εξωφυλλο εναλλακτικο

Μίλα μου για τσάντες (Part 2).

*Γράφει η Όλια Λύκου.

Αν λατρεύεις την απλότητα και τις minimal γραμμές στις τσάντες σου τότε το καλοκαίρι του 2018 αυτή είναι η εποχή σου. Από την άλλη αν το στυλ σου είναι πιο extravagant δεν θα μείνεις παραπονεμένη γιατί τα υλικά κατασκευής χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία και ενδιαφέρον. Αν ακόμα δεν έχεις καταλάβει, σήμερα βάζουμε στο μικροσκόπιο τις τσάντες- φετίχ που προτείνουν οι σχεδιαστές για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2018 και πρόκειται να γίνουν η επέκταση του χεριού μας. Εσάς ποια είναι η αγαπημένη σας;

1)Pastels

Τα παστέλ είναι το χρώματα της σεζόν για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Το ροζ παστέλ ήταν η επιλογή για τις τσάντες του οίκου Tom Ford οι οποίες διακοσμούνταν από μαύρα φερμουάρ. Η συλλογή του οίκου Acne βασίστηκε όλη στις παστέλ αποχρώσεις. Είδαμε πολλούς διαφορετικούς τύπους τσαντών σε πράσινες, ροζ, κίτρινες και μπλε αποχρώσεις του ζαχαρωτού.

2)Τσάντες με φούντες και πον πον

Οι φούντες και τα πον-πον είναι ένα χαριτωμένο υλικό και δίνει μια ιδιαιτερότητα σε κάθε τσάντα. Είδαμε κάθε χρώμα κάθε μορφή και μέγεθος φούντας δερμάτινες, ασημένιες κ.α να διακοσμούν τις τσάντες του καλοκαιριού. Αγαπημένη μου επιλογή αποτελεί η ασημένια κυκλική τσάντα του οίκου Balmain, όπου από το φερμουάρ κρέμονται δερμάτινες φούντες.

3)Τσάντες με κρόσια

Τα κρόσια επικράτησαν στα περισσότερα runways της σεζόν, προσθέτοντας μια νότα εμπνευσμένη από τη δύση και τα western. Έτσι λοιπόν δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τις τσάντες μας. Δίνουν κίνηση και μπορούν να αποτελέσουν το key item ενός basic σύνολου σας. Τσάντες με κρόσια είδαμε στους οίκους Balenciaga, Calvin Klein,Alexander Wang, Carven κ.α

4) Τσάντα ζώνη

Όταν μιλάμε για τσάντα ζώνη δεν μιλάμε για τη μπανάνα. Πρόκειται για ένα μικρό τσαντάκι το όποιο κρέμεται από τη ζώνη – μπορεί να αφαιρεθεί- και είναι ίσως μια από τις πιο στυλάτες και ασφαλείς επιλογές για βραδινή εμφάνιση. Χωράει τα απολύτως απαραίτητα (λεφτά, κινητό) και υπόσχεται να σας λύσει τα χέρια.

5) Διάφανες τσάντες

Το διάφανες υλικό και το PVC είναι το απόλυτο trend της σεζόν. Το είδαμε παντού από τα ρούχα μέχρι και τα παπούτσια αλλά φυσικά και στις τσάντες. Στον οίκο Celine τα μοντέλα κρατούσαν διάφανες πλαστικές τσάντες οι οποίες θα είναι η ιδανική επιλογή για τις ημέρες στην παραλία.  Τσάντες από PVC είδαμε επίσης στους οίκους Helmut Lang, Chanel και Valentino.

tip: Προσοχή με τι θα γεμίσετε τη τσάντα σας. Μην ξεχνάτε ότι είναι σε κοινή θέα.

6) Ολόλευκες τσάντες

Αν σχεδιάζετε να εντυπωσιάσετε με ένα μονόχρωμο ολόλευκο σύνολο σας την άνοιξη, τότε η άσπρη τσάντα είναι must. Το άσπρο πλημμύρισε τις πασαρέλες, στον οίκο Creatures of Comfort είδαμε τσάντες φτιαγμένες από βαμβάκι και πολλούς κόμπους οι οποίες παρέπεμπαν και σε κουβέρτες πικ νικ. Φανταστικές λευκές τσάντες είδαμε και στους οίκους Cavalli, Blumarine, Chloe κ.α

7) Geometric Creations

Αγαπώ να βλέπω τη μόδα να εμπνέεται από την αρχιτεκτονική και τα γεωμετρικά σχήματα, οπότε ενθουσιάστηκα όταν είδα τις τσάντες για την άνοιξη / καλοκαίρι της σεζόν. Μοναδικά σχήματα σε υπέροχες χρωματικές αποχρώσεις είδαμε στους οίκους Cushnie et Ochs , Louis Vuitton κ.α

8)Αδιάβροχο για τη τσάντα μου

Εντάξει το είδαμε σε ένα μόνο show του οίκου Balenciaga, αλλά τάραξαν τα νερά. Οι τσάντες ντύθηκαν με πολύχρωμο ύφασμα που πολλοί αποκάλεσαν φούστα , αλλά πραγματικά μοιάζουν με αδιάβροχο κάλυμμα για τσάντες.

LOVE IT!

9) Σακ βουαγιαζ μινιατούρες

Τα σακ βουαγιαζ είναι πρακτικά και χωρούν πάρα πολλά πράγματα ειδικά στα ταξίδια μας. Παρόλα αυτά είναι δύσκολο να τα χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας. Για αυτό λοιπόν οι σχεδιαστές (Coach,Sportmax )τα έκαναν κομψές μινιατούρες σε υπέροχες υφές και χρωματικούς συνδυασμούς. Υπόσχονται να χωρέσουν όλα τα απαραίτητα και να ταιριάξουν με το αγαπημένο σας jean.

10) Ψάθα

Καλοκαίρι χωρίς ψάθα δεν γίνεται. Οι ψάθινες τσάντες μας θυμίζουν παραλία, πικ-νικ όπως ακριβώς και τα καπέλα γι’ αυτό και τις λατρεύουμε σε οποιαδήποτε μορφή. Την παράσταση έκλεψαν τα σχέδια των οίκων Phillip Lim,Miu Miu, Zimmermann και  Michael Kors.

Με στοιχεία από το glowsly.com

Tags:
0 shares
Η Όλια Λύκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993 όπου και ζει. Σπούδασε "Κοινωνιολογία" στο Πάντειo Πανεπιστήμιο και "Fashion Styling" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di moda, με πλήρη υποτροφία. Έχει εργαστεί σαν "freelancer fashion stylist" σε περιοδικά, διαφημιστικά, σε καμπάνιες Ελλήνων σχεδιαστών και brands, καθώς και στην τηλεόραση. Τέλος έχει εργαστεί σαν "fashion editor" στο e-shop Bags icon, για τρία χρόνια, ενώ παράλληλα απασχολήθηκε στον εμπορικό τομέα.