d1cfcf76c83b36b30f9d3d124e394d7a

Καφέ: το key color της σεζόν!

*Γράφει η Νάταλι Χαρπαντίδη.

Καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο, αποχαιρετάμε τις έντονες αποχρώσεις του καλοκαιριού και ακολουθούμε μια πιο safe χρωματική παλέτα που ταιριάζει στο mood της εποχής. Μαύρο, γκρι, μπεζ, μουσταρδί και μπορντό είναι οι κλασσικές φθινοπωρινές αποχρώσεις των επιλογών της σεζόν. Όμως, δεν μπορεί να λείπει από αυτές το καφέ, το οποίο μάλιστα αποτελεί το χρώμα-κλειδί των Fall/Winter συλλογών 2018-2019.

Street Style.

Το καφέ και οι αποχρώσεις του εμπιστεύτηκαν πολλοί αγαπημένοι σχεδιαστές και μας έδωσαν μερικές από τις ωραιότερες ενδυματολογικές επιλογές για να μην μένουμε ποτέ πίσω όσον αφορά στις διεθνείς τάσεις. Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το καφέ μέσα στην χρωματική παλέτα της εποχής. Φέτος, όμως, παρατηρήσαμε μια φρενίτιδα τόσο σε ρούχα και παπούτσια, όσο σε τσάντες και αξεσουάρ και όχι άδικα, μιας και η Pantone το συμπεριέλαβε μέσα στα must χρώματα της περιόδου που διανύουμε. Διαχρονικά καρό, ταρταρούγα, animal prints ακόμα και πουά παρουσιάζουν από διαφορετική οπτική την ισχύ του καφέ, καθώς μέσα από την επιστροφή μεγάλων και λατρεμένων trends μπορούμε να εντάξουμε το καφέ και τις αποχρώσεις του ευκολότερα και με πολύ πιο stylish τρόπους στα καθημερινά μας outfits.

Alberta Ferretti || Fall 2018 ready-to-wear
Fendi || Fall 2018 ready-to-wear

Πολλοί ήταν οι οίκοι που αποθέωσαν το key color του φετινού φθινοπώρου με κορυφαίο όλων τον ιταλικό οίκο Fendi, που όχι μόνο μας χάρισε μοναδικές glossy επιλογές σε jackets, τσάντες αλλά και παντελόνες, αλλά χάρη στο καφέ κυρίως double F –στο οποίο έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο- που έγινε το it brand της χρονιάς μιας και επαναφέρει δυναμικά το branding και τα logos στο παιχνίδι! Chanel, Alberta Ferretti, Escada, Chloe, Tibi και Hermes είναι μερικοί ακόμα οίκοι και σχεδιαστές που αποθέωσαν το χρώμα-κλειδί της σεζόν καθώς μας χάρισαν υπέροχες δερμάτινες καπαρντίνες, cozy πουλόβερ, αέρινα μακρυμάνικα φορέματα, εκκεντρικά κοσμήματα και μοναδικές τσάντες προκειμένου να το εντάξουμε στην γκαρνταρόμπα μας.

Escada || Fall 2018 ready-to-wear
Chloe || Fall 2018 ready-to-wear

Ένας έξυπνος και stylish τρόπος να το συμπεριλάβουμε στα καθημερινά μας looks δεν είναι άλλος από το layering! Τον τελευταίο χρόνο είναι μια από τις ισχυρότερες τάσεις, τόσο το χειμώνα και το καλοκαίρι που πέρασαν όσο και την περίοδο που ακολουθεί. Επιλέξτε ένα key item, όπως είναι μια κάμελ καπαρντίνα ή ένα εντυπωσιακό παλτό και «χτίστε» από το εσωτερικό το υπόλοιπο σύνολο δημιουργώντας εικόνες που αποτελούνται από «στρώσεις». Ένα σακάκι σε κοντινή απόχρωση, όπως το μπεζ για μεγαλύτερη ασφάλεια, ένα λευκό πουκάμισο με ιδιαίτερο γιακά και μια φαρδιά παντελόνα, θα αποτελέσουν το ιδανικό φθινοπωρινό αλλά και χειμερινό outfit. Οι over the knee boots δε θα μας λείψουν ούτε φέτος. Βουτηγμένες στις αποχρώσεις της σοκολάτας, του πούρου αλλά και του κάστανου, υπόσχονται εμφανίσεις που θα μαγνητίσουν τα βλέμματα! Ακόμα, επιλέξτε ένα μονόχρωμο κοστούμι στη αγαπημένη σας απόχρωση του καφέ και δημιουργήστε stylish total outfits, επενδύοντας σε άλλη μια τάση της σεζόν που δεν μας αφήνει ποτέ παραπονεμένες! Mini, suede φούστες, cowboy boots αλλά και ολόσωμες φόρμες συμπληρώνουν τις επιλογές μας για ατελείωτο styling.

Fendi || Fall 2018 ready-to-wear
Hermes || Fall 2018 ready-to-wear
Escada || Fall 2018 ready-to-wear

Πολλοί θεωρούν ότι το καφέ είναι ένα δύσκολο χρώμα. Πλέον κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς έχει αποδειχθεί το ακριβώς αντίθετο από τις διεθνείς πασαρέλες! Μην φοβηθείτε, λοιπόν, να το εντάξετε στην γκαρνταρόμπα σας, ειδικά τη φετινή φθινοπωρινή σεζόν δοκιμάζοντας πολλούς και διαφορετικούς συνδυασμούς. Το λευκό και το μπεζ πάντοτε θα αποτελούν ασφαλείς επιλογές. Όμως, οι σχεδιαστές μας απέδειξαν ότι μπορούμε να το συνδυάσουμε με χρώματα όπως το πράσινο, το κίτρινο, το πορτοκαλί ακόμα και το χρυσό, δημιουργώντας εκρηκτικά looks! Τολμήστε τη διαφορά, επιλέγοντας εκείνη την απόχρωση του καφέ που σας ταιριάζει και παίξτε με τις υφές και τα χρώματα ώστε να πετύχετε τα πιο επίκαιρα και ενημερωμένα outfits της σεζόν!

 

Tags:
0 shares
Η Νάταλι Χαρπαντίδη ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Λατρεύει τον χώρο της μόδας και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με το "Fashion Styling& Image Making", καθώς και σεμινάρια για "Fashion Design". Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αρθρογραφεί σε fashion blogs και sites (Ozon Magazine, Faysbook.gr κ.ά)