ΕΞΩΦΥΛΛΟ 2

Κορίτσια… Εμπρός μαρς!

*Γράφει η Όλια Λύκου.

Οι μπότες μάχης ή αλλιώς αρβύλες έχουν φορεθεί και συζητηθεί στο κόσμο της μόδας πολύ τα τελευταία χρόνια (η στολή της Σαρλίζ Θερόν στην ταινία Mad Max: Fury Road βοήθησε σίγουρα να εξελιχθεί το trend) και αμφιβάλλουμε αν θα φύγουν και ποτέ. Τι κάνει όμως ένα ζευγάρι μπότες “μάχημες”;

Αγαπήθηκαν από πολλές, φορέθηκαν όμως από λίγες. Οι αρβύλες είναι φαινομενικά δύσκολο να συνδυαστούν με τα γυναικεία ρούχα. Η κοινή γνώμη στηρίζει πως λόγω του αυστηρού σχεδιασμού τους και τα βαριών υφασμάτων κατασκευής τους καθώς επίσης και η νέα εκδοχή τους με την σόλα από καουτσούκ στον πάτο τους τις καθιστούν άκομψες.

Μεταξύ όλων των τύπων παπουτσιών, οι αρβύλες είναι ίσως οι πιο εύχρηστες, καθώς πηγαίνουν με τα πάντα. Συνδυάζονται με πολλά σχέδια, υλικά ή χρώματα και δίνουν σε κάθε σύνολο την απαραίτητη πινελιά δυναμικότητας.

Είτε είστε νέοι στη ‘’μάχη’’, είτε ψάχνετε νέους τρόπους για να τις φορέσετε εδώ είναι μερικές συμβουλές.

Φόρεμα με αρβύλες

 

Ας ξεκινήσουμε με τον πιο μοντέρνο συνδυασμό όλων, δηλαδή αρβύλες με φόρεμα. Αναζητήστε είτε το πιο συμβατικό θηλυκό φόρεμα, που μπορείτε να βρείτε, είτε ένα απλό μικρό μαύρο φόρεμα με φουσκωτή γραμμή. Η αντίθεση του κλασικού θηλυκού φορέματος με το δυναμικό aggressive παπούτσι δημιουργεί το απόλυτο it look.

Tip: κρατήστε το μήκος του φόρεματος μέχρι το γόνατο. Εάν επιλέξετε μίνι φόρεμα απογειώστε το look σας με ένα ζευγάρι κάλτσες μέχρι το γόνατο.

Εξαιρετική επιλογή φορέματος, που ταιριάζει ιδανικά με τις αρβύλες, είναι τα πλεκτά φορέματα πουλόβερ. Επενδύστε σε ένα καλό, nude φόρεμα πουλόβερ, και συνδυάστε το με μαύρες κάλτσες (ή γκέτες) και ένα ζευγάρι μαύρες αρβύλες.

Μίλα μου για Vinyl

 

Εάν πρόκειται να επενδύσετε σε ένα καλό ζευγάρι μαύρων δερμάτινων αρβυλών, προτείνουμε να τις συνδυάσετε είτε με μίνι vinyl φούστα είτε με vinyl skiny παντελόνι και θα έχετε πετύχει το απόλυτο glam-rock σύνολο. Η παρακάτω επιλογή είναι ιδανική και για βραδινές εμφανίσεις που ‘’σκοτώνουν’’.

 

Αρβύλες DO’S & DONT’S

  • Εάν φοράτε ένα total black σύνολο με μαύρες αρβύλες σπάστε τη μονοχρωμία με ένα παστέλ αξεσουάρ είτε πρόκειται για ένα μαντίλι, ένα καπέλο, μια ζώνη ή μια τσάντα . Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα λαμπερό item όπως ένα ζευγάρι εντυπωσιακά σκουλαρίκια.
  • Μην παρακάνετε την εμφάνιση με πάρα πολλά αξεσουάρ, ούτε με πάρα πολλά αντιπαραβαλλόμενα σχέδια και μοτίβα στα ρούχα σας. Οι αρβύλες μπορούν να είναι αρκετά επιβλητικές και βαριές από μόνες τους, οπότε είναι καλύτερο να μετριάσετε τη συνολική εικόνα.
  • Επιλέξτε να φορέσετε ένα ζευγάρι αρβύλες ενώ ταξιδεύετε! Οι αρβύλες είναι ένας φανταστικός τρόπος διατήρησης μιας κομψής αλλά άνετης εμφάνισης ενώ ταξιδεύετε, οπότε φροντίστε να τις πάρετε μαζί σας στο αεροδρόμιο!
  • Μην επιλέγετε να συνδυάσετε ένα total military look με αρβύλες , εκτός αν το κάνετε για μια συγκεκριμένη περίσταση. Παντελόνια και μπουφάν παραλλαγής , σε συνδυασμό με αρβύλες είναι σίγουρα χρήσιμα στους στρατιώτες μας αλλά καταλήγουν να φαίνονται αρκετά κιτς σε καθημερινά σύνολα.
  • Αποφύγετε να συνδυάζετε boyfriend παντελόνια ή τζιν με αρβύλες, καθώς προσθέτουν οπτικά βάρος στο κάτω μέρος του σώματός σας. Επιλέξτε μόνο skiny ή regular jeans.

  • Ποτέ μην φοράτε αρβύλες με κλασικά tailored παντελόνια.

Συμβουλή τελευταίας στιγμής: Σε περίπτωση αμφιβολίας, απλώς συνδυάστε τις αρβύλες σας με ένα λευκό t-shirt!

Tags:
0 shares
Η Όλια Λύκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993 όπου και ζει. Σπούδασε "Κοινωνιολογία" στο Πάντειo Πανεπιστήμιο και "Fashion Styling" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di moda, με πλήρη υποτροφία. Έχει εργαστεί σαν "freelancer fashion stylist" σε περιοδικά, διαφημιστικά, σε καμπάνιες Ελλήνων σχεδιαστών και brands, καθώς και στην τηλεόραση. Τέλος έχει εργαστεί σαν "fashion editor" στο e-shop Bags icon, για τρία χρόνια, ενώ παράλληλα απασχολήθηκε στον εμπορικό τομέα.