unnamed

Σου «βάζω» το καπέλο…

*Γράφει η Ελένη Κόκλα-Βενέτικου. 

Σύμφωνοι, τα καπέλα, οι μπερέδες, τα τυρμπάν είναι δύσκολα αξεσουάρ. Έχουν από τη φύση τους κάτι το υπερβολικό, κάτι το θεατρικό – αυτό που συχνά αποκαλείς «ποζεριά». Από την άλλη όμως, εκείνοι που καταφέρνουν να τα ενσωματώσουν στο ντύσιμό τους με τρόπο που δείχνει φυσικός, αυτομάτως φαίνονται σοφιστικέ, cool και γεμάτοι αυτοπεποίθηση.

Για να μη μιλήσουμε για το πόσο απαραίτητο είναι ένα καπέλο στην πολύωρη έκθεση στον ήλιο ή όταν πόσες φορές, που τα μαλλιά σου δεν στρώνουν με τίποτα, μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο.

Είναι “must” κομμάτι του φετινού χειμώνα και αν ακόμη δεν έχεις αγοράσει κάποιο καπέλο τρέξε όσο προλαβαίνεις! Μα δεν είδες το Fashion Show FW17-18 του Christian Dior; Ο μπερές ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του outfit.
Να μη μιλήσω για τα τυρμπάν. Είναι ένα στολίδι από μόνο του για το κεφάλι σας και για όλο το ντύσιμο σας καθώς το απογειώνει. Καλά που συνδυάζεται σχεδόν με όλα τα στυλ και τα χτενίσματα.

Dior FW17-18

Βέβαια, σας θέλω λίγο προσεκτικές στην επιλογή σας… να είναι το σωστό μέγεθος, διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο απ’ αυτό που θέλουμε.

Σας προτείνω ένα μονόχρωμο μπερέ ή τυρμπάν, όπως λευκό και μαύρο ως πιο safe επιλογή καθώς συνδυάζεται με όλα τα ρούχα και όλα τα χρώματα. Μπορείς εξάλλου να παίξεις με το υλικό! Δοκίμασε ένα δερμάτινο ή vinyl κομμάτι.

Παρ’ όλα αυτά, κανείς δεν είπε πως δεν μπορείς να φορέσεις ένα με έντονα prints, απλά προσπάθησε να το συνδυάσεις με κάτι πιο απλό, όπως ένα μακρύ μονόχρωμο φόρεμα ή ένα total jean look. Πίστεψε με, θα εντυπωσιάσεις!

Τώρα, κάτι που ίσως δε φαντάζεσαι είναι το πόσο πολύ μπορεί να εντυπωσιάσεις με ένα τυρμπάν στη βραδινή σου έξοδο.  Διάλεξε ένα σκουρόχρωμο τυρμπάν και κάνε ένα πολύ έντονο μακιγιάζ στα μάτια ή τα χείλη σου. Συνδύασε το με ψηλά τακούνια και ένα αέρινο φόρεμα και να είσαι σίγουρη, πως όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω σου!

Last but not least, επειδή αγαπημένες μου, κυρίες δε μας κάνει μόνο το ντύσιμο αλλά και οι τρόποι, να θυμάστε πως το savoir vivre επιτάσσει να αφαιρούμε το όποιου είδους καπέλο φοράμε σε εσωτερικούς χώρους που έχουμε σκοπό να μείνουμε πάνω από 10 λεπτά!

Άντε τρέξτε τώρα για ψώνια… μέχρι την επόμενη Τρίτη!

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.