Marc_Jacobs_fall_winter_2017_2018_collection_New_York_Fashion_Week1

Κοτλέ η μεγάλη επιστροφή!

*Γράφει η Δέσποινα Νημά.

Στις αρχές της δεκαετίας του 70 μαζί με τις σημαντικότερες τάσεις της εποχής, θα γνωρίσουμε ένα από τα δημοφιλέστερα υφάσματα του τότε και του σήμερα, το κοτλέ. Κάνοντας την εμφάνιση του στο Παρίσι,  το αγαπημένο μας βελούδινο ύφασμα μας συστήνεται διακοσμημένο με λεπτές και όχι μόνο ρίγες και παγιώνει την θέση του στις καρδιές μας και ανά τακτά χρονικά διαστήματα στις ντουλάπες μας.

Η φετινή σεζόν είναι μια από αυτές, που θα μας κάνουν να το ξαναθυμηθούμε και να το φορέσουμε με τους τρόπους που μας προτείνουν μεγάλοι οίκοι όπως αυτός της  Chanel. Οι αλλαγές που θα συναντήσουμε στο κοτλέ φέτος είναι ελάχιστες, καθώς επιστρέφει με την ίδια δυναμική και ένταση που είχε όταν μας πρώτο συστήθηκε σε μια από τις δυναμικότερες και τολμηρότερες στυλιστικά δεκαετίες. Θα το συναντήσουμε σε όλες τις τάσεις τις σεζόν και πιο συγκεκριμένα σε θηλυκές  ψηλόμεσες καμπάνες, sexy mini φούστες, trendy ολόσωμες φόρμες καθώς και σε δυναμικά ανδρόγυνα κοστούμια.

Μερικά από τα ωραιότερα street looks τα συναντήσαμε στο Παρίσι και την Νέα Υόρκη, όπου εκτός από τους αγαπημένους χειμερινούς χρωματισμούς μπορντό, καφέ, κυπαρρισί οι fashiοnistas μας προτείνουν έντονα έως και καλοκαιρινά χρώματα μη διστάζοντας να επιλέξουν για τις εμφανίσεις τους ροζ παντελόνες ακόμα και παστέλ total looks. Παρ όλα αυτά, το must της σεζόν παραμένει το κοστούμι στο χρώμα του κονιάκ και πάντα κοτλέ.

Όντας ένα καθημερινό ύφασμα, κυρίως λόγο της ζεστασιάς που μας προσφέρει, είναι ό,τι πιο έξυπνο και βολικό θα μπορούσαμε να επιλέξουμε για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Τολμήστε  ένα total 70’s look, όπως μια κοτλέ καμπάνα συνδυασμένη με ζιβάγκο ή ένα mini φόρεμα με χαλαρές μπότες. Προσθέστε στο στυλ σας μικρές κοτλέ πινελιές  με ρούχα του σήμερα, συνδυάζοντας το αγαπημένο σας  jean με ένα κοτλέ πουκάμισο, ή απλά ένα κοτλέ oversized jacket για υπέροχες ρετρό και σικ εμφανίσεις.

Ανάμεσα στις τόσες επιλογές σχεδίων και χρωμάτων αυτού του αγαπημένου και ταυτόχρονα ιδιαίτερου υφάσματος, σίγουρα η καθεμία από εμάς θα βρει τον τρόπο να το προσαρμόσει στο στυλ και την προσωπικότητά της, έτσι ώστε να τονίσει τα δυνατά της σημεία και να δημιουργήσει στην καρδιά του χειμώνα μοναδικές cozy εμφανίσεις, που θα τη βγάλουν από τα τετριμμένα και θα την κάνουν να ξεχωρίσει.

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.