main-cape-920x690

Η εποχή της κάπας είναι εδώ!

*Γράφει η Νάταλι Χαρπαντίδη.

Η σεζόν που διανύουμε είναι η αγαπημένη πολλών fashionistas χάρη στην ποικιλία ρούχων και στιλιστικών επιλογών που μας κάνουν να δημιουργούμε μοναδικά outfits. Πέρα από τις αγαπημένες -και πάντοτε οικολογικές- γούνες, τα δερμάτινα jackets, τα τσόχινα πανωφόρια αλλά και τα πληθωρικά μπουφάν, ένα από τα λατρεμένα κομμάτια της χειμερινής γκαρνταρόμπας μας είναι η κάπα!

Θυμίζοντας ταινίες εποχής, όπου οι πρωταγωνίστριες φορούσαν εντυπωσιακές κάπες που μας έκαναν να τις ζηλεύουμε, το συγκεκριμένο κομμάτι χαρίζει πέρα από ζεστασιά, κομψότητα αλλά και αριστοκρατικό ύφος στα outfits που επιλέγουμε. Μονόχρωμες, σε γήινες αποχρώσεις, σε μαύρο ή και σε λευκό, με εντυπωσιακά μοτίβα, γεωμετρικά σχέδια, ρίγες ή και σε boho style, οι κάπες μετατρέπουν ακόμα και το πιο απλό look σε στιλιστική πρόταση. Alexander McQueen, Alberta Ferretti και Etro είναι μερικοί από τους αγαπημένους οίκους που με τα κομψά τους σχέδια ενίσχυσαν τη δυναμική της κάπας και παρουσίασαν εξαιρετικές επιλογές, ικανές να δώσουν ενδιαφέρον ακόμα και στο πιο βαρετό outfit. Φυσικά, αξέχαστες μένουν οι κάπες της haute couture συλλογής του γαλλικού οίκου Givenchy για τo Φθινόπωρο του 2018 που μοιάζουν να είναι βγαλμένες από πίνακες ζωγραφικής!

Givenchy || Fall 2018 Haute Couture
Alexander McQueen || Fall-Winter 2018-2019 ready-to-wear
Alberta Ferretti || Fall-Winter 2018-2019 ready-to-wear

Μιας και το layering είναι μια από τις κυριότερες τάσεις της εποχής, η κάπα μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε looks που βασίζονται σε αυτό. Η δυνατότητα στην ουσία να φτιάχνουμε outfits που βασίζονται σε διαφορετικές και πολλές “στρώσεις”, μας επιτρέπει να είμαστε κομψές και κατά τη διάρκεια του κρύου χειμώνα. Το πανωφόρι, λοιπόν, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην τελειωτική εικόνα. Επιλέγοντας μια ιδιαίτερη κάπα ολοκληρώνουμε την εμφάνισή μας με τον πιο stylish τρόπο, δημιουργώντας σύγχρονες εικόνες που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα.

Επενδύστε σε μια καρό κάπα, είτε σε γήινες αποχρώσεις είτε σε πιο έντονες όπως είναι το κίτρινο και το κόκκινο. Το καρό έχει επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο και βρίσκεται ανάμεσα στα trends που θα μας απασχολήσουν τη σεζόν που διανύουμε. Επίσης, μια ριγέ κάπα, με έντονες ρίγες ή και με πιο λεπτές, είναι μια κλασική επιλογή που πάντοτε θα είναι επίκαιρη και θα βρίσκεται στο επίκεντρο των τάσεων. Ακόμη, επενδύστε σε δίχρωμες κάπες, προκειμένου να δώσετε περισσότερο χρώμα στο look σας αλλά και να ξεφύγετε από τα μουντά χρώματα που επιβάλλει η εποχή. Παίξτε με τις υφές και τα ποικίλα υλικά. Για παράδειγμα, το βελούδο, το δέρμα, η faux γούνα καθώς και οι παγιέτες είναι αναπάντεχες επιλογές που θα σας κάνουν να κλέψετε τις εντυπώσεις και να δημιουργήσετε μοναδικά outfits.

Valentino || Fall 2018 Haute Couture

Επιλέξτε εκείνη την κάπα που κολακεύει τον σωματότυπό σας, αναδεικνύοντας τη σιλουέτα σας, προσδίδοντας κομψότητα και άνεση στην καθημερινότητά σας. Μια maxi κάπα αποτελεί πολύ ενδιαφέρουσα και stylish επιλογή καθώς ξεφεύγει από τα καθιερωμένα και συνδυάζεται επιτυχημένα τόσο με pencil δερμάτινες φούστες όσο και με φαρδιές παντελόνες. Ωστόσο, η κλασική, κοντή κάπα θα είναι πάντοτε μια σταθερή επιλογή που κάθε άλλο παρά μας απογοητεύει. Επενδύστε σε εκείνη την κάπα που θα αποτελεί κομμάτι-κλειδί για τις εμφανίσεις σας και θα ανταποκρίνεται πλήρως στις προσωπικές σας ανάγκες και θα προσαρμόζεται στο ξεχωριστό σας style!

Tags:
0 shares
Η Νάταλι Χαρπαντίδη ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Λατρεύει τον χώρο της μόδας και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με το "Fashion Styling& Image Making", καθώς και σεμινάρια για "Fashion Design". Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αρθρογραφεί σε fashion blogs και sites (Ozon Magazine, Faysbook.gr κ.ά)