yoga

Διώξε το άγχος με Yoga!

*Γράφει η “Certified Yoga teacher”  Σοφία Στεφανή.

Είχες μια πολύ κουραστική μέρα στο γραφείο; Έχεις αγχωθεί για να προλάβεις τη προθεσμία που έχεις για αυτό το σημαντικό project στη δουλειά; Ή απλά έχεις στρες λόγω της απαιτητικής καθημερινότητας; Δοκίμασε αυτές τις πολύ απλές asanas (θέσεις) από τη Yoga  και πίστεψε με, θα νιώσεις πολύ καλύτερα!

1) Balasana ( Child’s pose )

Αν αισθάνεσαι την ανάγκη να εξαφανιστείς, η balasana είναι ακριβώς ότι χρειάζεσαι για να χαλαρώσεις και να ανακάμψεις. Προσπάθησε να μείνεις σε αυτή τη θέση για λίγα λεπτά, φέρνοντας τη προσοχή σου στον εσωτερικό σου κόσμο, άκουσε την αναπνοή σου και χαλάρωσε.

Πως να το κάνεις: Κάθισε στα γόνατα και στη συνέχεια άρχισε απαλά να βυθίζεις τους γλουτούς προς τα πίσω προς τις φτέρνες και να στηρίζεις τον κορμό σου προς τα εμπρός πάνω από τους μηρούς. Το μέτωπο το χαλαρώνεις στο πάτωμα.

2) Supta Baddha Konasana ( Reclined Goddess Pose )

Αυτή είναι μια καταπληκτική θέση απόλυτης χαλάρωσης και απελευθέρωσης. Δοκίμασε να φέρεις το ένα χέρι στη καρδιά και να στρέψεις την συνειδητοποίηση σου εκεί.  Μπορείς επίσης να τοποθετήσεις το άλλο χέρι στην κοιλιά για να βεβαιωθείς ότι παίρνεις πλήρεις αναπνοές στην κοιλιά για να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις βαθύτερα.

Πως να το κάνεις: Ξάπλωσε ανάσκελα, ένωσε τα πέλματα σου, λύγισε τα γόνατα σου και άφησε τα να ανοίξουν στο πλάι. Άφησε χαλαρά τα χέρια σου στο πλάι με τις παλάμες να κοιτάνε προς τα επάνω.

3) Uttanasana ( Standing forward fold)

Αυτή είναι μια από τις καλύτερες θέσεις για τη καταπολέμηση του στρες, ήπια κατάθλιψη και κούραση. Εκτός από πολύ ξεκούραστη θέση, η Uttanasana στέλνει αίμα στον εγκέφαλο για αναζωογόνηση

Πως να το κάνεις: Από όρθια θέση, κόλλησε το πηγούνι στο στήθος σου και άρχισε να ρολάρεις προς τα κάτω το κορμό σου μέχρι εκεί που μπορείς να φτάσεις, αφήνοντας τα χέρια σου να κρεμάσουν.

 

4) Virabita Karani ( Legs up the wall )

Αυτή η βαθιά θέση αποκατάστασης είναι ακριβώς ότι χρειάζεσαι για να ηρεμήσει το μυαλό και να χαλαρώσει όλο το νευρικό σου σύστημα.

Πως να το κάνεις: Κάθισε δίπλα σε έναν τοίχο με ένα από τα ισχία σου να βρίσκεται δίπλα στον τοίχο. Ξάπλωσε ανάσκελα και σήκωσε απαλά τα πόδια σου μέχρι να φτάσουν στον τοίχο, με το πίσω μέρος των μηρών σου να ακουμπούν στον τοίχο.

5) Savasana ( Corpse pose )

Η Savasana είναι η θέση της απόλυτης χαλάρωσης. Δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα, απλά αφήνεις τον εαυτό σου να υπάρχει στο χώρο. Βοηθά να ηρεμήσει ολόκληρο το νευρικό σύστημα και να φέρει το σώμα σου σε βαθιά χαλάρωση.

Πως να το κάνεις: Ξάπλωσε ανάσκελα, άφησε τα πέλματα σου να ανοίξουν ελαφρά προς τα έξω. Τα χέρια είναι χαλαρά δίπλα στα πλευρά, με τις παλάμες να κοιτάνε προς τα επάνω. Απομάκρυνε τους ώμους από τα αυτιά και άφησε το σώμα σου να χαλαρώσει τελείως.

Ελπίζω αυτές οι θέσεις να σε βοηθήσουν να ξεφύγεις λίγο από τη τρέλα της καθημερινότητας, να αποβάλλεις το στρες και να χαλαρώσεις!!! Namaste!!!

Tags:
0 shares
Η Σοφία Στεφανή είναι Personal Trainer, δασκάλα χορού, Certified Yoga teacher (200-RYT Yoga Alliance) και Pilates instructor με πολυετή εμπειρία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το 2007 αποφοίτησε - με βραβείο/αριστείο από το Ι.Κ.Υ. - από το "Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού" του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Την ίδια χρονιά πήγε στο Λονδίνο και σπούδασε χορό στο "Middlesex University", από το οποίο αποφοίτησε με το πτυχίο "Bachelor of Arts in Dance Performance". Συγχρόνως, παρακολούθησε σεμινάρια και workshops με διακεκριμένους Fitness instructors και καθηγητές χορού. Παράλληλα με τις σπουδές της στην Αγγλία, εργάστηκε σε γυμναστήρια και σχολές χορού και χόρεψε ως επαγγελματίας χορεύτρια σε θέατρα του Λονδίνου. Μέχρι και σήμερα, παρακολουθεί σεμινάρια, ώστε να είναι ενημερωμένη για όλες τις νέες μεθόδους εκγύμνασης καθώς και αποκατάστασης μυικών τραυματισμών και παθήσεων της σπονδυλικής στήλης.