v

Μόδα για αρχάριους: #2. Δυο ταινίες-ντοκιμαντέρ μόδας, για να περάσετε ευχάριστα τη βραδιά σας.

Όπως εξηγήσαμε και στο πρώτο άρθρο της στήλης “Μόδα για αρχάριους”, σε αυτή τη στήλη θα μαθαίνουμε (υπό μια έννοια), μέσω κάποιων ταινιών (εποχής αλλά και πιο σύγχρονες), βίντεο, συνεντεύξεων και άλλων διάφορων μέσων, όσα περισσότερα μπορούμε για τη μόδα και κυρίως θα διασκεδάσουμε.
Πριν μπούμε σε πιο βαθιά μονοπάτια, θα συνεχίσουμε πάλι χαλαρά και σήμερα προτείνοντας σας 2 ταινίες-ντοκιμαντέρ μόδας, που αξίζει να δει κανείς και είναι τα πιο “συνηθισμένα”, για να ξεκινήσει κάποιος την εκβάθυνση  στο χώρο της μόδας.

Η πρώτη μας πρόταση είναι το ντοκιμαντέρ  “McQueen and I”.

Ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει ποιος ήταν ο γνωστός και ταλαντούχος σχεδιαστής  Alexander McQueen. Επίσης γίνεται αναφορά στη ζωή του και στους ανθρώπους που τον βοήθησαν και τον ανέδειξαν, ενώ δίνεται έμφαση στη σχέση που είχε με την Isabella Blow.

Alexander McQueen and Isabella Blow, 1996

Το ντοκιμαντέρ μπορείτε να το δείτε είτε στο youtube, είτε online.

Youtube:

*https://www.youtube.com/watch?v=fNK2mKT8n9o&t=3045s

Mια δεύτερη ταινία που εγώ λάτρεψα, είναι το  “The September Issue”.

Στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ μπορεί κανείς να πάρει μια γεύση του πως δουλεύετε το τεύχος του Σεπτεμβρίου της Αμερικάνικης εκδοχής της Vogue (ένα από τα πιο σημαντικά τεύχη της χρονιάς). Το καλύτερο όλων, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι η σχέση που έχουν η αρχισυντάκτρια Anna Wintour και η καλλιτεχνική διευθύντρια Grace Coddington (για την οποία θα κάνουμε ειδικό αφιέρωμα, γιατί πραγματικά πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσωπικότητα του χώρου της μόδας).

Τrailer: https://www.youtube.com/watch?v=5NsAH5xtLt4

Το ντοκιμαντέρ μπορείτε να το δείτε onlinehttp://www.watchfree.to/watch-344c-The-September-Issue-movie-online-free-putlocker.html#

Καλή σας προβολή!

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.