τσάντες διαφορετικών print και σχημάτων ενώνονται μεταξύ τους με άγκιστρα δημιουργώντας ένα φοβερό αποτέλεσμα.

Από αριστερά στα δεξιά Fendi, Gucci, Versace

Furry Bags

Το χειμώνα θέλουμε όλα τα αξεσουάρ μας να αποπνέουν ένα ζεστό συναίσθημα τόσο στην υφή τους όσο και στα χρώματα και τα μοτίβα τους, έτσι ώστε να ξεχνάμε λιγάκι τον παγωμένο καιρό.
Επιπρόσθετα, θέλουμε να φαίνονται υπέροχα με όλα τα βαριά χειμωνιάτικα ρούχα μας! Αυτός είναι ίσως ο λόγος για τον οποίο οι γούνινες τσάντες είναι από τις πιο ”καυτές” τάσεις για το φετινό χειμώνα.
Με αυτή την τάση ίσως τα χέρια σου να παραμείνουν ζεστά ακόμη και χωρίς γάντια. Απογείωσε το σύνολο σου συνδυάζοντας τες με πολύχρωμες γούνες ή total sequin looks.

Miu Miu Fall/Winter 2018
Από αριστερά προς τα δεξιά :Miu Miu , Balenciaga , Dries Van Noten
Prada Fall/Winter 2018

Baguette clutch

Έντονα επηρεασμένα από το σχήμα της γαλλικής μπαγκέτας τα clutch φέτος το χειμώνα είναι πολύ πολύ πολύ μακριά και λεπτά. Αποφύγετε να τα ταιριάξετε με έντονα κοσμήματα στα χέρια.

Από αριστερά προς τα δεξιά : Calvin Klein , Yves Saint Laurent by Antony Vaccarello.

Animal Kingdom

Από μικρά χνουδωτά γατάκια, μέχρι άγριες τίγρεις και αιλουροειδή όλο τα ζωικά μοτίβα εφαρμόστηκαν στις τσάντες του φετινού χειμώνα με διαφορετικούς τρόπους και ύφος. Μερικοί ήταν πιο minimal και σοβαροί, ενώ άλλοι ήταν απλώς αξιολάτρευτοι και τους θέλω όλους! Οι περισσότερες τσάντες Trussardi για το χειμώνα του 2018, έφεραν μια ασημένια έκδοση του λογοτύπου του σκύλου Trussardi, σε κυκλική μορφή πάνω από το κούμπωμα της τσάντας.
Στον οίκο Dolce & Gabbana, τα σακίδια σε σχήμα ζώου, που πολλοί από εμάς ήταν μεγάλοι οπαδοί σε ηλικίες με μονοψήφιο αριθμό έκλεψαν την καρδιά μου . Επίσης πολλές τσάντες διακοσμούνταν με αξιολάτρευτα print γάτας και σκύλου, με τη φράση “I love my cat” ή “I love my dog”.

Από αριστερά προς τα δεξιά : Dolce & Gabbana, Gucci, Loewe
Dolce & Gabbana Fall – Winter 2018

Για ποιά τσάντα μου μιλάς;

Ένα από τα διασκεδαστικά και φανταστικά trends του φετινού χειμώνα είναι τσάντες που μοιάζουν με άλλα αντικείμενα.
Στη Chanel, είδαμε τσάντα σε σχήμα διαστημόπλοιου ενώ στους Dolce & Gabbana ξύλινη τσάντα σε σχήμα κουτιού ραπτικής με ενσωματωμένα πόδια η οποία έμοιαζε με έπιπλο.
Νομίζω όμως ότι ο νικητής της κατηγορίας είναι η Moschino, η οποία παρουσίασε τσάντα σε σχήμα κάδου απορριμάτων, αλλά και τσάντα κάλτσα.

Από αριστερά προς τα δεξιά : Dolce & Gabbana, Chanel, Moschino

Μέχρι την επόμενη φορά think pink.
Με πηγές από το glowsly.com, vogue.fr, vogue.co.uk, pinterest

Tags:
0 shares
Η Όλια Λύκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993 όπου και ζει. Σπούδασε "Κοινωνιολογία" στο Πάντειo Πανεπιστήμιο και "Fashion Styling" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di moda, με πλήρη υποτροφία. Έχει εργαστεί σαν "freelancer fashion stylist" σε περιοδικά, διαφημιστικά, σε καμπάνιες Ελλήνων σχεδιαστών και brands, καθώς και στην τηλεόραση. Τέλος έχει εργαστεί σαν "fashion editor" στο e-shop Bags icon, για τρία χρόνια, ενώ παράλληλα απασχολήθηκε στον εμπορικό τομέα.