landscape-1447282186-flat-stomach

Ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά!

*Γράφει η “Personal Trainer”, “Certified Yoga teacher”  Σοφία Στεφανή. 

Το καλοκαίρι πλησιάζει και ανυπομονείς να βάλεις το crop top που έχεις στη ντουλάπα και το μπικίνι στην παραλία; Δοκίμασε αυτές τις ασκήσεις  στο σπίτι σου και θα αποκτήσεις six pack πολύ γρήγορα!

Crunches

Ξαπλωμένη σήκωσε τα πόδια σου και κράτησε τα λυγισμένα κρατώντας καλά ενεργοποιημένη τη κοιλιά σου. Τα χέρια είναι πίσω από τον αυχένα, υποστηρικτικά. Εισπνέεις και με την εκπνοή σηκώνεις τον κορμό προς τα πάνω. Δοκίμασε να κάνεις όσες πιο πολλές επαναλήψεις μπορείς ΣΩΣΤΆ ( ανεβαίνεις-κατεβαίνεις αργά ) για 1 λεπτό. Αν αισθάνεσαι άνετα, τέντωσε τα πόδια σου. Τα πόδια πρέπει να παραμείνουν σταθερά.

Plank

Προσπάθησε να παραμείνεις σε αυτή τη θέση για 1 λεπτό. Τέντωσε καλά τα πόδια σου, ενεργοποίησε τους κοιλιακούς και τους γλουτούς. Θα νιώσεις το κάψιμο στη κοιλιά σου πολύ σύντομα.

Side Plank

Πολύ καλή άσκηση για τους πλάγιους κοιλιακούς. Προσπάθησε να μείνεις σε αυτή τη θέση για 1 λεπτό. Κάνε 2-3 λεπτά διάλειμμα και κάνε το ίδιο από την άλλη πλευρά. Τέντωσε καλά όλο το σώμα σου, προσπάθησε να μη πέσει η λεκάνη σου.

Κάθε σετ διαρκεί 1 λεπτό. Ενδιάμεσα κάνε διάλειμμα 2-3 λεπτά και μετά κάνε άλλα 3 σετ! Ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου κάθε μέρα. Ξεκίνα τώρα! Η άσκηση, βέβαια, πρέπει να συνοδεύεται από υγιεινά γεύματα και πολύ ΝΕΡΟ!

Tags:
0 shares
Η Σοφία Στεφανή είναι Personal Trainer, δασκάλα χορού, Certified Yoga teacher (200-RYT Yoga Alliance) και Pilates instructor με πολυετή εμπειρία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το 2007 αποφοίτησε - με βραβείο/αριστείο από το Ι.Κ.Υ. - από το "Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού" του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Την ίδια χρονιά πήγε στο Λονδίνο και σπούδασε χορό στο "Middlesex University", από το οποίο αποφοίτησε με το πτυχίο "Bachelor of Arts in Dance Performance". Συγχρόνως, παρακολούθησε σεμινάρια και workshops με διακεκριμένους Fitness instructors και καθηγητές χορού. Παράλληλα με τις σπουδές της στην Αγγλία, εργάστηκε σε γυμναστήρια και σχολές χορού και χόρεψε ως επαγγελματίας χορεύτρια σε θέατρα του Λονδίνου. Μέχρι και σήμερα, παρακολουθεί σεμινάρια, ώστε να είναι ενημερωμένη για όλες τις νέες μεθόδους εκγύμνασης καθώς και αποκατάστασης μυικών τραυματισμών και παθήσεων της σπονδυλικής στήλης.