19225487_823021461207423_7016553998235883059_n

Η Κατερίνα Σφινάρη μιλά στο www.paramano.gr για το “LimeLight by Katerina Sfinari”.

“Η Κατερίνα Σφινάρη είναι σχεδιάστρια και ιδιοκτήτρια του brand κοσμημάτων “LimeLight by Katerina Sfinari”
Η σχεδιάστρια ζει και εργάζεται στις Σέρρες και το brand της έχει τη βάση του εκεί. Αυτό δεν την εμπόδισε να κυνηγήσει τα όνειρα της, αντιθέτως εκτός από την ανταπόκριση των πελατών της, έχει καταφέρει να κοσμεί με τα κοσμήματα της όλη την Ελληνική showbiz. Από την πρώτη στιγμή που αντίκρισα τις δημιουργίες της εντυπωσιάστηκα με την κομψότητα αυτών και την ποιότητα των υλικών της. Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα στη συνέντευξη της Πέμπτης φιλοξενούμε την ευγενική, δημιουργική και πολυπράγμων Κατερίνα Σφινάρη.”
-Νίκος Αλιάζης

https://www.instagram.com/limelightbykaterinasfinari/?hl=el
https://www.facebook.com/limelightbykaterinasfinari

Πώς ξεκίνησες την ενασχόληση σου με τα κοσμήματα και γενικότερα με τη μόδα;

Όλα ξεκίνησαν γιατί πάντα ήμουν κοντά σε ο, τι έχει σχέση με την τέχνη, την αγαπούσα και την αγαπώ και ήταν ο τρόπος που είχα για να εκφράζομαι. Οι αρχικές μου σπουδές ήταν στο τμήμα προσχολικής αγωγής και ακόμη και εκεί έβρισκα αφορμή τις χειροτεχνίες για να σχεδιάζω και να κατασκευάζω. Όταν ολοκλήρωσα τις σπουδές μου, άρχισαν τα σεμινάρια σε σχέση με το κόσμημα. Τότε ανακάλυψα το όνειρο που πάντα έψαχνα να πραγματοποιήσω, ανακάλυψα πως εγώ η ίδια είμαι γεννημένη για αυτό κι από τότε δε σταμάτησα ποτέ να ασχολούμαι με το κόσμημα. Όσον αφορά τη μόδα, νομίζω πως η σχέση μου με αυτή ξεκίνησε κάπου στην παιδική μου ηλικία κάπου ανάμεσα στις ντουλάπες της μαμάς μου και της θείας μου. Πόσα ρούχα, πόσοι συνδυασμοί κι εγώ να ονειρεύομαι να γίνω σαν τα κορίτσια της φωτογραφίας που φοράνε τα λευκά φορέματα με τη δερμάτινη ζώνη στη μέση και τις ψάθινες τσάντες στον ώμο.
 


Περίγραψε μου τι σημαίνουν για εσένα τα κοσμήματα που δημιουργείς και ποια είναι η φιλοσοφία της επιχείρησης σου;

Τα κοσμήματα μου είναι ο τρόπος που έχω για να εκφράσω τις σκέψεις μου, τη φαντασία μου, αυτό το ξεχωριστό κομμάτι που θα κάνει τη διαφορά. Είναι αυτό που νιώθω ότι λείπει από ένα σύνολο και μετά το σχεδιάζω και σταματάει να λείπει. Η φιλοσοφία της δουλειάς μου είναι αυτή ακριβώς. Να προσφέρει στις γυναίκες ένα κόσμημα που θα τις κάνει μοναδικές, ξεχωριστές, διαφορετικές.

 

Πόσο δύσκολο είναι για ένα νέο παιδί να ξεκινήσει το δικό του brand;
 
Είναι αρκετά δύσκολο και θέλει κόπο, υπομονή, επιμονή και κυρίως αυτή τη λαχτάρα, την επιθυμία να το καταφέρεις. Όλα αυτά είναι λογικά αν αναλογιστείς πως ξεκινάς από το μηδέν και συναγωνίζεσαι στην ίδια αγορά με brands που έχουν από πίσω εξαρχής ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο και επομένως μια δυνατή καμπάνια διαφημίσεων. Το ότι είναι δύσκολο όμως δε σημαίνει ότι είναι και ανέφικτο, απλώς χρειάζεται προσπάθεια.
 
Ασχολείσαι πολύ με τα social media. Αλήθεια τι ρόλο έχουν διαδραματίσει στην ανάδειξη της δουλείας σου; Σε έχουν βοηθήσει;
 

Σήμερα πλέον τα social media είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας και ναι με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Μια ωραία φωτογραφία, ένα post στο Instagram σε πολλές περιπτώσεις αρκούν για να δει πάρα πολύς κόσμος τη δουλειά σου και κατ’ επέκταση να σε αναζητήσει. Ακόμη και αυτό όμως θέλω να γίνεται με βάση κάποια αισθητική, η οποία απαιτεί δουλειά και σωστό σχεδιασμό.

Μαντώ Γαστεράτου.
 
Τι όνειρα έχεις για το brand σου;
 
Το όνειρο μου είναι όταν κάποιος θα βλέπει ή θα ακούει το brand μου να έχει στο μυαλό του κάτι συγκεκριμένο. Να αφήσω το στίγμα μου με λίγα λόγια στον τομέα των κοσμημάτων.
 
Λόγω του συμβουλευτικού χαρακτήρα του site δε μπορώ να μη σου ζητήσω να δώσεις μια συμβουλή σε όλα τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τη μόδα.
 
Αυτό που θα ήθελα να τους πω όχι τόσο σαν συμβουλή όσο περισσότερο σαν συμπέρασμα από τη δική μου πορεία και προσπάθεια στον χώρο αυτό, είναι να μη σταματήσουν να προσπαθούν όσα εμπόδια κι αν συναντήσουν, γιατί σίγουρα θα συναντήσουν, αλλά μετά από όλα αυτά κάθε επιτυχία τους, όσο μικρή ή μεγάλη κι αν είναι θα τους γεμίζει χαρά.
Ελιάννα Χρυσικοπούλου
 Βάσω Λασκαράκη
Νατάσσα Μποφίλιου
Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.