29216976_2100202516880082_13186695191271096_n

Η Κατερίνα Χατζηχρήστου μας συστήνει τα “Tikto Athens”!

Επιμέλεια συνέντευξης Νάταλι Χαρπαντίδη.

Tikto όπως τίκτω, που σημαίνει γεννώ. Η Κατερίνα Χατζηχρήστου “γεννά” τις ωραιότερες, αέρινες και καλοκαιρινές γραμμές που κολακεύουν κάθε γυναίκα και ανταποκρίνονται πλήρως στο ύφος και την ανεμελιά της εποχής.

Εντυπωσιακά καφτάνια, μοναδικά kimono, girly jumpsuits και χρωματιστά maxi φορέματα συνθέτουν το επιτυχημένο σκηνικό ενός φρέσκου, καθαρά ελληνικού brand που έχει ήδη αγαπηθεί, τόσο από το ευρύ κοινό όσο και από γνωστές fashion bloggers και influencers. Προσπαθώντας να συνδυάσει το παραδοσιακό με το σύγχρονο στοιχείο, στόχος της σχεδιάστριας είναι να αναδείξει τη γυναικεία σιλουέτα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πρόσφατα, κυκλοφόρησε η τρίτη κατά σειρά συλλογή του brand για τη σεζόν Spring/Summer 2018 και ονομάζεται “Sunkissed”. Σε αυτήν θα βρείτε τα ιδανικά κομμάτια προκειμένου να ετοιμάσετε τη βαλίτσα των διακοπών!

Ας πάμε, όμως, να γνωρίσουμε καλύτερα τα Tikto Athens, μέσα από μια κατατοπιστική συνέντευξη που μας παραχώρησε η δημιουργός.”

Πως ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με το ένδυμα;

Κ.Χ. Μεγάλωσα μέσα σε βιοτεχνία! Διατηρούσε η μητέρα μου επιχείρηση που δραστηριοποιείτο στο χώρο του ανδρικού πλεκτού.
Το μικρόβιο λοιπόν, υπήρχε πάντα!
Παρ’ όλα αυτά, επαγγελματικά ασχολήθηκα κυρίως με το χώρο των πωλήσεων και του Marketing σε εταιρίες. Στα 37 μου, συνειδητοποίησα πως ήθελα να αλλάξω κατεύθυνση. Έκανα ιδιαίτερα μαθήματα πατρόν/ραπτική και ξεκίνησα να σπουδάζω Σχέδιο Μόδας στον ΑΚΤΟ για να πάρω το BA μου. Αυτό ήθελα τελικά πάντα να κάνω και παρά τον πολύ λίγο διαθέσιμο χρόνο (έως καθόλου!) που είχα, μιας και είμαι μητέρα και δύο φανταστικών αγοριών, τελικά έχω να πω πως ότι βάλει ο νους και το θέλουμε πολύ, μπορούμε να το κάνουμε πραγματικότητα. Ποτέ δεν είναι αργά!

Μίλησέ μας για την δημιουργό πίσω από τα Tikto.

Κ.Χ. Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα εδώ. Πάντα μου άρεσε η μόδα και την παρακολουθούσα. Θυμάμαι να κρατάω το χαρτζιλίκι μου για να αγοράσω μία μπλούζα που είχα δει ή ένα ζευγάρι επώνυμα παπούτσια. Η διαδικασία του να κάνεις πραγματικότητα μία ιδέα είναι μαγική. Κάθε φορά που βλέπω ένα σχέδιό μου να παίρνει μορφή, απλά καταλαβαίνω πόσο πολύ μου αρέσει αυτό που κάνω. Έχω πάντα μαζί μου το sketchbook μου και παρατηρώ ότι συμβαίνει γύρω μου, γιατί η έμπνευση βρίσκεται παντού.

Περίγραψέ μας τη γυναίκα που φοράει τις δημιουργίες σου.

Κ.Χ. Τα ρούχα μου απευθύνονται σε γυναίκες που θέλουν να αισθάνονται άνετα, που επενδύουν σε άριστα υλικά και στις διακοπές θέλουν να βάζουν λίγα, ευκολοσυνδύαστα ρούχα στις βαλίτσες τους, που να μπορούν να φορεθούν from day to night. Γυναίκες με αυτοπεποίθηση, που κυνηγούν το διαφορετικό και θέλουν να ξεχωρίζουν!

