landscape-1507029450-chanel-boots

Δείξε μου τα παπούτσια σου, να σου πω ποια είσαι!

*Γράφει η Ελένη Κόκλα-Βενέτικου.

Παπούτσια, παπούτσια, παπούτσια… Όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο! Αν το καλοσκεφτούμε θα μπορούσαμε και με λιγότερα, αλλά ποιος μπορεί να μας σταματήσει από το να αποκτήσουμε άλλο ένα ακόμη ζευγάρι; Κανείς! Και το καλό που του θέλω δηλαδή να μη το προσπαθήσει κιόλας! Τώρα σκεφτείτε λίγο, ο Γενάρης σχεδόν τελείωσε και όλα σιγά σιγά προμηνύουν τον ερχομό της άνοιξης. Τι σημαίνει αυτό; Προφανώς νέες αποκτήσεις παπουτσιών. Για να δούμε όμως τι είναι αυτό το διαφορετικό, που θα φορεθεί αυτή την άνοιξη και θα μας κάνει να ξεχωρίσουμε!

Cowboy Boots

Ναι ναι όπως τ’ ακούσατε! Οι μπότες δεν είναι πλέον μόνο για το χειμώνα. Κατάφεραν να κλέψουν τις εντυπώσεις και να τρυπώσουν και στις ανοιξιάτικες κολεξιόν πολλών μεγάλων οίκων και ν’ αποκτήσουν πρωταρχικό ρόλο σ’ ένα στυλάτο λουκ. Τα σχέδια διαφέρουν. Από την εκδοχή του Calvin Klein και τις μαύρες με πιτσιλιές αίματος γοτθικού στυλ μπότες μέχρι την εκδοχή της Claire Waight Keller στο ντεμπούτο της στην Givenchy με τις από φίδι ψηλοτάκουνες καουμπόικες μπότες που έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Socks and Sandals

Κι όμως υπάρχει τρόπος να φορέσετε πέδιλο με κάλτσα χωρίς να μοιάζετε με Γερμανό τουρίστα. Για τις μέρες αυτές που ο καιρός είναι πιο δροσερός ο συνδυασμός αυτός θα τραβήξει τα βλέμματα. Όσο πιο εκκεντρικός ο συνδυασμός τόσο το καλύτερο. Το είδαμε στις πασαρέλες σε οίκους όπως Marni και Marc Jacobs, αλλά και από διάσημους όπως o Jeremy Corbyn, o Christopher Robin και o Justin Beiber και αμέσως κέρδισε μια θέση στις στυλιστικές επιλογές μας.

Plastic Fantastic

Σε μια κοινωνία που ζητάει περισσότερη διαφάνεια, έρχονται τα πλαστικά, διάφανα παπούτσια για να κλέψουν τις εντυπώσεις. Δεν είναι μόνο καινοτόμα, είναι και πρακτικά καθώς πλένοντας τα με απλό σαπουνόνερο είναι ξανά σαν καινούρια. Τα είδαμε σε πολλές εκδοχές αλλά συγκρατήσαμε τις καλύτερες! Κάποιες απ’ αυτές είναι τα booties της Mary Katrantzou και οι διαφανείς μπότες της Chanel που σε προστατεύουν απ΄όλες τις λακκούβες στο δρόμο!

Regalia

Γυρίζουμε το χρόνο πίσω, τότε στην παιδική μας ηλικία που η Σταχτοπούτα ήταν από τα αγαπημένα μας παραμύθια. Τότε που όλες θέλαμε ένα γοβάκι σαν το δικό της, για να νιώσουμε και εμείς λίγο πριγκίπισσες αλλά ποτέ μέχρι τώρα δε μας βοήθησαν οι τάσεις να το αποκτήσουμε. Έφτασε η ώρα λοιπόν. Και μας το απέδειξαν οίκοι όπως Miu Miu και Manolo Blahnik.

Footwear Fantasia

Εδώ μιλάμε για την πλήρη υπερβολή και όπως αυτή την αντιλαμβάνεται ο κάθε ένας σχεδιαστής. Βλέπουμε πέδιλα με φτερά στον YSL και σατέν στιλέτο με μεγάλους βελούδινους φιόγκους στον Alaia. Είναι ένας διαφορετικός τρόπος έκφρασης θα λέγαμε, που σας δίνει τη δυνατότητα να εκφραστείτε όπως εσείς θέλετε, φτάνει να μη το παρακάνετε βέβαια!

Τέλος να θυμάστε αυτή τη φράση, που γράφτηκε στη Vogue το 1920!

“And how expressive of character is our footwear! Watching the feet go by one may learn almost as much as by looking in the faces of their wearers. Women have always understood the importance of shoes”

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.