κρόσια

Κρόσια: πιο εντυπωσιακά από ποτέ!

*Γράφει η Νάταλι Χαρπαντίδη.

Θυμίζοντας τις λαμπερές Charleston της δεκαετίας του ’20, τα κρόσια έχουν κατακλύσει την γκαρνταρόμπα μας και είναι αναμφίβολα μια από τις πιο δυναμικές τάσεις των τελευταίων χρόνων. Η σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018 δεν μπορεί φυσικά να αποτελέσει εξαίρεση.

Τα έχουμε δει σε suede γιλέκα, σε τελειώματα παντελονιών, σε σακάκια αλλά και σε πανωφόρια. Μοναδικές φούστες και φορέματα με κρόσια δημιουργούν μερικά από τα πιο εκρηκτικά outfits. Κοσμούν τσάντες, παπούτσια ακόμα και αξεσουάρ. Οι σχεδιαστές, ανά τα χρόνια, έχουν  εμπνευστεί μερικά από τα ωραιότερα σύνολα τους, εμπιστεύτηκαν τη δυναμική τους και κατέπληξαν τα πλήθη. Tη δεκαετία του ’90, ο John Galliano για τον Christian Dior δημιουργεί σωστά έργα τέχνης. Χάρη στο ταλέντο του και την θεατρικότητα που χαρακτηρίζει τα κομμάτια του εντυπωσιάζει και κλέβει την παράσταση τόσο σε couture όσο και σε ready to wear συλλογές. Ακόμη, η συλλογή του αγαπημένου διδύμου Dolce&Gabbana για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2004 ready to wear βασίστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό στα κρόσια. Λευκές ψηλές μπότες και mini φορέματα μαγνήτισαν τα βλέμματα.

John Galliano for Christian Dior, Haute Couture 1997
John Galliano for Christian Dior, 1998
Dolce & Gabbana Spring 2004 Ready-to-Wear
Dolce & Gabbana Spring 2004 Ready-to-Wear

Τα κρόσια εξακολουθούν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον αλλά και να προσαρμόζονται στις επιταγές της μόδας. Αγαπημένοι οίκοι συνεχίζουν  να ενθουσιάζουν το κοινό τους παίζοντας πλέον με τις υφές και τα χρώματα. Έτσι, ξεφεύγουν από  συνηθισμένες suede επιλογές και δοκιμάζουν διαφορετικά υλικά, όπως για παράδειγμα το δέρμα, καθώς επίσης τα ενισχύουν με επιπλέον στρώματα για να δώσουν περισσότερη κίνηση στις δημιουργίες τους. Κάνουν αναπάντεχους συνδυασμούς, με πλεκτά, σατέν, διαφάνειες ακόμα και δαντέλα. Marchesa, Balmain, Elie Saab, Diane von Furstenberg, Nina Ricci και Ralf and Russo είναι μερικοί από τους οίκους που ξεχώρισαν για τις δημιουργίες τους στην εβδομάδα μόδας για την παρουσίαση των ready to wear συλλογών για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018.

Diane von Furstenberg Spring/Summer 2018 Ready-to-Wear
Elie Saab Spring/Summer 2018 Ready-to-Wear
Marchesa Spring/Summer 2018 Ready-to-Wear
Salvatore Ferragamo Spring/Summer 2018 Ready-to-Wear
Ralph and Russo Haute Couture 2018 Spring
Nina Ricci Spring/Summer 2018 Ready-to-Wear
Saint Laurent Spring/Summer 2018 Ready-to-Wear

Προκειμένου να εντάξετε στην γκαρνταρόμπα σας την τάση, προσπαθήστε να ξεφύγετε από safe μονοπάτια. Πλέον η φαντασία και η δημιουργικότητα των σχεδιαστών μας επιτρέπουν ιδιαίτερους και μοναδικούς συνδυασμούς. Επιλέξτε ένα maxi φόρεμα με έντονες λεπτομέρειες ή μια κομψή pencil φούστα με κρόσια στο τελείωμα. Δοκιμάστε μεταλλικές υφές που είναι εξίσου hot trend και φέτος. Επενδύστε σε μια mini φούστα και σε ένα κοντό μεσάτο σακάκι με κρόσια δημιουργώντας ένα παιχνιδιάρικο σετ και συνδυάστε το με ένα λευκό tshirt. Εάν το στυλ σας είναι πιο λιτό, μια ιδιαίτερη τσάντα ή ένα ζευγάρι φλατ mules με λεπτομέρειες θα σας επιτρέψει να κάνετε πολλούς και διαφορετικούς συνδυασμούς.

Street Style
Street Style

Τολμήστε το διαφορετικό και διασκεδάστε με τα μοναδικά σύνολα που εσείς οι ίδιες μπορείτε να φτιάξετε με τα υπέροχα κομμάτια που θα ανακαλύψετε στην αγορά. Την Άνοιξη που θα ακολουθήσει η ντουλάπα μας θα γεμίσει κρόσια, χρώμα και όρεξη για τα πιο δημιουργικά outfits!

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.