editorial_1333-Edit

Η Κύπρια σχεδιάστρια Λουκία Κυριάκου σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο www.paramano.gr .

Η Λουκία Κυριάκου είναι μια σχεδιάστρια, που από όταν ξεκίνησε το site, ήθελα πολύ να μιλήσω μαζί της και να σας την παρουσιάσω. Η Κύπρια σχεδιάστρια έγινε γνωστή στην Ελλάδα με τις συμμετοχές στην “Athens Xclusive Designer Week” και όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ήθελα λοιπόν να φιλοξενήσουμε την Λουκία, όχι μόνο επειδή είναι μια καταπληκτική σχεδιάστρια, αλλά, κυρίως, γιατί είναι από τους ανθρώπους, που σου βγάζουν μια ευγένεια, μια γλύκα, ενώ όταν τη δεις από μακριά, χωρίς να έχεις μιλήσει μαζί της, βλέπεις μια εντυπωσιακή γυναίκα, που σε καθηλώνει. Θα μπορούσα να σας γράψω πολλά ακόμα για την Λουκία, αλλά δε θέλω να σας κουράσω, για αυτό ας περάσουμε στην όμορφη κουβέντα που είχαμε…

Πες μας λίγα λόγια για την Λουκία, για να σε γνωρίσουμε παραπάνω.

Γεννήθηκα στη Ν. Αφρική από Κύπριους γονείς. Ήρθα Κύπρο στα 10 μου χρόνια με τα αδέρφια μου.  Στα 18 μου έφυγα για σπουδές Θεσσαλονίκη όπου μετά αποφοίτησα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με πτυχίο Φυσικής.

Πότε και πως ξεκινάει η ενασχόληση σου με τη μόδα;

Εξάσκησα αυτό το επάγγελμα για πολύ λίγο αφού έκανα και ένα μεταπτυχιακό στο Λονδίνο, αλλά μετά από μια άσχημη προσωπική στιγμή στη ζωή μου αποφάσισα να πάω να κάνω σπουδές πάνω σε αυτό που πάντα λάτρευα και να το κάνω επάγγελμα.

Νότια Αφρική, Θεσσαλονίκη, Λονδίνο, Πάφος, Αθήνα… Έχεις ζήσει και γνωρίζεις αυτές τις πόλεις. Αν σου έλεγα να διαλέξεις μια ως την πιο στυλάτη, ποια θα ήταν αυτή;

Χωρίς δεύτερη σκέψη το Λονδίνο. Κάθε γωνιά του, για μένα ήταν τεράστια έμπνευση, μπορώ να πω ότι η παραμονή μου εκεί μου ξύπνησε πράγματα που δεν ήξερα ότι είχα μέσα μου.

Περιέγραψε μου τη γυναίκα που φοράει L.K.C. By Loukia Kyriakou.

Η γυναίκα αυτή καταρχήν θέλει να νιώθει ξεχωριστή. Είναι «λουσού», της αρέσουν τα όμορφα πράγματα.  Είναι μια γυναίκα δυναμική με αυτοπεποίθηση τις περισσότερες φορές.  Θα σου πω και το εξής παράξενο: Η γυναίκα LKC έχει ξεκινήσει από ένα κοριτσάκι 18 συνεσταλμένο, ντροπαλό και με το ρούχο σιγά-σιγά λόγω της θετικής ανταπόκρισης μεταμορφώνεται στην δυναμική γυναίκα που όλες πρέπει να είμαστε.

Ποια είναι η φιλοσοφία του brand σου;

Πιστεύω ότι το ρούχο μου πρέπει να αναδεικνύει την θηλυκότητα της κάθε γυναίκας. Η αξιοπρεπή και το ήθος μιας γυναίκας δεν φαίνεται μέσα από τα κλειστά μέχρι πάνω πουκάμισα και τις μπούργκες, αλλά μέσα από τη στάση ζωής της .  το ρούχο απλά στολίζει ακόμα περισσότερο μια όμορφη γυναίκα. Και κάνει μια γυναίκα με ανασφάλειες να νιώθει καλύτερα με τον εαυτό της . Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι το sexy δεν σημαίνει και πρόστυχο, και να μάθουμε να τα διαχωρίσουμε.  Πιστεύω το brand μας αντιπροσωπεύει την chic γυναίκα που ταυτόχρονα θέλει να είναι sexy  και να αρέσει και στον σύντροφο της.

