street-style-paris-fashion-week-womenswear-spring-summer-201-1

Η τεχνική του Layering.

*Γράφει η Ελένη Κόκλα-Βενέτικου.

H «τέχνη» να φοράς το ένα ρούχο πάνω από το άλλο, κάνοντας απρόσμενους, διαφορετικούς, εκκεντρικούς συνδυασμούς, έχει όνομα και λέγεται «layering». Είναι η πιο διαχρονική και διαχρονικά στυλάτη επιλογή που μπορείς να προσαρμόσεις στο στυλ σου, αρκεί να έχεις φαντασία και να σου αρέσει να ντύνεσαι σαν το κρεμμύδι. Ναι ναι, αυτή η τεχνική ντυσίματος μπορεί να αποτελέσει και το γνωστό σε όλες και όλους ντύσιμο του κρεμμυδιού, όταν βάζεις πολλά ρούχα μαζί το ένα πάνω στο άλλο. Το layering, δηλαδή, βοηθάει και στο γεγονός ότι εκτός από στυλάτη παραμένεις και ζεστή.

Αρχικά, ο πιο γνωστός και κλασικός τρόπος, που όλες λίγο πολύ έχουμε ακολουθήσει στο ντύσιμό μας, είναι ο συνδυασμός πλεκτή μπλούζα-πουκάμισο. Φοράς ένα λευκό πουκάμισο και από πάνω μία oversized πλεκτή μπλούζα. Αμέσως έχεις πετύχει την τεχνική του layering, αλλά στην πιο απλή του μορφή. Μπορείς, επίσης, να συνδυάσεις ένα crop πλεκτό μπλουζάκι με κάποια μακριά πουκαμίσα για να κάνεις πιο έντονη τη διαβάθμιση του layering.

Layering, όμως, κάνεις όταν συνδυάζεις και τα lingerie tops σου με turtlenecks και άλλες μακρυμάνικες μπλούζες. Ή τα lingerie φορέματα σου με μπλούζες.

Σε αυτή την τεχνική ντυσίματος μεγάλο ρόλο παίζουν και τα πανωφόρια που όσο πιο πολλά τόσο πιο μέσα στο θέμα. Συγκεκριμένα, μπορείς να συνδυάσεις ένα μακρυμάνικο top η πουκάμισο με κάποιο τζιν jacket και από πάνω τους να ρίξεις κάποιο oversized camel ή γκρι παλτό. Ακόμη, αντί για το τζιν jacket μπορείς να φορέσεις κάποιο leather jacket και από πάνω επίσης να ρίξεις κάποιο oversized παλτό. Εάν πάλι δεν είσαι fan των παλτό ή απλώς θέλεις να δώσεις μία νότα chic και androgyne στο outfit σου μπορείς πάνω από το τζιν jacket να βάλεις κάποιο blazer σε καρό μοτίβα, που είναι τόσο πολύ μέσα στη μόδα αυτή την περίοδο. Παραμένοντας στο androgyne στυλ ένας must συνδυασμός αποτελεί το κοστούμι σε συνδυασμό με κάποιο παλτό που θα ρίξεις πάνω στους ώμους σου και θα απογειώσεις το στυλ σου με ankle boots, ανέμελα μαλλιά και κόκκινο κραγιόν. Γενικότερα, πειραματίσου και συνδύασε όποια και όσα πανωφόρια θέλεις για να δημιουργήσεις τα επιθυμητά επίπεδα στο ντύσιμό σου. Στο layering όλα επιτρέπονται, αρκεί να συνδυάζονται χρωματικά τα κομμάτια και να είναι εμφανή όλα τα επίπεδα.

Μην ξεχνάς, όμως, και τα αξεσουάρ!

Για ένα πιο πετυχημένο layering μπορείς να συνδυάσεις oversized κασκόλ και φουλάρια που θα αφήνεις να τυλίγονται κομψά γύρω από το λαιμό σου. Μάλιστα, μην υποτιμάς τα κοσμήματα. Μπορείς να αφήσεις το πουκάμισό σου ελαφρώς ανοιχτό στο ντεκολτέ και να φορέσεις πολλά, διαφορετικά και διακριτικά κολιέ πετυχαίνοντας, για ακόμη μία φορά, την αγαπημένη αυτή τεχνική.

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.