unnamed

Αποκλειστική συνέντευξη του Zακυνθινού σχεδιαστή κοσμημάτων, Διονύση Πυρομάλη.

Στη συνέντευξη της Πέμπτης έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε το νέο σχεδιαστή, των γνωστών κοσμημάτων “Boudoir“, Διονύση Πυρομάλη. Ένα παιδί με καταγωγή, από το νησί μου, τη Ζάκυνθο. Ο Διονύσης έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να πραγματοποιήσει τα όνειρα του και μάλιστα, με μεγάλη επιτυχία. Έχει συνεργαστεί με πολλούς ανθρώπους της ελληνικής showbiz, που δε ξέρω ποιον να πρωτοαναφέρω. Vegas, Xenia Ghali, Shaya, Νίνα Λοτσάρη είναι μερικοί από αυτούς. Φέτος πήρε τη μεγάλη απόφαση να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη. Ας τον γνωρίσουμε λίγο παραπάνω λοιπόν…

 

Προφανώς εγώ σε γνωρίζω, αλλά για να σε μάθουν και οι φίλοι μας, περιέγραψε μου τον εαυτό σου με 5 λέξεις.
Επίμονος, εφευρετικός, δημιουργικός, ευαίσθητος, κοινωνικός.

Από τη Ζάκυνθο στην Αθήνα και από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη. Γιατί πήρες την απόφαση να φύγεις;
Θα σου έλεγα δύσκολα. Αγαπώ την Ελλάδα, αλλά νομίζω πώς όλα στη ζωή κάνουν τον κύκλο τους. Ένιωσα ότι θα ήθελα να δοκιμαστώ και εκτός Ελλάδας, να δω μέχρι που μπορώ να φτάσω. Όνειρό μου, όπως πολλών, ήταν η Νέα Υόρκη.

Πως είναι η ζωή στη Νέα Υόρκη;
Και δύσκολη και εύκολη. Δύσκολη, γιατί πρέπει να προσαρμοστείς σε ένα περιβάλλον διαφορετικό από αυτό της Ελλάδας, και εύκολη, γιατί είναι μια πόλη με πολλές ευκαιρίες.

Τι θα έλεγες σε κάποιον, που σκέφτεται να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη, για να ασχοληθεί με τη μόδα στη συγκεκριμένη πόλη;
Θα του έλεγα, με κλειστά μάτια, ΝΑΙ. Είναι το κέντρο της μόδας. Διαφορετικοί λαοί, διαφορετικές εθνικότητες, διαφορετικά ερεθίσματα. Οτι χρειάζεται ένας σχεδιαστής, για να ανοίξει τους ορίζοντες του.

Ας αφήσουμε λοιπόν τη Νέα Υόρκη και ας γυρίσουμε στα δικά μας. Για πες μου, λοιπόν,πότε θυμάσαι τον εαυτό σου να έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τη μόδα;
Από μικρός μου άρεσε να δημιουργώ πράγματα με τα χέρια μου και να πειραματίζομαι. Η πρώτη μου όμως επαφή με τα κοσμήματα, ήταν στα 14 μου χρόνια σε μια εργασία, για το σχολείο.

Γιατί σε κέρδισαν τα κοσμήματα; Πως έγινε αυτή σου η επιλογή;
Όλο αυτό ξεκίνησε στο πρώτο μου ταξίδι στο Λονδίνο και συγκεκριμένα μετά την επίσκεψη μου στην αγορά του Notting Hill, όπου τα παλιά κοσμήματα, με τις vintage γραμμές και οι ημιπολύτιμοι λίθοι, μου κίνησαν το ενδιαφέρον, για να ασχοληθώ επαγγελματικά.

Αν σου έλεγα να διαλέξεις μια ανάμνηση, από την μέχρι τώρα πορεία σου, ποια θα ήταν αυτή;
Δύσκολο. Θα σου πω τις πρώτες δυο, που μου ήρθαν στο μυαλό. Τα κοσμήματα που φόρεσαν η Shaya και οι Vegas, για τα MAD awards 2012, γιατί ήταν η πρώτη μου μεγάλη προβολή. Καθώς και τα κοσμήματα της Xenias Ghali και του Wyclef Jean στο video clip “Get dirty” , όπου είχα την καθοδήγηση της Φανής Πολυχρονίου.

Θυμάσαι μια συμβουλή που σου έδωσε κάποιος άνθρωπος στο ξεκίνημα σου και με αυτή να σε βοήθησε πολύ;
Το θυμάμαι σαν τώρα. Όσο μακρυά και να φτάσεις ποτέ μην ξεχάσεις από που ξεκίνησες.

Λόγω του συμβουλευτικού χαρακτήρα του site δεν μπορώ να μη σου ζητήσω να δώσεις μια συμβουλή, σε όλα τα νέα παιδιά, που θέλουν να ασχοληθούν με την κατασκευή  κοσμημάτων.
Η συμβουλή που θα ήθελα να δώσω είναι, πώς κάθε γυναίκα είναι μοναδική, δεν ταιριάζουν τα ίδια κοσμήματα σε όλες.


Ώρα για παιχνίδι…

Nέα Υόρκη ή Ζάκυνθος;
Νέα Υόρκη…

Βόλτα με φίλους ή ταινία στο σπίτι;
Ταινία με φίλους.

Αν σου έλεγα να πεις ένα ευχαριστώ σε κάποιον,ποιον θα διάλεγες;
Στην μητέρα μου Αλεξάνδρα.

Ποια είναι η αγαπημένη σου λέξη.
“LOVE”

 

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.