Αγαπάς πολύ τις νύφες και τα νυφικά φορέματα. Ποια συμβουλή θα έδινες στους νέους σχεδιαστές που θέλουν να ασχοληθούν με τα νυφικά;

Το νυφικό είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα γιατί ακριβώς είναι μια πολύ σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας.  Θα πρέπει ο σχεδιαστής να αγαπάει πολύ την γυναίκα και να την ακούει και πολύ.  Όπως επίσης να λάβουμε υπόψη το σώμα της κάθε γυναίκας έτσι ώστε το νυφικό της να την κολακεύει αλλά και να είναι ο εαυτός της για να είναι άνετη και σίγουρη για όλη τη διάρκεια της συγκεκριμένης μέρας.  Ο σχεδιαστής γενικά είναι ωραίο να κάνει όσο πιο ευχάριστη την εμπειρία της νύφης.  Το νυφικό είναι όμως από τα πιο δύσκολα φορέματα για να φτιάχνουν και χρειάζεται άριστη δεξιοτεχνία,, οπότε θα ήταν καλό να μην επιχειρούν να φτιάχνουν νυφικά αυτοί που δεν το κατέχουν και δεν γνωρίζουν το θέμα.  Δεν είναι όλα για όλους.  Ο κάθε καλλιτέχνης έχει ένα δικό του κομμάτι που μπορεί να εξειδικευτεί σε αυτό.

Πριν λίγο καιρό σε μια συνέντευξη με τον Κύπριο φωτογράφο Χάρη Ευαγόρου, με τον οποίο έχεις συνεργαστεί κιόλας, είχαμε μια κουβέντα σχετικά με τις διαφορές σε σχέση με το χώρο της μόδας στην Κύπρο και τον αντίστοιχο της Ελλάδας. Εσύ ποιες διαφορές εντοπίζεις ;

Σαφώς και υπάρχουν διαφορές . καταρχήν μόνο και μόνο από θέμα υλικών για τον σχεδιαστή εδώ στην Κύπρο δεν υπάρχουν αρκετές πρώτες ύλες.  Δεν υπάρχουν αρκετές διοργανώσεις Ευρωπαϊκών προδιαγραφών που να στηρίζουν τον σχεδιαστή.  Η κρίση δυστυχώς έχει αναγκάσει τον Έλληνα και Κύπριο σχεδιαστή, κάποιες φορές να σχεδιάζει κομμάτια τα οποία δεν είναι πιο σχεδιαστικά γιατί πρέπει να είναι πιο οικονομικά και εύκολα. Επομένως χάνεται κάπου και η πολύ καλή ποιότητα.  Φυσικά δεν αναφέρομαι σε όλους, υπάρχουν σχεδιαστές όπως η Σήλια Κριθαριώτη και ο Βρεττός Βρεττάκος που διαπρέπουν στο εξωτερικό με τις δημιουργίες τους και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από ξένους σχεδιαστές.

Κλείνοντας θα ήθελα να δώσεις μια συμβουλή σε όλους τους νέους σχεδιαστές μόδας.

Στους νέους σχεδιαστές δίνω μια μόνο συμβουλή:  Να αγαπάνε πολύ τη δουλειά αυτή και να μην βιάζονται, όλα πρέπει να γίνουν σιγά-σιγά.  Η Ρώμη δεν κτίστηκε σε μια μέρα.

Ώρα για παιχνίδι…

Τρία αγαπημένα σου υφάσματα:

Μπροκάρ, διαφάνεια, δαντέλα.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου χρώματα;
Καμελό, σκούρο μπλε, λευκό.

Τι είναι η μόδα για εσένα;
Μόδα για μένα είναι ότι προτείνουν οι σχεδιαστές κάθε σεζόν,
στυλ είναι ότι προσαρμόζει κάθε γυναίκα στην προσωπικότητα της.

https://www.facebook.com/LKCLoukiaKyriakou/
https://loukiakyriakou.com/
https://www.instagram.com/lkclousiofficial/?hl=el

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.