Eyelet-for-Spring-3

Κροσέ: ο νέος πρωταγωνιστής των beachwear!

*Γράφει η Νάταλι Χαρπαντίδη.

Καλοκαίρι. Μοναδικά bikini, tropican παρεό, ψάθινες τσάντες, χρωματιστές Havaianas και μυρωδιά καρύδας, συνθέτουν την εικόνα που έχουμε καθημερινά στο μυαλό μας, κλεισμένοι στους τέσσερις τοίχους, μακριά από γαλάζιες παραλίες και χρυσές αμμουδιές. Λεπτά καφτάνια, αέρινα υφάσματα, κρόσια και διαφάνειες κυριαρχούν στις επιλογές μας. Σε αυτές έρχεται να προστεθεί μια τάση που θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα αυτή τη σεζόν και δεν είναι άλλη από το κροσέ!

Το κροσέ δεν είναι τίποτε άλλο από μια ιδιαίτερη τεχνική πλεξίματος. Είναι αυτή η πλέξη που θυμίζει λίγο τη δαντέλα αλλά και εκείνα τα υπέροχα χειροποίητα πλεκτά μαγιό που κάθε χρόνο μαγνητίζουν τα βλέμματα και ταυτόχρονα δεν είναι καθόλου παλιομοδίτικη. Τσάντες, bikini, crop tops, ακόμα και φορέματα για την παραλία μονοπωλούν το ενδιαφέρον και η τάση ξετρελαίνει τις fashionistas, χάρη στην ανεμελιά, την χαλαρότητα και την ολότελα καλοκαιρινή αίσθηση που αποπνέει. Σε λευκούς αλλά και γήινους τόνους ταιριάζει με οτιδήποτε, δημιουργώντας αρμονικά και πολλά υποσχόμενα outfits, τόσο στην παραλία όσο και  τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας. Είναι τόσο ευκολοφόρετο , που επιτρέπει συνδυασμούς με πολλά και διάφορα υφάσματα, υφές αλλά και αποχρώσεις.

Les Copains | Spring-Summer 2018 ready-to-wear
Alberta Ferretti | Spring-Summer 2018 ready-to-wear

Οι σχεδιαστές μας χάρισαν παραμυθένια κομμάτια, που αποπνέουν ρομαντισμό αλλά και θηλυκότητα στο έπακρο, γεγονός που καθιστά τις κροσέ δημιουργίες must have items για τη σεζόν που διανύουμε. Les Copains, Alberta Ferretti, Jil Sander και Jonathan Simkhai είναι μερικοί από τους ταλαντούχους δημιουργούς που έδωσαν ξανά σάρκα και οστά σε μια από τις πιο δυναμικές τάσεις του καλοκαιριού. Maxi και mini φορέματα, στενές γραμμές που κολακεύουν και αναδεικνύουν τη γυναικεία σιλουέτα, κομψά tops ακόμα και πιο άνετες γραμμές, συνδυασμένες με αέρινες see-through φούστες ή ακόμα και denim, αποδεικνύουν ότι το κροσέ μπορεί να σταθεί επάξια σε οποιαδήποτε περίσταση, πέρα από το να συνοδεύει το αγαπημένο μας ολόσωμο ή bikini. Επιλέξτε μια φαρδιά, ψηλόμεση παντελόνα αγαπημένης σας απόχρωσης με ένα λευκό ή μπεζ κροσέ top , ιδανικό τόσο για την απογευματινή σας βόλτα όσο και για να απολαύσετε το κοκτέιλ σας δίπλα στη θάλασσα το βράδυ. Εναλλακτικά, συνδυάστε το με μια mini jean φούστα, η οποία θα δώσει girly πινελιές και θα φορεθεί από το πρωί έως το απόγευμα. Ένα κροσέ καφτάνι ή kimono, συνδυάζεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Πάνω από swimwear της επιλογής σας, με σορτς ή παντελόνι.

Jonathan Simkhai | Spring-Summer 2018 ready-to-wear
Jil Sander | Spring-Summer 2018 ready-to-wear
Les Copains | Spring-Summer 2018 ready-to-wear
Tadashi Shoji | Resort 2018
Jonathan Simkhai | Spring-Summer 2018 ready-to-wear

Όποια κι αν είναι η επιλογή σας, κρατώντας μια oversized ψάθινη τσάντα, επιλέγοντας κομψά διακριτικά αξεσουάρ ή ακόμα και μια χρωματιστή μπαντάνα στο κεφάλι, που είναι εξίσου hot τάση για φέτος, θα δημιουργήσετε outfits κατάλληλα για όλη την ημέρα!

Tags:
0 shares
Η Νάταλι Χαρπαντίδη ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Λατρεύει τον χώρο της μόδας και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με το "Fashion Styling& Image Making", καθώς και σεμινάρια για "Fashion Design". Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αρθρογραφεί σε fashion blogs και sites (Ozon Magazine, Faysbook.gr κ.ά)