Ποια είναι τα κύρια υλικά που εμπιστεύεσαι και χρησιμοποιείς;

Κ.Χ. Αγαπώ τις φυσικές ίνες και τις έντονες αντιθέσεις που μπορείς να πετύχεις με συνδυασμό υφών και υλικών. Θέλω κάτι ήσυχο, μαζί με κάτι φασαριόζικο που θα κάνει τη διαφορά!

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος σου όσον αφορά στην καριέρα σου ως σχεδιάστρια;

Κ.Χ. Αρχικό μου μέλημα είναι να κάνω αυτό που μου αρέσει και με εκφράζει. Να έχουν τα σχέδιά μου μία ταυτότητα και αναγνωρισιμότητα . Εκεί εστιάζω και προσπαθώ συνέχεια να εξελίσσομαι.Στόχος μου είναι να αυξηθεί η εξαγωγική δραστηριότητα και η εταιρία μου να μεγαλώσει με σταθερά βήματα.

Στη μέχρι τώρα πορεία σου, πως θα περιέγραφες τον χώρο της μόδας;

Κ.Χ. Ο χώρος της μόδας είναι μαγικός αλλά και πολύ ανταγωνιστικός.
Πιστεύω πως οι Έλληνες σχεδιαστές έχουν πολλά να προσφέρουν και μακάρι να βοηθούσαν λίγο παραπάνω οι συνθήκες ώστε η ανάπτυξη να ερχόταν πιο γρήγορα. Παρ’ όλα αυτά , όποιος έχει μία καλή ιδέα, βρει καλούς συνεργάτες και σκέφτεται θετικά, ακόμα και με μικρό κεφάλαιο μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα!

Έχεις κάποιο πρότυπο; Κι αν ναι, ποιο είναι αυτό και για ποιους λόγους θαυμάζεις τον συγκεκριμένο δημιουργό;

Κ.Χ. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιο δημιουργό, αυτός είναι ο Alexander McQueen. Ήταν απλά ιδιοφυΐα. Κατάφερε να κάνει τις αντιθέσεις να μοιάζουν ότι πιο φυσιολογικό, το αντισυμβατικό να φαντάζει σωστό και η δύναμη να αγαπά κάθε τι εύθραυστο. Συνδύασε τις παραδόσεις με την καινοτομία και έπαιξε τέλεια με τα media. Η θεατρικότητα και θεματολογία τόσο των collection του όσο και των fashion shows του, καθώς και η δραματική τους αίσθηση, ήταν απλά τέχνη μοναδική.

Τι σημαίνει μόδα για σένα;

Κ.Χ. Μόδα είναι το πως εκφράζεσαι, η αυτοπεποίθηση που βγάζεις, η εξέλιξή μας στο χρόνο, ένας τρόπος να αναδεικνύουμε ακόμα περισσότερο την εσωτερική μας ομορφιά. Η μόδα είναι τέχνη και η τέχνη επηρεάζει τα πάντα!

Και τέλος, ποιες συμβουλές θα έδινες σε όλους όσους επιθυμούν ν’ ασχοληθούν με τον χώρο της μόδας και το ένδυμα;

Κ.Χ. Δεν θα ήθελα να δώσω συμβουλές, απλά να πω πως αν κάποιος πιστεύει πολύ σε μία ιδέα και θέλει να την υλοποιήσει, το μόνο που έχει να κάνει είναι να φτιάξει ένα business plan και να ξεκινήσει. Αυτό που παρατήρησα είναι πως, αν κάτι πρέπει να γίνει, ξαφνικά με ένα μαγικό τρόπο γίνεται. Θετική σκέψη και μεθοδικότητα χρειάζεται και να είμαστε doers!

 

Τις δημιουργίες Tikto Athens μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα τους καθώς και σε Facebook και Instagram μπαίνοντας στα παρακάτω links:

https://tiktoathens.com/

-Facebook page: https://www.facebook.com/tiktoathens/

-Instagram account: https://www.instagram.com/tiktoathens/

*Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο άρθρο είναι από τη νέα συλλογή Spring/Summer 2018 “Sunkissed”.

Tags:
0 shares
Η Νάταλι Χαρπαντίδη ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Λατρεύει τον χώρο της μόδας και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με το "Fashion Styling& Image Making", καθώς και σεμινάρια για "Fashion Design". Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αρθρογραφεί σε fashion blogs και sites (Ozon Magazine, Faysbook.gr κ.ά)