style-2012-09-tommy-ton-new-york-gqnyfw54

Ανδρικά παπούτσια για το γραφείο!

*Γράφει η Ελένη Κόκλα-Βενέτικου.

Γεια σας, γεια σας, είπα αυτή την εβδομάδα να ασχοληθώ λίγο με τους άνδρες φίλους της παρέας μας, ώστε να μη μείνουν παραπονεμένοι. Ας ασχοληθούμε λοιπόν με ένα σοβαρό τους  – θα τολμούσα να πω- πρόβλημα!

Όταν πας για μια συνέντευξη για δουλειά, όλα- και όταν λέω όλα εννοώ όλα- κρίνονται στη λεπτομέρεια. Δεν αρκεί μόνο να έχεις τις γνώσεις και να απαντήσεις σωστά όλες τις ερωτήσεις. Να είσαι σίγουρος ότι οι πιθανοί εργοδότες σου, θα σε σκανάρουν από την κορυφή ως τα νύχια για να δουν τι φοράς. Και συνήθως το λάθος όλων έγκειται στα παπούτσια, μιας και ποιος θα κοιτάξει τα πόδια σου, σωστά; Όχι! Τα παπούτσια είναι πιο σημαντικά από το οτιδήποτε άλλο στην εμφάνισή σου γι’ αυτό δείξε προσοχή.

Καλώς ή κακώς η προσοχή στη λεπτομέρεια μετρά και θα πρέπει να γνωρίζεις τι είδους παπούτσια πρέπει να φοράς στη δουλειά. Είτε περνάς από συνέντευξη, είτε πας στο γραφείο καλό θα ήταν να προσέχεις το στυλ σου, για αυτό και παρακάτω θα δεις ποια είναι τα κατάλληλα παπούτσια και πως να τα συνδυάσεις!

1) Oxford

Τα Oxford παπούτσια θα έπρεπε να είναι το νούμερο ένα παπούτσι που θα σκεφτείς όταν μιλάμε για δουλειά γραφείου και σημαντικές συναντήσεις. Είναι κομψό, επαγγελματικό και επιπλέον θα εντυπωσιάσει θετικά τους εργοδότες και συνεργάτες σου. Οι καλύτεροι τρόποι να το συνδυάσεις είναι με υφασμάτινο παντελόνι ή και κοστούμι. Μπορείς βέβαια, να το συνδυάσεις και με ένα πιο casual look, όπως πουκάμισο με πουλόβερ και υφασμάτινο παντελόνι.

2) Derby

Τα Derby παπούτσια θα λέγαμε ότι είναι το αντίθετο από τα Oxford. Είναι πιο casual και παλιότερα τα φορούσαν οι άντρες τα σαββατοκύριακα. Φυσικά και συνδυάζονται με κοστούμι και πουκάμισο, αλλά παρόλα αυτά μπορείς να τα συνδυάσεις και με ένα πιο χαλαρό καθημερινό στυλ στη δουλειά.

3) Μοκασίνια

Τα μοκασίνια είναι το παπούτσι πασπαρτού, γιατί πραγματικά πάνε με τα πάντα. Οφείλεις να έχεις ένα ζευγάρι μοκασίνια στην ντουλάπα σου για τις ημέρες που πραγματικά δε μπορείς να βρεις τον σωστό συνδυασμό. Φόρεσε τα με πουλόβερ, πουκάμισο, ακόμα και με κοντομάνικο. Δεν υπάρχει όπως καταλαβαίνεις περιορισμός- εκτός αν σκοπεύεις να τα φορέσεις με φόρμες, οπότε και αυτό στο απαγορεύω δια ροπάλου!

4) Chelsea Boots

Όπως και τα μοκασίνια έτσι και αυτά τα μποτάκια μπορούν να συνδυαστούν σχεδόν με τα πάντα- αρκεί να ξέρεις πως να τα αναδείξεις σωστά με το ντύσιμο σου. Από το πρωί στο γραφείο με ένα υφασμάτινο παντελόνι, μέχρι το βράδυ για χαλαρή μπύρα και jeans.

Και τέλος,

5) Τύπου αθλητικά παπούτσια

Μα θα μου πεις, μετά από όλα αυτά πάει να βάλω αθλητικά παπούτσια; Ναι, αλλά όχι τα αθλητικά που θα πας γυμναστήριο. Τα αθλητικά που θα βγεις έξω για καφέ ή για ποτό. Που μπορείς να τα συνδυάσεις με υφασμάτινο παντελόνι και t-shirt ή πουλόβερ. Για να έχεις και το πιο νεανικό look στις εμφανίσεις σου.

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.