FotoJet (2)

Λιωμένο παγωτό κολλάει στο… ντύσιμο μας!!

*Γράφει η Όλια Λύκου. 

Έτοιμα προς κατανάλωση χωρίς ίχνος τύψης , τα χρώματα από την πιο παστέλ παγωτένια παλέτα της σεζόν άνοιξη- καλοκαίρι 2018 είναι εδώ. Αλήθεια εσείς το τρώτε το παστέλ? ”Delicacy can be strong” ήταν τα λόγια της Victoria Beckham, για την καλοκαιρινή της συλλογή και αποδεικνύονται κατάλληλα καθώς όλα τα runways των πιο γνωστών οίκων ξεχειλίζουν παγωτό – gelato. Σορμπέ λεμόνι στον Hermes, φιστίκι στον Sies Marjan, φράουλα στον Helmut Lang όλος ο κόσμος της μόδας μια gelateria.

Μην περιμένεις όμως την άνοιξη, για να βάλεις τα παστέλ χρώματα στη ζωή σου. Όσο η θερμοκρασία πέφτει μια νότα από τις πιο γλυκές αποχρώσεις θα σου φτιάξει τη διάθεση.

Helmut Lang/Hermes/ Peter Pilotto Spring-Summer 2018

Ένας από τους πιο δελεαστικούς τρόπους για να συνδυάσετε τα pastel χρώματα είναι το colorblocking. Τολμήστε να φορέσετε ρομαντικό ροζ με παλ λεμονί, αχνό μπλε με πράσινο της μέντας όπως και creamy πορτοκαλί με soft μωβ πετυχαίνοντας υπέροχα σύνολα. Ιδιαίτερος επίσης και διασκεδαστικός είναι ο συνδυασμός των παστέλ με φωτεινές αποχρώσεις. Σε αυτή τη περίπτωση δώστε προσοχή στη χρωματική παλέτα για να αποφύγετε τις υπερβολές. Εάν ανησυχείτε για το αν φαίνεστε πολύ ”ζαχαρωτό”, υπάρχει πάντα η επιλογή αυτές οι αποχρώσεις να ταιριάξουν με πιο σκληρά χρώματα. Ένα τζιν μπουφάν ή οποιοδήποτε ρούχο σε μαύρο δέρμα είναι η καταλληλότερη επιλογή.

Tip: Μελαχρινές και κοκκινομάλλες γυναίκες δεν προτείνετε να φορούν πολλά παστέλ χρώματα σε συνδυασμό καθώς δείχνουν χλωμές.

Versace Spring 2018

Σε περίπτωση που θέλετε να φορέσετε ένα παστέλ σύνολο σε πάρτυ δώστε έμφαση στις αντιθέσεις. Προσθέστε λαμπερά και εντυπωσιακά κοσμήματα στο παστέλ σας σύνολο και σίγουρα θα τραβήξετε τα βλέμματα. Απογειώστε την εμφάνιση σας με ένα neon clutch τσαντάκι. Για το γραφείο τελευταία τάση είναι τα total pastel κοστούμια. Συνδυάστε τα με άσπρα ή μπεζ πουκάμισα και t-shirt. Διατηρήστε το make-up σας μοντέρνο και σε ήσυχους τόνους.

Versace Spring 2018
Miu Miu Autumn-Winter 2017

 

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επενδύσετε σε ένα μόνο pastel item για τη χειμερινή γκαρνταρόμπα σας επιλέξτε είτε ένα πουλόβερ και συνδυάστε το με τζιν και sneakers είτε ακόμα ένα παλτό ή γούνα στους pastel τόνους. Αν δεν είστε σίγουρες ότι σας ταιριάζουν οι παστέλ τόνοι στα ρούχα τότε δοκιμάστε να βάλετε κάποιες πινελιές εδώ και εκεί στα σύνολα σας. Μια τσάντα , ένα κόσμημα , ένα καπέλο ή ακόμα και μια σκιά ματιών στις γλυκιές αποχρώσεις του παγωτού δένουν ιδανικά με ένα total black or white σύνολο.

Με πηγές από το : vogue.co.uk, instyle.com, fashionisers.com, pinterest.com

Tags:
0 shares
Η Όλια Λύκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993 όπου και ζει. Σπούδασε "Κοινωνιολογία" στο Πάντειo Πανεπιστήμιο και "Fashion Styling" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di moda, με πλήρη υποτροφία. Έχει εργαστεί σαν "freelancer fashion stylist" σε περιοδικά, διαφημιστικά, σε καμπάνιες Ελλήνων σχεδιαστών και brands, καθώς και στην τηλεόραση. Τέλος έχει εργαστεί σαν "fashion editor" στο e-shop Bags icon, για τρία χρόνια, ενώ παράλληλα απασχολήθηκε στον εμπορικό τομέα.